»

256MB XMS 3500 Platinum serija

Extreme Overclocking - Še en pomnilnik - narejen za navijanje - tokrat podjetja Corsair. Brez težav so ga Ekstremni overklokarji spravili na največjo hitrost 461MHz DDR, kar ni slab rezultat. Če želite naviti svoj računalnik, je ta pomnilnik zelo pametna naložba, saj bo prenesel veliko hitrost (če jo bo tudi le vaš procesor [:D]).
Na Extreme Overclocking so naredili test in meritev hitrosti, za ogled kliknite sem, cena pa je okoli 130$.

0 komentarjev

Megatest™ DDR modulov

Tweak Town - O različnih testih mnogih pomnilnikov, tako DDR kot SDR, smo na Slo-Techu že poročali, a ta test je vsekakor nekaj posebnega. Na Hardware Lux so namreč preizkusili kar deset različnih pomnilnikov, celoten test pa popisali na, reci in piši, kar šestanjstih straneh. Zadeva je sicer malce starejšega datuma, a je vseeno zanimiva, saj so preizkušeni praktično vsi dostopni modulu na enem mestu pod enakimi pogoji. Klik, za vse ki pa ne znate nemško, prevedena različica!

0 komentarjev

Še hitrejši DDR modul

Tweak Town - Proizvajalci DDR pomnilnika se res ne dajo ugnati. JEDEC sploh še ni postavil uradnih specifikacij (vprašanje če jih sploh kdaj bo) 400-megaherčnega DDR pomnilnika, a pojavljajo se že 433-megaherčni moduli.

Corsairju sledijo tudi druga podjetja, tako da vam danes predstavljam DDR433 oz. PC3500 (kar vam je pač ljubše) modul podjetja Geil. Palčko so dobili v roke na TweakTownu, kjer so ju izmučili do konca, ter iz nje izstisnili še tiste zadnje megaherce moči. Če vašemu sistemu manjka hitrosti, klik (in manjkali bodo še zelenci)!

0 komentarjev

Resničnih 217 MHz

X-Bit Labs - Corsair je predstavil svoja nova DDR pomnilniška modula, oznake PC3500, kar pomeni, da je njuna deklarirana hitrost 217 MHz oz. 434 MHz, če upoštevamo DDR tehnologijo!

Modula imata kapaciteto 256 megabajtov (oznaka CMX256A-3500C2) ter 512 megabajtov (oznaka CMX512-3500C2) in sta zmožna delovanja na CAS2 nastavitvi. Če pa k vsemu temu prištejemo še dejstvo, da lahko celotno zadevo malce navijemo, dobimo ultrapošast za prave hardcore overclockerje. Še cena, prav tako pošastna: 206 dolarjev za polgigabajtno izvedenko. Klik ter uradni klik!

3 komentarji

Corsair XMS2700

Hardware Test - Corsairovi moduli so kvalitetni, se kar dobro navijajo ter imajo že industrijsko na sebi košček aluminija, ki razprši toploto ter poskrbi za boljše hlajenje. Na tej strani si pa lahko ogledate test Corsairovega XMS2700 modula. Clawfinger je v Slo-Techovem testu pomnilniških modulov ugotovil, da je XMS2400 pri svoji najvišji hitrosti (172 MHz FSB, CAS2) prekleto hiter za svojo frekvenco, kar lahko Corsairovim modulom štejemo samo v plus. Se že kaj bolj slinite, če vam povem, da je XMS2700 dosegel stabilnih 200 MHz (ustreznica PC3200)? Čudi se.

0 komentarjev

Corsair napoveduje PC3000 module

Corsair - Corsair, podjetje znano po izjemno kvalitetnih ter navijanju prijaznih pomnilniških modulih, je najavilo svoje PC3000 module, ki svojo gonijo pri 185 MHz CAS3 oziroma 166 MHz CAS2 Turbo. To pomeni, da bodo na Corsairovih modulih najbrž uporabljeni 5.5 nanosekundni čipi, grajeni v 0.13 mikronski tehnologiji. Heh, toliko kolobocije okoli tega, medtem ko je naš Telebajsek navil svoj pomnilnik, ki ima kar 5 nanosekundne čipe, na skoraj 200 MHz pri najbolj agresivnih timingih...

0 komentarjev

Test Corsair PC2400 DDR RAMa

PC Stats - Na strani PC Stats sem zasledil opis Corsairovega PC2400 DDR modula. Slednjega so v testu tudi primerjali še z nekaterimi drugimi spominskimi moduli. Corsair se je v vseh testih obnesel odlično. Poleg tega so fantje pri PC Stats vse module tudi navili, kolikor se je dalo, in tudi tam se je Corsairov modul obnesel najbolje. Tristranski opis si lahko najdete tu.

0 komentarjev

Prvi CAS2 DDR moduli

Jaz - Corsair, znani proizvajalec izjemno kvalitetnih RAM modulov, je najavil izid prvih CAS2 DDR DIMM modulov na svetu. Gre za popolnoma pretestirane 128MB in 256MB module, ki bodo zadovoljevali najzahtevnejše uporabnike (in overclockerje, seveda ). 128MB moduli so že na voljo, 256MB pa bodo v roku nekaj tednov! Več lahko preberete tukaj. Thnx, Klemen!

1 komentar

VIA se trudi

Ace's Hardware - Glede na to, da je uspeh VIE to leto bolj ali manj odvisen samo od uspeha DDR DRAMa niti ni čudno, da se podjetje tako trudi s popularizacijo DDR tehnologij. Seveda se dobro zavedajo, da je trenutno edina zavora za DDR tehnologijo predvsem cena pomnilnika in tako se je VIA odločila za drzen korak. Skupaj z Nanyo (proizvajalec DDR čipov) in Apacerjem (proizvajalec DDR modulov) namreč pripravlja posebno akcijo. Gre za nekakšen kombo po zelo ugodni ceni: OEM proizvajalci matičnih plošč namreč imajo možnost nakupa DDR čipovja + 128MB DDR DRAMa za samo $99. Ob zelo velikih količinah se cena lahko spusti do $90 za kombo. Če bo odziv na to ponudbo pozitiven, potem lahko pričakujemo opazno zmanjšanje cene DDR računalnikov. Še več: ponudba naj bi čez nekaj časa (v spremenjeni obliki, seveda) začela veljati tudi za retail kupce, med katere sodimo mi. VIA je očitno vpregla vse sile v popularizacijo DDR tehnologije in brez senčice dvoma lahko pričakujemo še več takšnih pobud......

0 komentarjev