»

Tipkovnica Optimus končno naprodaj

engadget - Po dolgoletnem čakanju smo končno dočakali začetek prodaje tipkovnice izpod rok studia Art Lebedev, ki sliši na ime Optimus Maximus.

V roke so jo dobili pri Engadgetu, kjer je bil odziv precej mešan. OLED zaslončki bi naj bili zelo svetli in z dobrimi barvami, preklapljanje med načini je skoraj trenutno (z izjemo MacOSa, kjer težavo že odpravljajo), tipke se dajo zlahka menjati, program za konfiguriranje je odličen. Kritika pa je letela na sam občutek pri tipkanju, saj naj bi kljub kvalitetni mehanski izdelavi pritiskanje tipk zahtevalo precej sile.


Cenovna nalepka za ta tipkalni stvor se bo začela pri 370€.

31 komentarjev

Speeze RaptorCool I

Speeze RaptorCool

vir: PC Extreme
PC Extreme - Tokrat so si na PC Extreme ogledali hladilnik za procesorje s Socket A podnožjem, Speeze RaptorCool I imenovan. Hladilnik je osnovan na bakru, naredi 2300 obratov v minuti, pri vsem tem pa oddaja 25 dBA glasnosti. Testirali so ga na računalniku v katerem je deloval AMD XP 2100+ procesor. Pri testu temperatur se je obnesel povprečno dobro, prav tako pa so ga preizkusili tudi na navitem procesorju. Hladilnik bo zadovoljil večino povprečnih uporabnikov, za prave overclockarje pa naverjetneje ne bo zadostoval. Več o hladilniku si preberite tukaj.

0 komentarjev

Copper Ramsinks

2fast CPU - Pa smo spet pri hlajenju RAM-a. Včasih se človek kar malce nostalgično spominja časov, ko računalnik ni potreboval nobenega hlajenja, potem pa so se hladilniki in ventilatorji začeli pojavljati tudi na komponentah in seveda na RAM-ih. Najprej smo videli Thermaltakov hladilni komplet za sistemski ram, danes pa si bomo ogledali še hladilnik za RAM-e na grafični kartici. RAM-i na grafični kartici so še vedno bolj v domeni zmogljivejših (in dražjih) grafičnih kartic, na cenenih karticah tipa GeForce 2 MX pa niso tako pogosti. Ker je izdelovanje majhnih hladilnih reber malce bolj zahtevna naloga, so nekatera podjetja zavohala denar in ponudila svoje rešitve. TweakMonster je ponudil svoje Copper Ramsinks-e, ki so lepe bakrene barve (izdelani so iz bakra). Odlika Copper Ramsinks je, da sedejo tako na DDR SDRAM, kot tudi na navadni SDRAM. Sicer od RAM hladilnikov ni za pričakovati kakih čudežev, vendar je pri ekstremnemu navijanju vsaka stopinja C še kako pomembna. Test najdete tukaj....

1 komentar

Test Indigo Orba

vir: HardOCP
HardOCP - Ok, pa smo končno dočakali prvi test aftermarket hladilnika za Pentium4. Kot bi lahko ugibali gre za Thermaltakov Indigo Orb. Kar je najbolj smešno je to, da avtor niti ni imel pravega procesorja za test, temveč je hladilnik testirat "sintetično", oziroma s pomočjo svojega peltierja. Kakorkoli, če vas mika P4 in overclockanje, si test le oglejte. Me prav zanima, ali bosta tudi Alpha in GlobalWin ponudila svoji rešitvi.

5 komentarjev

Test Silverado50 hladilnika

TweakUp.dk - Še en teste precej eksotične hladilne naprave nam tokrat prihaja z danskega konca Evrope. Na strani TweakUp.dk so si namreč ogledali Silverado50 SocketA/370 hladilnik. Yup, gre za tisto čudno zadevo, ki ima kot kontaktno površino z jedrom procesorja vgrajeno srebrno ploščico. Mene osebno je zelo zanimalo, kako se zadeva obnese in ali je vredna vloženega denarja in fantje pri TweakUp.dk res mislijo tako. Na žalost v njihovih testih hladilnik niso primerjalis kakšno Alpho ali GlobalWinom, tako da je točno primerjavo nemogoče izvesti, toda temperature so vseeno precej nizke. Avtor testa je hladilnik celo primerjal z vodnim hlajenjem brez uporabe peltierja! No, oglejte si test in si ustvarite lastno mnenje!

1 komentar

Thermaltake Indigo Orb za Pentium 4

Insane Hardware - Thermaltake, izdelovalec tako priljubljenih ORB hladilnikov za procesorje, je napovedal novi Indigo Orb hladilnik za P4. Hladilnik bo v lepi modri barvi, imel bo hitrejši ventilator, njegova toplotna prevodnost pa bo že takoj dovolj visoka, da bo zdržal tudi temparature, ki jih bo proizvedel P4 2 GHZ. Prvotno bo namenjen P4 procesorju z delovno frekvenco 1.6 GHZ. Izid je napovedan za konec Decembra ali začetek Januarja. Več si lahko preberete tukaj.

14 komentarjev

Mega Alpha

Maximum 3D - Heh, če ste dosedaj mislili, da so Golden Orbi vrhunec masivnosti zračnih hladilnikov, potem zagotovo še niste videli kakšne Alphe ali GlobalWina. Predvsem Alphe so znane po svoji ogromni masi in tudi hladilni moči, model P612TM60 pa sodi v sam vrh ponudbe tega podjetja. V bistvu gre za SECC/SEPP hladilnik, tako da veliki večini uporabnikov že zaradi tega ne bo zanimiv, toda naš server ( v katerem se svaljka Athlon 550 ) se ga zagotovo ne bi branil. Če sta vas spodnji sliki impresionirali, potem si vsekakor oglejte tudi test!

1 komentar