»

Zunanji disk z enim terabajtom

Slashdot - Če vam vaših 250 GB ne zadostuje za shranjevanje vseh podatkov, in bi jih po možnosti radi odnesli do vašega prijatelja, potem vam LaCie ponuja rešitev - prenosni trdi disk, katerega kapaciteta je 1 TB in vam ponuja povezovanje s FireWire 800 (100 MB/s), FireWire 400 (55 MB/s), USB 1.1 ali USB 2.0 (60 MB/s). S temi hitrostmi se torej lahko primerja z običajnimi ATA diski, vendar pa se njegove dobre lastnosti tu še ne končajo. Direktno na disk namreč lahko priklopite videokamero in nanj prenesete vse svoje posnetke. Vse skupaj naj bi se od februarja prodajalo za 1.199 dolarjev. Klik za slashdotovo novico, tu in tu pa prvi vtisi medijev.

12 komentarjev

Modifikacija trdega diska

LAN Addict - Dandanes, ko se diski zelo hitro ter preveč kvarijo, jih najbolje pustiti pri miru, ko enkrat delujejo in upati, da se ne bodo odločili prekiniti svojega poslanstva. No, na LAN Addict so si ogledali izjemno modifikacijo trdega diska. Bralec je namreč v trdi disk vgradil plexi okno, tako da lahko vidi glave diska, disk pa je, ne boste verjeli, po posegu celo deloval. Kakorkoli že, tega ne počnite sami, ako so vam vaši podatki dragi. Klik!

0 komentarjev

Mega modifikacija

Sudhian - Med mojim (ne)običajnim jutranjim deskanjem po internetnih vodah in različnih forumih, sem naletel na modifikacijo, ki me je vrgla na noge!

Tip je priredil celotno originalno ohišje majhnega računalnika (Shuttle SS40G), da sedaj gosti poleg vseh komponent še majhen LCD zaslon ločljivosti 800x480 pikslov. Modifikacija je prav neverjetna, za več informacij pa si preberite vnos v Sudhianovih forumih. Za vse neučakance pa še slikica:

1 komentar

Nova anketa

Slo-Tech - Glede na to, da si lahko sedaj sami izbirate stil (nekaj jih še pride), nas zanima, katerega bi bilo bolje pustiti za privzeto vrednost... sedanjega, belega ali lila. Posledice odločitve boste trpeli sami.>:D

20 komentarjev

Radikalno!

Linear - Vem za vse mogoče modifikacije ohišij. Vem za vse mogoče modifikacije mišk. Vem za... Skratka vse se da modificirati. Tudi trde diske? Ja, tudi. To dokazuje ta članek. Sicer sam ne bi preizkušal (tudi vam ne priporočam), ker je prenevarno, ampak če pa imate bali de elefante pa kar... Človek se je namreč lotil vgrajevanja pleksi stekla na svoj trdi disk. Sicer zgleda res ql-sko, ampak je pa tvegano in če nimate ohišja v katerem se točno vidi trdi disk od zgoraj... nesmiselno. Ampak njega to ni motilo.

2 komentarja