»

TX VENUS II 48/24/48 CDRW

Hexus - Zopet en novi hitri "pekač", ki zapisuje z 48x hitrostjo, prepisuje pa s 24x. Na Hexus.net so ga testirali in naredili primerjavo z drugimi enako hitrimi pekači in prišli do zaključka, da zapiše 705 MB podatkov v rekordnih 2:53.

In še podatek o ceni: V Ameriki boste zanj odšteli okoli 50$, kar je dokaj dobra naložba, kakšne pa bodo cene v Sloveniji, pa boste sami videli, ko bo prišel na police v prodajalnah (če sploh bo). Za test kliknite semkaj.

4 komentarji

Oseminštiridesetkratniki ...

GamePC - ... ali na kratko 48x. Tri zapisovalce praznih CD plošč, ki so zmožni pisati z 48x hitrostjo, so si ogledali pri GamePC. Pod lupo so imeli CD-RW enote treh gigantov, Lite-On, MSI ter Plextor.

Testirali so predvsem hitrost, dostopni čas, hitrost luščenja glasbe ter zmožnost kopiranja zaščitenih CDjev. Vas torej morda mika nov CD zapisovalec? Berite tu.

0 komentarjev

52x CD-RW!

CDRLabs - Podjetje Ultima bo izdalo enega izmed najhitrejših pekačev na zemljski obli. Njegove specifikacije bodo namreč naslednje:

  • 52x snemanje, 7800KB/s
  • 24x presnemavanje
  • 52x branje
  • kompatibilno z CD-RW standardi, vključno z CD-DA, CD-ROM/XA, CD-I,...
  • 2MB predpomnilnika
  • JustLink tehnologija
  • ...


  • Več o tem tu.

    9 komentarjev

    Test YAMAHA CRW-F1 IDE CD-RW pogona

    CDR-Info - Na CDR-Info so se spravili stestirati nov Yamahin CD-RW pogon. Test je trajal kar 10 dni, sedaj pa se lahko pohvalijo s prvim testom omenjenega pogona na svetu.

    Zadevica naj bi v Evropi stala približno 199 evrov, v paketu pa poleg pekača dobimo še Nero, InCD, 2 prazna CD-ja ter kablovje in navodila. Sposobnosti pekača so zanimive: snema lahko s 44x hitrostjo, presnemava s 24x, bere pa takisto s 44x; dostopni čas znaša 130ms. A njegove posebnosti sploh še nisem omenil: pogon namreč omogoča "tiskanje" na CD-R ploščke. Če se še spomnite novice o tem, vam bo jasno, kaj hočem povedati (če pa nimate pojma, si pa poglejte test).

    Ko sem se le prebil skozi celoten test, ki obsega kar 13 strani, sem lahko videl, da so testerji našli veliko več pozitivnih stvari kot pa negativnih in ga zelo priporočajo.Klik!

    0 komentarjev

    48x zapisovalnik

    Akiba - Navajeni smo že, da slike vsega novega, kar pride, gledamo na Akibi Hotline. Tokrat se lahko slinite (slinimo) nad pekačem, ki na zgoščenke zapisuje kar z 48-kratno hitrostjo, prepisuje s 16x, bere pa z 48x hitrostjo. Menim, da smo prišli do točke, kjer se bo hitrost zapisovanja morala počasi ustaviti, če ne drugače, pa zaradi samih omejitev uporabljenega materiala v zgoščenkomatih ter, pomembneje, zgoščenkah. Seveda se lahko tudi motim. Klik!

    1 komentar

    LiteOn 48x

    GotApex - Na GotApex so stestirali zapisovalnik, katerega lahko tudi "naredimo" z nadgraditvijo BIOSa, če posedujemo 32x ali 40x pekač istega proizvajalca. No, vseeno so GotApexovci pod test vrgli izvirnik ter ugotovili, da je polna zgoščenka končana že v rekordno hitrih 2:41 minutah! Interesantno je to, da dober 40x bralnik zgoščenko prebere v treh minutah. Pomnite, bralci, prišli smo do točke, kjer hitreje zapisujemo kot beremo. V testu ni odkrito nič posebej novega, a vseeno klik.

    4 komentarji

    Kupujete Geforce4 Ti?

    GamePC - Zadnje dni se res dobesedno vsi testi vrtijo okoli GF4 procesorja. Zakaj ravno sedaj? Šele te dni je retail razpečevalcem uspelo dobiti zadostne količine procesorjev iz nVidie ter zadosti hitrega pomnilnika (pomnite, 650 MHz DDR BGA čipov ni tako lahko dobiti). Tako so se pri GamePC spravili klicati čez celo državo (hec :D) ter iztrgati kar sedem različnih Geforce4 Ti4400/Ti4600 grafičnih kartic. Primerjali so ceno, vgrajene bonbončke, overclockabilnost ter hitrost kartic ter prišli do kar lepih zaključkov. Test je dolg kar štirinajst strani, a se splača potrpeti :D. Klik!

    5 komentarjev