»

Kingston 5GB DataPak PC Card HDD & Reader

Mikhailtech - Na Mikhailtech so napisali članek o v naslovu omenjeni napravi. Naprava je zelo dobro opisana na petih straneh članka, ocenili pa so jo z zelo visoko oceno, saj vsako stvar zelo dobro "zapakira". Če se obrnemo k videzu napravice opazimo, da je zelo podobna miški, le da ima na sprednji strani odprtino. Sedaj (in po pogledu na sliko) morda veste kaj več, če pa še vseeno ne veste za kaj gre, si oglejte članek kar sami.

0 komentarjev

Epox 4SDA5+

Hardware Test - Tudi Epox je izdal svojo osnovno ploščo na SiSovem čipovju 648 za Pentiume 4. Na Hardware Test.dk so si ogledali najprej shemo ter osnovne značilnosti tega SiSovega nabora vezij, nato pa pretestirali še matično ploščo, ki bazira na njem - Epox 4SDA5+ - in bili z njo izjemno zadovoljni. V kolikor vas mika nova plošča za vašega P4 ljubljenca, ali pa samo v informativne namene, klik za branje.

Dodatek: Enako osnovno ploščo so si ogledali tudi na TweakTown.

0 komentarjev

Osnovnim ploščam za P4 nikoli konca

Mikhailtech - Na Mikhailtechu so dodobra izmučili še eno osnovno ploščo s Socket 478 podnožjem, na katero lahko pritrdite, ne boste verjeli, Pentium 4 [:D].

Epox 4G4A+, kot se plošči uradno reče, bazira na Intelovem i845G čipovju, kar pomeni, da podpira DDR pomnilnik. Ima 6 PCI rež, RAID kontroler ter integriran grafični vmesnik. Sicer pa, preberite si test, ki je, mimogrede, zelo obširen. O plošči boste izvedeli vse, če vas morda omenjeni izdelek zanima.

3 komentarji

Test i845E osnovnih plošč

AnandTech - Po pritiskih ljudstva na Intel, ki je Pentiumom 4 namenil le Rambusov pomnilnik, so s tekočih trakov prišle osnovne plošče, ki so bazirale na čipsetih 845 (SDR) in 845D (DDR). Čipovje 845 ni bilo najbolj uspešno, saj SDR pomnilnik ni mogel zadovoljiti potreb Pentiuma 4, za razliko od DDR-ja, s katerim je Pentium 4 deloval dokaj hitro. Pred kratkim so pri Intelu izdali posodobljen nabor čipovij 845D, z imenom 845E (kar dokazuje bujno domišljijo marketinškega oddelka [:D] ) in pri AnandTechu so takoj naredili test osnovnih plošč, ki bazirajo na tem čipovju. Plošč je 11:
  • ABIT BD7II-RAID

  • ABIT IT7

  • AOpen AX4B Pro-533

  • ASUS P4B533-E

  • Chaintech 9EJL

  • ECS L4IBAE

  • Epox 4BEAR

  • Gigabyte 8IEXP

  • MSI 845E Max2

  • Tyan S2099ANR

  • Tyan S2099GNNR
Test pa Vam je na voljo tukaj.

0 komentarjev

Epox predstavil ploščo s krmilnikom Serial ATA

The inquirer - Napovedi so napovedovale, da bomo prve plošče s krmilniki Serial ATA ugledali šele jeseni, vendar pa jih bomo očitno deležni še v tem mesecu. Epox je namreč predstavil EP-8K5A2, ki bazira na čipovju KT333 in podpira naprave USB 2.0 ter ima vgrajeno LAN kartico. Poleg tega se lahko Epoxov izdelek pohvali tudi s tremi režami za pomnilnik PC2700 DDR SDRAM, šestimi PCI režami, 1 AGP 4x režo, solidnim šestkanalnim zvočnim čipom, značilnim debug ekrančkom in dvema IDE priključkoma. Epox obenem še dodaja, da bo plošča namenjena zahtevnim uporabnikom, saj bo bojda ena izmed najbolj prijaznih navijanju in najbolj stabilnih. Bojda bo ponujala tudi RAID. Več o njej si preberite tukaj.

0 komentarjev

Primerjava dveh P4 platform

AMD World - Kot sem že omenil, so 0.13 mikronski Pentiumi4 povzročili pravo navijaško mrzlico med številnimi uporabniki, ki so si po dolgem času mizernih navijanj lahko zopet dali duška. Seveda pa je prišlo do manjše zmede, saj so se z navijalsko mrzlico P4 pojavili tudi različni chipseti. Če ste se tudi vi odločili navijati 0.13 mikronske Pentiume, a ne veste kateri nabor/ploščo bi izbrali za kar najboljši overclock, potem vam bo gotovo pomagal ta test, v katerem so primerjali ploščo MSI 645E Max2-LRU (SIS645DX nabor) in EpoX 4BDA2+ (i845D nabor). Test je dolg kar 7 strani, če pa se vam ne da prebijati skozi besedilo in hočete izvedeti le bistvo, pa vam lahko povem, da MSI-jeva plošča na SIS645DX ponuja boljšo zmogljivost in več dodatkov, Epoxova pa je bolj skromna, vendar lahko z njo dosežemo boljši rezultat v navijanju.

0 komentarjev

Par plošč za Pentiuma 4

AMD World - Na AMD World so si ogledali dve plošči, namenjeni za Intelov Pentium 4. Prva je MSIjeva MSI 654E Max2-LRU, na kateri je SIS645DX severni in SIS961B južni most, podpira ATA 66/100/133, priklop diskov ter doega 533 MB/sec prenose med severnim ter južnim mostom. Nenazadnje ima podporo PC2700 DDR SDRAMu.

Druga plošča, EPOXova EPOX 4BDA2+ ima Intelovo čipovje in sicer i845D, ki podpira PC2100 DDR SDRAM.

Več o ploščah, kako se obneseta in predvsem o njunih navijaških sposobnostih, pa si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Slovenci prvi na svetu!

Narodni muzej Slovenije - V čem, porečete? Gre za to, da je pod okriljem slovenske podružnice korporacije Siemens nastala prva spletna stran na svetu, ki slepim osebam omogoča navigacijo, branje in premikanje po spletni strani brez dodatnih pripomočkov, ki so mimogrede zelo dragi. Samo za primerjavo: Braillova vrstica, ena najboljših je Alwa, stane krepko čez 2 milijona SIT, govoreči program JAWS for Windows, ki bere iz zaslona, pa krepko čez 300 tisočakov.

Tako pa lahko slepe osebe samo z osebnim računalnikom (edini pogoj je vgrajena zvočna kartica) obiščejo to stran, ki je zaenkrat še v nekakšni testni fazi, nedvomno pa bi bilo lepo, če bi takšnih strani nastalo še več. Za vse, ki si želite ogledati, kako vsa zadeva deluje, pa še povezava.

7 komentarjev