»

Poceni RAID krmilniki

Slo-Tech - V zadnjem času je zaradi naraščajočih kapacitet diskov in hitrosti, nenazadnje pa tudi vedno večje kvarnosti, vedno bolj popularen RAID.

Veliko matičnih plošč ima tovrstne krmilnike že integrirane in ker velikokrat slišimo očitke, da takšne poceni variante niso vredne počenega groša, so si štiri takšne ne predrage krmilnike ogledali na X-Bit Labs. Testirali so VIA VT6410 (na ASUS P4P800), GigaRAID ITE IT8212F (na Gigabyte 8SQ800), Promise FastTrak TX2000 in Promise FastTrak 133Lite (na Albatron PX865Pro II) ter ugotovili, da vsi svoje delo opravljajo povsem dostojno. Klik!

2 komentarja

VIA tudi z RAID krmilniki

X-Bit Labs - Tajvanski gigant, podjetje VIA, izdeluje že ogromno stvari, vse od matičnih plošč, procesorjev, čipovij in še bi lahko naštevali, danes pa so objavili odločitev, da bodo začeli izdelovati tudi svoje RAID krmilnike.

Zaenkrat VIA načrtuje izdelavo dveh krmilnikov; VT6410 bo standardni IDE PCI RAID krmilnik, ki bo podpiral priključitev štirih diskov ter RAID 0, 1 ter 0+1 načine. Drugi krmilnik pa se bo imenoval VT6420 ter bo prav tako podpiral različne RAID načine, le da bo omogčal priključitev štirih Serial ATA trdih diskov ter dveh starih IDE. Proizvodnja že teče, o datumu začetka prodaje pa zaenkrat še ni znanih podatkov. Klik!

0 komentarjev

RAID krmilniki

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so si ogledali kar osem zelo zanimivih RAID kontrolerjev podjetij, kot so Adaptec, Dawicontrol, Highpoint, Promise ... Članek je obširen in prijeten za tak deževen dan, kot je danes. Zmagovalca sta 3Ware Escalade 7850, ki si je zaslužil nagrado "izbira urednika" ter Dawincontrolov DC-100 RAID, ki ima najboljše razmerje med kvaliteto in ceno. Za ostalo branje pa le semkaj.

4 komentarji

RAID v praksi

X-Bit Labs - Po tem, ko ste lahko brali tri ločene teste RAID krmilnikov te dni (glej povezane novice), pa si lahko sedaj ogledate resnično primerjavo treh RAID krmilnikov. Na X-Bit Lab's so si namreč ogledali štiri RAID krmilnike podjetij Promise ter HighPoint. Tokrat so se za razliko od ločenih pregledov osredotočili bolj na same zmogljivost ter hitrost, kot na tehične karakteristike ter zmožnosti. Klik!

0 komentarjev

Promiseov RAID krmilnik

X-Bit Labs - Tudi podjetje Promise je izdalo svoj nov RAID krmnilnik na PCI vodilu, imenovan Promise FastTrak100 TX4 IDE RAID Controller. Njegovo delovanje, značilnost in sploh vse so si ogledali na X-Bit Labs, kjer so spisali tudi zanimiv test te umetnine. Krmilnik podpira prikljucitev osmih ATA diskov ter delovanje v RAID0, 1, 10 in JBOD načinu. Klik!

Priporočljivo za vse lastnike IBMov.[>:D]

0 komentarjev

Test PCI RAID krmilnika

X-Bit Labs - Danes ima že mnogo osnovnih plošč štiri kanale za priključitev IDE naprav, poleg tega pa tudi podporo za enostaven RAID0 ali RAID1, tako da se nakup posebne kartice za RAID v večini primerov ne splača. Kaj pa storiti, če si zaželite naprednejše funkcije, kot so RAID5 ali morda RAID10? V tem primeru pa boste prisiljeni kupiti dodatno RAID kartico.

Enega izmed t.i. PCI RAID krmilnikov so si ogledali pri X-Bit Labs. 3ware Escalade 7850 Controller, kot se krmilnik uradno imenuje podpira vse možnosti RAIDa ter ima kar osem kanalov za priključitev trdih diskov, kar bo zadovoljilo tudi najzahtevnejše uporabnike. Klik!

0 komentarjev

SOYO predstavil novo različico SY-K7V plošče

X-Bit Labs - SOYO je predstavil novo različico plošče SY-K7V, ki se bo imenovala SY-K7V DRAGON-plus. Namenjena bo AMD-jevim procesorjem Athlon in Duron. Za kar najhitrejše delovanje, bo SOYO na ploščo pricinil nabor VIA KT266A, ki je znan po svojih izjemnih rezultatih v navezi s pomnilnikom DDR SDRAM. Malce bolj zahtevnim, pa bo plošča ponudila tudi podporo pametnim karticam (Smart Card). Plošča bo izdelana v obliki ATX in bo vsebovala 5 PCI, 1 AGP Pro (podpora vsem trem načinom - 1x/2x/4x) in 3 DIMM reže, v katere bomo lahko dali kar 3 GB pomnilnika. Tiste, ki so se odločili, da bodo povsem prenovili sistem, bo gotovo razveselila integrirana zvočna kartica CMI 8783, ki se ponaša s šestkanalnim zvokom, klasična 10/100 Mbit/s integrirana mrežna kartica, ter Promisov FastTrak 100 Lite krmilnik, ki bo zadovoljil tudi uporabnike, ki potrebujejo RAID0 in RAID1.

1 komentar