»

ASUS CRW-5224A

AnandTech -

Na AnandTech so objavili nov test računalniške opreme. Tokrat so testirali Asusov CD-zapisovalnik z imenom ASUS CRW-5224A. Zapisovalnik podpira 52x zapisovanje ter branje, prepisuje pa na žalost še vedno le pri 24x. AnandTechovci so bili z Asusovo stvaritvijo sorazmerno zadovoljni, predvsem s ceno, rahlo pa so bili razočarani nad glasnostjo pogona. Kakorkoli že, test se vseeno splača prebrati.

0 komentarjev

Kaj kupiti by AnandTech

AnandTech - AnandTechovci so nas ponovno razveselili z novim člankom, ki se ukvarja s problematiko kupovanja novih računalniških komponent, saj vsi želimo dobiti za svoj denar največ in še več. Tokrat so se osredotočili na matične plošče oz. čipovja ter pomnilnike (kako prikladno, kajne [:P]) in njihove cene preračunali po dolgem in počez. Če se torej ne morete odločiti, kam bi z odvečnim denarjem (kar pa ne verjamem [:D]), klik!

Vprašanje je sicer, koliko te cene ter priporočila veljajo za našo ljubo Kokoško, a vendarle, informiranje ne škodi, kajne ...

1 komentar

Kaj kupiti?

Tweak Town - Vsem, ki te dni kupujete nov računalnik ali pa to nameravate ter želite dobiti za svoj denar največ, je namenjen tale članek na TweakTownu. Ogledali so si namreč, kaj se trenutno prodaja na računalniški sceni ter kaj se najbolj splača kupiti. Ločeno si so ogledali kaj je špica pri P4 ter Athlon sistemih, tako da tu ne boste našli svete vojne med AMD ter Intel klanoma. Zanimivo branje, klik!

1 komentar

Gigabyte 7VAXP

AnandTech - Matične plošče, moja strast[>:D]. Ponovno se je na internetu pojavil nov test ene izmed matičnih plošč in seveda si ne morem kaj, kot da vas razveselim s povezavo nanj[:D].

Na AnandTechu so si ogledali Gigabytovo 7VAXP, grajeno na KT400 osnovi, o kateri smo že poročali. Gre za neposredno naslednico KT333 plošče, imenovane 7VRXP, katere test je Slo-Tech že objavil. Kako pa se plošča obnese v praksi, so preverili AnandTechovci in spisali ličen članek oz test. S ploščo so bili sorazmerno zadovoljni, razočara samo nezmožnost uporabe več kot ene DDR400 palčke pomnilnika. Klik!

0 komentarjev

Sprehod po Intelu

AnandTech - AnandTechovci so napisali dokaj ilustrativen članek o sprehodu čez eno od Intelovih tovarn. Pregledali so, kako Intel dela procesorje, kako jih testira, kako jih pripravlja na izdajo in še veliko drugega. Ob branju vsega tega sem se kar zamislil nad enormnostjo stroškov, ki jih mora Intel plačati. Recimo, da se v produkciji procesorja pokaže, da je na vezju ena povezava preveč. Namesto da bi prenovili jedro, je Intelu cenejše, hitrejše in lažje procesor enostavno popraviti s strojem, ki je narejen za to, da dobesedno dela ter umika povezave med tranzistorji. Proces popravljanja procesorja traja več ur, če ne dnevov. Anandtechovci so pokazali tudi Intelov delujoč primerek 10 gigaherčnega ALU čipa, ki dela z zračnim hlajenjem. Vse to - in še marsikaj več tule. Če bi bil jaz Intel - bi se začel ukvarjati z izdelavo programske opreme... Ta strojna opema je iz dneva v dan bolj kompleksna...

5 komentarjev

"Test" Athlona 4

Slo-Tech - AnandTechovci ne morejo iz svoje kože in tako so včeraj objavili "test" Athlona 4 oziroma Palomina. Seveda ne gre za pravi test z benchmarki in raznimi testi, temveč informativen članek o tehnologijah in posebnostih, ki jih ta procesor prinaša. V članku so se razpisali tudi o AMDjevih prihodnjih načrtih za druge procesorje, ter izdali nekaj zanimivih podrobnosti o kompatibilnosti novih generacij Athlonov (Thoroughbred, Barton...) s trenutnimi SocketA ploščami. Članek je tako precej zanimivo branje, še posebej glede na to, da je Athlon 4 trenutno ena izmed bolj vroče ogovarjanih računalniških stvarc. Thnx, mitja34.

0 komentarjev

Test KyraII

Jaz - Kot ponavadi, so s testom prvi AnandTechovci. V roke so torej dobili testno KyroII kartico in jo temeljito zmučili z raznimi benchmarki. Moram priznati, da sem tudi sam presenečen nad rezultati, ki so jih dobili. Ta $150 vredna kartica je brez večjih težav premagala tudi do $200 dražje produkte. Na srečo bo KyroII za razliko od svojega predhodnika tudi širše dobavljiv, saj ga bo ponujal Hercules, ki ima zelo razširjeno prodajno mrežo. Povsem možno je torej, da bo KyroII naslednji veliki low-cost prodajni hit. Ogled testa priporočam. Thnx, BigFoot.

7 komentarjev