»

P4 hladilnik brez ventilatorja

X-Bit Labs - Do danes smo ljubitelji miru hvalili predvsem Zalmanove bakrene in aluminijaste mojstrovine, ki so nas razveseljevale z zelo tihimi ventilatorji in zelo dobrim odvajanjem toplote. Toda časi se spreminjajo in na sceni se pojavljajo nova imena, ki si prav tako prizadevajo napraviti čim tišji hladilnik. Če gre verjeti tej novici, pa bomo v kratkem deležni hladilnika, ki bo popolnoma neslišen, saj bo zmožen odvajati toploto brez ventilatorja. Veselijo se ga lahko predvsem ljubitelji tišine, ki si lastijo procesor Pentium4, saj bo hladilnik OCZ P4 Eliminator namenjen samo in le-tem. Narejen bo iz 100 % bakra in bo za optimalno hlajenje zahteval le ventilator v napajalniku.

12 komentarjev

Nov HSF za Penitume 4

Viper's Lair - Ker se Penitumi ne grejejo toliko kot Athloni (dokler jih ne navijemo[:D]), so kar nekako zapostavljeni s strani uporabnikov, kar se tiče hladilnih teles. A to seveda ne pomeni, da podjetja, ki jih izdelujejo, počivajo. Ravno nasprotno.

Luč sveta je ugledal Vantecov hladilnik CopperX CCK-7025 478, kot se zadeva uradno imenuje. Preizkusili so ga na Viper's Lar. Kaj so ugotovili? Dober hladilnik, šminkerskega izgleda, ki pa ne hladi dosti bolje od originalnega Intelovega hladilnika, zatorej ni primeren za ekstremno navijanje. Klik!

0 komentarjev

Neslišni HSF?

Frosty Tech - Sedaj, ko ste si prebrali slycerjev članek ter veste, kako zapleteno je narediti kakovostno usklajen procesorski hladilnik, si le hitro oglejte ta test. Verax P14 naj bi bil HSF, nekako poseben za tržišče, saj ima na sebi 80 milimeterski ventilator posebne oblike, ki omogoča učinkovitejše premikanje zraka pri nižjih obratih ter posledično nižjem hrupu. Če gre verjeti opisovalcu, je zadeva domala neslišna, saj odda celih 32 dB hrupa, kar je primerljivo s šepetanjem. No, tihost se pač mora nekje poznati, kar lahko vidimo v primerjavi z ostalimi procesorskimi hladilniki, saj mu hlajenje ne gre od rok tako dobro kot 55 dB zverinam. Po besedah proizvajalca je uporaba zajamčena na Athlon XP procesorjih do hitrosti 1900+. Klik!

1 komentar

Za boljše hlajenje

več strani - Danes sem nekako "hladilno" razpoložen, tako teoretično kot praktično, zato mi je v oči padel test hladilnika in kablov. Pa kar po vrsti:
Na Voided Warranty so testirali Zalmana CNPS6000-Cu HSF. Članek so namenili tudi vsem, ki šele jadrate v vode hlajenja, saj je napisan razločno in kar dolgo za test. Na koncu so ugotovili, da zadeva seka. Pa še klik do testa.
Fantje na MyWorld.com so pod drobnogled vzeli okrogle kable, ki rešijo marsikateri problem slabo zračenega ohišja. Poleg samega izgleda, ki je res prijazen na oko (kabli so črni), jih je navdušila še enostavnost namestitve. Love at a first sight, kot so napisali. Svetujem ogled.

0 komentarjev

Hladilnik za P4?

Digit Life - Na Digit-Lifeu si lahko preberete zelo obsežen vzporedni test trinajstih HSF enot za Pentium4 procesorje, osnovane za ležišče Socket-478. Hladilniki so dobro opisani, lepo poslikani ter kakovostno primerjani med sabo. V lepo razvidnih tabelah boste hitro odkrili, kateri hladilnik vam bo najbolj odgovarjal, saj si lahko pogledate zmagovalce v kategorijah učinkovitost/zvok, učinkovitost/cena ter funkcionalnost/cena. Za vse, ki se spravljate nakupovati P4 478, a ne veste, kateri hladilnik bi se kebru najbolj prilegel, brž na branje!

0 komentarjev

HSF kot uničevalec AMD-jevih procesorjev

HardOCP - Kot gotovo že veste, smo v preteklosti že kar precejkrat poročali in opozarjali o napačnih inštalacijah hladilnika, ki so botrovale uničenju Thunderbirdov/Palominov/Duronov. Tisti, ki obvladate posel pa ste gotovo le skomignili z rameni, si mislili svoje in si rekli, da se kaj takega vam ne more narediti vašemu AMD-jčku... O, pa se lahko. Čeprav ste pravilno inštalirali hladilnik, na vaš procesor preti še ena nevarnost in to niti slučajno ni odpoved ventilatorja, ampak to, da se vam hladilnik iztrga iz zatičev, kamor je pritrjen. Če slučajno posedujete kakšen super-duper hladilnik z grobim pritrdilnim mehanizmom, je strah upravičen, saj se je ravno to zgodilo nekemu tipu, ki je sredi...

4 komentarji