»

Palm Zire

več strani - Palm je končno izdal Palm Zire, nov dlančnik, namenjen manj zahtevnim kupcem. V ZDA stane le 99 zelencev, kar v tolarjih znese približno 23 tisočakov. Poganja ga Motorolin 16 MHz Dragonball procesor, premore pa 2 MB pomnilnika. Na napravi teče Palm OS 4.1, tehta pa le 109 gramov, z merami 11.2 x 7.4 x 1.6 cm. Na računalnik ga lahko priključimo preko USBja in IR povezave. S tem dlančnikom namerava Palm pridobiti nove uporabnike dlančnikov, ki bodo verjetno kasneje kupili močnejši dlančnik - seveda pri njih [:D]. Klik, klik, klik ter uradni klik.

0 komentarjev

Novi dlančniki

The inquirer - September ne bo samo mesec, ko se bo bodo končale počitnice in se bo začela šola, ampak tudi mesec, v katerem bodo tri podjetja (Palm, Sony in Handspring) predstavila nove dlančnike:
Palm se trenutno ukvarja s konkurenco v obliki Compaqovega i-Paqa in bo 20. septembra predstavil nov model m125, ki bo zasnovan na dizajnu serije m100.
Tudi Handspring bo šel v akcijo in najavil nov Ace model, ki bo nadomestil Visorja DLX, poleg tega pa ima v planu tudi model Columbia, ki bo vseboval 16 MB pomnilnika in 45 MHz procesor.
Sony bo predstavil svoj Clie S320 MSRP, ki bo stal 199 $ in bo vseboval sivinski zaslon, N610 z barvnim zaslonom, ki bo stal 399 $ in najzmogljivejši dlančnik N710, ki bo prav tako vseboval barvni zaslon, podpiral pa bo tudi standard MP3 in video (cena 499 $).

0 komentarjev

Palm se seli na ARM platformo

The Register - Palm je dolgo časa vztrajal na Motorolinih Dragonball procesorjih, sedaj pa se je odločil, da se preseli na ARM platformo. Po besedah Palma, naj bi prehod na drugo platformo pomenil nek napredek, ki bi Palme naredil še bolj konkurenčne PocketPC-jem, hkrati pa želi Palm navdušiti še druge proizvajalce čipov, da se začnejo zanimati za ARM procesorje. Čeprav ta selitev izgleda precej običajna, se v ozadju skriva precej zvit načrt, ki ga je Palm pripravljal kar dolgo časa. S tem, ko bi Palm navdušil proizvajalce za ARM procesorje, naj bi bila tudi ponudba večja. Palm tako ne bi bil več vezan na enega proizvajalca (Motorola), ampak bi lahko ob previsoki ceni ARM procesorja določenega proizvajalca izbral drugega ponudnika. Ali bi se to poznalo na večjem dobičku podjetja Palm ali na nižji ceni njihovih dlančnikov? Zaenkrat je še prezgodaj, da bi razpravljali v to smer, ker na trgu ni niti Palmov, ki bi vsebovali ARM procesorje, niti PalmOS-a 5.0, ki bo potreben, če bomo hoteli uživati...

0 komentarjev

TRGPro - novi Palm klon

SystemLogic - Medtem ko nas PC Chips do nezavesti nategujejo s svojim cenenim Palm klonom, ki še vedno ni izšel, si lahko ogledamo najnovejši izdelek, ki prihaja iz podjetja HandEra. HandEra ni ravno novinec na področju Palm in z njimi združljivimi dlančniki, ampak kar poznano podjetje, ki se je do nedavnega ukvarjalo s proizvodnjo pomnilniških razširitev za Palme. Pred kratkim pa so se tudi sami preizkusili s svojim Palm klonom, ki se imenuje TRGPro. Ravno zaradi pretekle usmerjenosti podjetja, bi lahko pričakovali, da njihov dlančnik ne bo imel problemov s pomnilnikom. In res je tako. Dlančnik vsebuje 2 MB ROM pomnilnika, ki služi operacijskemu sistemu in 8 MB RAM pomnilnika, ki je namenjen hranjenju podatkov. V primeru, da bi vam pomnilnika zmanjkalo lahko še vedno uporabite razširitveno mesto Compact Flash +, v katerega priključite Compact Flash kartico ali IBM-ov Micro Drive (miniaturni disk). Compact Flash razširitveno mesto pa ni namenjeno samo priključitvam diskov ali pomnilniških...

0 komentarjev

Palmi

Hardware Central - Luštne majhne stvarce, poznane kot dlančniki, so vedno bolj popularne, med njimi pa so še posebej prepoznavni Palm Pilot - i podjetja Palm. Vsekakor znajo to biti zelo uporabne zadevce, tukaj pa si lahko ogledate test dveh Palmov, modela Palm IIIC in modela Palm Vx. In še nekaj je zanimivega pri teh Palmih - da se jih navijat. Hitrosti sicer niso tako dihjemajoče, kot pri PC - jih in tudi baterije se pri navitem Palm - u hitreje praznijo, a vseeno... navijat je lepo....

3 komentarji