»

Žareči blok

Overclockers Australia - Predvidevam, da ste na našem forumu že videli, kaj dela morphling1. Ja, gre za pol-pleksi vodni blok, in moram reči, da izgleda res lepo.

To, da pa je pleksi dober material za izdelavo bloka, če želite pritegniti poglede, pa so ugotovili tudi drugi. Danes sem na PCDB avstralskih navijačev našel sliko bloka, ki je izdelan izključno iz pleksija. Zadeva izgleda.. slastno.

Še malo, pa bomo imeli prozorne glave. Ali pa je že sedaj tako?

11 komentarjev

Izdelava vodnega rezervoarja

LivePC - Pomemben del sistema vodnega hlajenja (tega se ponavadi zavemo, ko nam spusti liter vode, da preplavi ohišje), rezervoar za vodo, je ponavadi zadnja stvar, na katero mislimo pri izdelavi vodnega hlajenja. Najprej ponavadi pride na vrsto izdelava bloka, nato radiator, črpalka in tako naprej. Za rezervoar se pa žal ponavadi zgodi, da uporabimo tisto, kar je pač pri roki. Da se vam ne bo zgodilo, kar se je meni (že omenjena voda v računalu), si poglejte tale članek, v katerem je lepo opisan potek izgradnje pleksi rezervoarja, skupaj z orodjem, ki ga boste potrebovali za izdelavo. Sicer ne izgleda najlepše, ampak - pomembna je funkcionalnost [:D]!

2 komentarja

Medo Borg

Slo-Tech - Še ena "utrgana" modifikacija. Ste že kdaj pomislili, da bi naredili preklopnik (switch) iz plišastega medvedka? No, jaz nisem, je pa zato tale študent. In zadevo je seveda tudi izvedel. V medvedka je vrtal, ga rezal, ga obračal navzven in podobno... grozote, ki bi jih morali prijaviti na društvo za mučenje plišastih živali. Takole zadeva izgleda (oči se svetijo, da izgleda res grozno):

1 komentar

Slovenska inovativnost

Slo-Tech -
Kdor redno spremlja forum, mu je jasno, da so vodni bloki, poslikani zgoraj, plod slovenske inovativnosti ter ustvarjalnosti. Boeing ter morphling1, naša izumitelja, sta staknila glave ter iz načrta, ki ga je naredil morphling1, naredila blok. V tej temi v našem forumu lahko vodni blok tudi naročite ter izveste vse potrebne informacije. Mene je design tako navdušil, da sem poslal povezavo do teme v forumu tujim OC stranem. Uganite kaj - Avstralci so nas že omenili . Lep dan, ja.

24 komentarjev

Izdelava vodnega bloka

KreAture's Home - Nekaterim se zdi izdelava vodnega hlajenje skoraj nemogoč postopek, saj se zaplete že pri izdelavi vodnega bloka in ponavadi je potrebno le-tega naročiti od kakšnega "maherja" ali pa iz tujine. Se pa najdejo tudi nekateri, ki stvar dobro premislijo in pridejo do zelo zanimivih rešitev. Ena izmed zelo nezapletenih in zelo učinkovitih je tale. Vodni blok je narejen na osnovi starega zračnega hladilnika. Vse kar potrebujete je star hladilnik, pleksi steklo, epoksi lepilo ter malo spretnosti in vodni blok lahko izdelate resnično hitro pa še rezultat lepo izgleda in učinkovito hladi. Ogled zelo priporočljiv!

1 komentar

Pritrditev vodnega bloka

OCtools - Pri OCTools so se spravili na reševanje problema pritrjevanja vodnega bloka na procesor in prišli do meni zelo zanimive in enostavne rešitve. Nekatere plošče za AMDjeve procesorje imajo okoli socketa štiri luknje, ki so zelo prikladne za namestitev vodnega bloka. Vse kar še rabite je ploščica približno 5 mm debelega pleksi stekla, iz katerega naredite lepo se prilegajočo ploščico, ki jo namestite na vodni blok in skoznjo s plastičnimi vijaki privijete vodni blok na procesor. Vsekakor zelo lepa in elegantna reštev. Članek vam močno priporočam.

2 komentarja

Mega ventilator #2

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju so objavili še en primerek umetniškega dela, ki ga je inspiriralo overclockanje in hlajenje. Tokrat ne gre za ventilator, temveč pravi procesorski hladilnik. Kdo ve, mogoče bi ta zadeva celo delovala, če bi jo kdo v resnici naredil. Ne glede na to izgleda res dobro, le tisti [H] na vrhu me malo moti [:\\].

3 komentarji