»

Glasbeni založniki: "Vi ste ZlobniZlobni Pirat!"

The Register - V preteklosti smo že pisali o nadkvalitetnih izdelkih glasbene industrije, ki pa se bolj kot prodajajo kopirajo: ljudje pač ne cenijo trdega dela in naporov, ki ga Britni in Riki vlagata...

Hmm, se opravičujem, malce klišejsko sem zašel. No, da pa ne bomo vedno govorili le o 'naši' plati zgodbe, so na Registru objavili pismo zaskrbljenega založníka , ki se na pravo (ali odnose z javnostjo?) spozna še bolj kot jaz (od kuglvinkla pa sploh [;)] ). Vsekakor je dobro vedeti, v kaj se spravljate ob kopiranju CDjev: Klik!

Slo-Techovo Ministrstvo Ljubezni gre v korak s časom: najprej uvedba Predzločina, sedaj pa še nalogi za hišne preiskave...

0 komentarjev

Smeh: Britney in piratstvo

Vnunet - Ojej.

Naša vrla Britney Spears se je, poleg drugih uglednih imen glasbene estrade, pojavila v čisto poučnih komercialnih reklamah, kjer spletnim tatovom piha za ušesa s takilemi izjavami:

"Would you go into a CD store and steal a CD? It's the same thing, people going into computers and logging on and stealing our music." (ang. 'Bi v trgovini ukradel CD ploščo? S krajo glasbe preko računalnika ni nič drugače.')

Pa ne le to. V seriji reklam nas jako zveneča imena želijo prepričati v narobe dotičnega početja (če še nisi pokapiral: Kazaa, Gnutella!) ter posledice, ki se odražajo na trgu. Klik!

Kakopak, na Britney svet stoji. Ter glasbena industrija. Pač kvaliteta.

Sem v prejšnjem odstavku pozabil na '<i>'?

4 komentarji

RIAA: Ojej.

The Register - Obiskovalci neuradne slo-tech irc klepetalnice morda vedo, kaj pomeni moj vzdihljaj "Ojej.". Kakorkoli pač, RIAA ter njen spletni mojster si zaslužita dvakratni "Ojej." (torej "Ojej, ojej.").

Dovolj erotičnega vzdihovanja, na tej strani je obrazložen 'princip' vdora na spletne strani RIAA. Žalostno :).

Morda pa omemba dela pri RIAA-i le ni primerna postavka pri referencah v CV?

0 komentarjev

RIAA: PR čarovniki

The Register - Dejstvo 1: V zadnjem letu znaša padec prodaje glasbenih CD plošč 7 %.
Dejstvo 2: Porast zaseženih nelegalnih izvodov glasbe na CDjih v zadnjem letu je znašal 69,9 %.
Dejstvo 3: Število uporabnikov interneta ter izmenjevalnih servisov narašča.

Odločba: spletnoizmenjevalni mehanizmi oz. nelegalno izmenjevanje glasbe preko interneta vodi glasbeno industrijo v propad. Klik!

"Oh ja." Seveda bomo spregledali dejstvo o povečani aktivnosti založnikov v antipiratskih akcijah (kolikokrat več so jih izvedli v tekočem letu kot v prejšnjem) ter slepo blamirali internet. Ali pa manjšo produktivnost inšpektorjev? Ne. O kakovosti "masovne glasbene produkcije" ne gre dvomiti, prav tako pa ne o navadah ljudi, ki recimo potujejo v oddaljene kraje na ogled kakšnega mjuzikla. Ampak ti so itak ušesnobobniški sadisti... Too much.

5 komentarjev

Kakršna mati, takšen pankrt

Vnunet - Očitno se je Britney Spears pridružila eliti: njej v čast je bil napisan virus.

Žal/na srečo pa je kvaliteta samega virusa nekje na nivoju dekletinih skladb/besedila/petja: je kriminalen. Obišče nas v obliki električnopoštnega sporočila s pripetkom 'Britney.chm', ki nas, o bog, ob zagonu (če nimamo omogočenih ActiveX kontrol) celo vpraša, če želimo to omogočiti, da bomo videli slike Britny (!). Kakorkoli, potem se pridno razpošlje nesrečnikom iz adresarja, sposoben pa se je prenašati tudi preko IRC-a. V največji nevarnosti je pak mozoljava mularija in potrebna očetovska srenja. Ehh.

7 komentarjev

BritneySpears.com pohekan

The Register - Hmm, po vseh teh hekerskih napadih sodeč, imajo hekerji trenutno obilo časa. Največkrat smo videli pohekane strani raznih podjetij, ki imajo opravka z računalništvom (Microsoft, 3D Chipset, Themes.org, ...), sedaj pa smo bili priča tudi drugačnim napadom. Tokrat so se hekerji znesli nad pop pevko Britney Spears (bruh) in ji pohekali uradno stran BritneySpears.com. Kako je stran izgledala, ko je bila pohekana ne morem povedati, ker sem vse skupaj zamudil. Zato se sklicujem na The Register, kjer so objavili krajšo novico na to temo. Mimogrede, stran Britney Spears spet deluje.

3 komentarji