»

Yamaha CRW-F1E

Bench House - Tako, na Bench House so spisali nov test internega CD-zapisovalnika. Tokrat so testirali Yamahino čudo, ki bere s 44x hitrostjo, s prav takšno hitrostjo tudi zapisuje, prepisuje pa s 24x. Kljub dejstvu, da imamo že tudi zapisovalce z višjo deklarirano hitrostjo, je yamaha hitrejša od nekaterih uveljavljenih imen, npr. od Teaca, saj za peko 800 MB CDja potrebuje samo tri minute. V kolikor vaš računalnik potrebuje novo "pečko", klik!

0 komentarjev

Zunanja pekarna CDjev

Hardware Zone - Velika večina vas gotovo pozna ali pa celo lasti "pekač", CD zapisovalnik, seveda. No, nekateri pa potrebujejo prenosnega, ki ga po možnosti le priklopijo na prazno USB mesto (ter se sprehodijo v bližnjo knjižnico, multimedijski oddelek [:D]). Za take primere obstajajo zunanji oz. eksterni pekači. Enega izmed njih so si ogledali na Hardware Zone, izdelali so ga pri IOmegi, njegove sposobnosti pa so deklarirane na 48x24x48x. Tako kot vse USB naprave ima tudi ta podporo novemu USB2 standardu. Klik! Plextorjevo različico je alien-w stestiral tudi za Slo-Tech.

0 komentarjev

Yamahin pekač in risalnik

Tom's Hardware - O tem čudu smo na Slo-Techu sicer že pisali, a ker je danes sobota in se na spletu dogaja dobesedno nič ...

Na Tom's Hardware so si ogledali ter preizkusili Yamahin CD zapisovalec z imenom CRW-F1, ki se ponaša z zelo zanimivo zmožnostjo, ki ga dela drugačnega od ostalih CD-RW enot. Z Yamaho lahko namreč rišete po nepopisanem delu plošče ter tako ustvarjate prave umetnine. Seveda to ni bila edina stvar, na katero so se osredotočili pri Tomu. Zanimal jih je namreč tudi čas peke, združljivost ter ostale malenkosti, na katere se ozremo pri nakupu CD zapisovalnika. Klik!

1 komentar

Yamaha CRW-F1 44/24/44

Review Makers - Tale Yamaha se bo (upam) kmalu znašla tudi v mojih rokah, da bom napisal en test še za vas. Se spomnite, ko smo govorili, da bo naslednji Yamahin pekač lahko risal slike na spodnjo stran CD-Rja? No, ta pečka je prišla na police trgovin sicer že kar nekaj časa nazaj, toda izgleda, da so prišli končno tudi v roke piscev testov. Test na Reviewmakers.com si oglejte tule, več o tem pekaču pa kmalu...

1 komentar

Test YAMAHA CRW-F1 IDE CD-RW pogona

CDR-Info - Na CDR-Info so se spravili stestirati nov Yamahin CD-RW pogon. Test je trajal kar 10 dni, sedaj pa se lahko pohvalijo s prvim testom omenjenega pogona na svetu.

Zadevica naj bi v Evropi stala približno 199 evrov, v paketu pa poleg pekača dobimo še Nero, InCD, 2 prazna CD-ja ter kablovje in navodila. Sposobnosti pekača so zanimive: snema lahko s 44x hitrostjo, presnemava s 24x, bere pa takisto s 44x; dostopni čas znaša 130ms. A njegove posebnosti sploh še nisem omenil: pogon namreč omogoča "tiskanje" na CD-R ploščke. Če se še spomnite novice o tem, vam bo jasno, kaj hočem povedati (če pa nimate pojma, si pa poglejte test).

Ko sem se le prebil skozi celoten test, ki obsega kar 13 strani, sem lahko videl, da so testerji našli veliko več pozitivnih stvari kot pa negativnih in ga zelo priporočajo.Klik!

0 komentarjev

In še en test!

GamePC - To pot je na tapeti Yamahin CD-RW dirkač: Yamaha CRW2200EZ 20x10x40. He he. A vidite tisto 20x. Le kaj nekaj to pomeni? Nič drugega kot to, da je Yamaha prva izdala toaster, ki nam zapeče cd z 20x hitrostjo. Tako bomo za cel cd porabili manj kot 4 minute, kar ne zadostuje niti, da si na hitro skuhamo eno kavico.

Še njegove specifikacije za sline cedit:

20x CD Write Speed
10x CD ReWrite Speed
40X CD Read Speed
40X Max Digital Audio Extraction
8MB Cache Buffer
SafeBurn Buffer Management System
Partial CAV (Constant Angular Velocity) Burning

Vsekakor ima ta pekač vse predispozicije izjemne CD-RW enote. No, ali je temu res tako ali ne, si poglejte na naslednji strani: TEST.
Naj vam namignem. Pekač .

6 komentarjev

Zaslon za petičneže

Jaz - Če dobivate tedensko štipendijo par tisoč mark, si boste to Samsungovo čudo nemara lahko celo privoščili, drugače pa ga kar na hitro uvrstite pod "neuresničljiva sanjarjenja". Gre namreč za (verjetno) prvi komercialno dobavljivi 24" LCD monitor. Huh ja, že cena navadnih katodnikov s takšno diagonalo je nekje v oblakih, za LCD pa niti nočem pogledati, koliko stane. Če se imate za bolj pogumnega, lahko več o tem čudu izveste tukaj. Thnx Reso!

6 komentarjev