»

Albatron PX845PEV-800 Limited Edition

SubZero Tech - Kot vsi vemo, bo Intel kmalu na trg poslal procesorje Pentium 4 z 800 Mhz FSB. Na trgu je že nekaj takih plošč, ki tak FSB podpirajo, ampak večinoma le navitega.

Pri podjetju Albatron pa so izdali omejeno serijo v naslovu omenjene matične plošče. Temelji na i845PE vezju, ter ima 3 DDR333 pomnilniške reže. Kot sem že omenil, podpira 800 Mhz FSB, navitega ali pa že tovarniško "narejenega". Podpira Pentium 4 procesorje (Willamette, Northwood, Prescott). Plošča ima veliko dodatkov, kot so npr. 6 USBjev 2.0/1.1 (4 na pomožnem kablu), mrežno kartico, nekaj ventilatorjev, itd. Ima 5 PCI rež ter en AGP 4X priključek.

Ta izdelek so testirali na SubZero Tech in ugotovili, da gre za zelo dobro...

0 komentarjev

UTP mreža brez mrežne kartice

SubZero Tech - Želite doma postaviti UTP mrežo, a v vašem računalniku ni dovolj prostora še za eno mrežno kartico? GeForcev ventilator, zvočna kartica, TV ter satelitska kartica in modem pač poberejo svoj davek na PCI režah. Kaj storiti z mrežno kartico? Na SubZero Tech so si ogledali napravico, ki vam lahko za slabih dvaindvajset dolarjev olajša situacijo. Gre namreč za poseben USB to UTP adapter, ki vam omogoča da UTP kabel tako priklopite na USB, računalnik pa s posebnimi gonilniki vso zadevo skupaj zazna kot običajno mrežno kartico. Brez dvoma zelo uporabna zadeva za vse z nabitimi (pa ne z mišicami[:D]) ohišji, moti le odsotnost podpori USB2 standardu, kar postavlja hitrost pod vprašaj. Klik!

0 komentarjev

Srebrna osnovna plošča

SubZero Tech - Poročali smo že, o naznanitvi srebrne matične plošče podjetja Albatron, ki bo magnet za vse, ki radi razkazujejo svoja ohišja in njih notranjost. Na SubZero Tech so omenjeno ploščo dobili v svoje roke ter jo dodobra izmučili in spisali zanimiv test. Preverili so stabilnost, navijaški potencial, praktičnost razporeditve elementov na njej ... Če vas zanima srebrna matična plošča, klik!

0 komentarjev

Intelov i845G čipset

X-Bit Labs - Če bo šlo vse po sreči, bomo kmalu deležni matičnih plošč s tem čipovjem. In zakaj je zanimivo? Zato, ker:

- Bo na ploščah s tem čipovjem podnožje za Pentium IV, točneje Socket478.
- Podpira DDR SDRAM.
- Bo vodilo drvelo pri 400 ali 533 Mhz.
- Ima integriran zvok in mrežno kartico.
- V južni most (south bridge:D ) je vgrajena podpora USB 2.0.
- Vanj je vgrajena grafika, ki naj bi bila na ravni GeForce - a 2 MX.

Kar veliko stvari, ki govorijo v prid te plošče. Najboljša bo kakopak cena: za ploščo, ki ji manjkajo RAM, CPE in disk bo treba odšteti od 140 do 150 $, kar znese na oko okoli 37.000 SIT.

1 komentar

Kralj mreže - epizoda mrežni kabli

PC Hardware - Mrežne kartice so res srce mreže, vendar le-ta brez kablov (vsaj do brezžičnega omrežja) nebi nikoli obstajala. Če ste tisti tip človeka, ki bi hotel vedeti več o teh stvareh, potem odklikajte na to stran, kjer so pripravili krajši, vendar še vedno dovolj dober članek o omrežnih kablih. Avtor članka je opisal koaksilen UTP in STP kabel, ter podal nekaj zanimivih podatkov.

0 komentarjev