»

Hewlett-Packard povišal dobiček za četrtino

Gibanje delnice HP v zadnjem letu

CNet - Hewlett-Packard je včeraj objavil poslovne rezultate za prvo fiskalno četrtletje leta 2010, ki se je končalo januarja. V tem obdobju so zabeležili prihodke v višini 31,2 milijarde dolarjev, s čimer so ustvarili 2,32 milijarde dolarjev dobička. Osemodstotni rasti prihodkov in 25-odstotni rasti dobička ne gre oporekati, čeprav so analitiki pričakovali še za 10 odstotkov višji dobiček. Prodaja PC-jev se je povečala za 26 odstotkov, medtem ko so na strežniškem trgu vknjižili 11-odstotno rast. Glavni razlog za vzpodbudno rast pa je bila dobra prodaja tiskalnikov, ki je lani zaradi zelenega računalništva precej šepala. HP je vložil ogromno truda v oživitev tiskalnega dela podjetja in to se jim začenja obrestovati.

Pričakovanja za preostanek leta so smela. Glavna finančnica Cathie...

1 komentar

Sunovi poslovni rezultati negativni

Prihodki podjetja

vir: The Register
The Register - Ta vikend je Sun objavil poslovne rezultate (PDF) za prvo fiskalno četrtletje leta 2010. Povedali niso nič pretresljivo novega, saj so še vedno v rdečih številkah. V treh mesecih so prihodki uplahnili za četrtino na 2,24 milijarde dolarjev, kar je predvsem posledica negotove prihodnosti nekaterih izdelkov, ko bo Oracle, če bo šlo v Evropi vse po sreči, Sun prevzel. Zabeležili so 120 milijonov dolarjev izgube, kar je občutno manj kot leto poprej, ko je minus znašal kar 1,68 milijarde dolarjev.

Pojavljajo se celo ugibanja, ali ni bila prodaja podjetja prenagljena. Alternativa sicer ni bila privlačna - odsloviti bi morali 8000 zaposlenih in odstreliti projekt Sparc, s čimer bo obrzdali...

1 komentar

nVidia karikira Intel

Paul Otellini, Boter

vir: engadget
engadget - Odnosi med nVidio in Intelom se kar nočejo in nočejo ohladiti, a tako ali tako kaže, da vsaj zeleni tega sploh ne želijo. S svojo zadnjo potezo so presenetili javnost ter obenem podali svoj pogled na prihajajočo protimonopolno tožbo, ki bo po vsej verjetnosti prizadela Intel tudi v ZDA. Pognali so spletno stran (za katero je potrjeno, da je v lasti nVidie) Intel's Insides, na kateri je zaenkrat 5 karikatur, ki na svojevrsten način opisujejo glavne (slabe) poteze Intela in njegovega CEOja Paula Otellinija. Med karikaturami se znajde prizor iz prvega Botra o ponudbi, ki je ni mogoče zavrniti, Clintonovo zanikanje razmerja z Monico Lewinsky ter Mojzesovo razodetje desetih zapovedi, seveda...

42 komentarjev

Sony še vedno v rdečem

ComputerWorld - Kljub varčevalnim ukrepom se Sony še vedno ni pobral in zlezel na zeleno vejo. V prvem fiskalnem četrtletju, ki se je končalo junija, so v praktično vseh panogah, kjer so prisotni, zabeležili izgubo. Skupna izguba je znašala 37 milijard jenov (276 milijonov evrov), medtem ko so v enakem obdobju leto prej zabeležili 35 milijard jenov dobička (260 milijonov evrov). Za slabo petino so se znižali tudi prihodki od prodaje, ki so znašali 1,6 bilijona jenov (11,9 milijarde evrov).

Sony slabši poslovni rezultat pripisuje recesiji in visoki vrednosti jena, saj je lanskega novembra dolar prvič po letu 1995 kupil manj kot 100 jenov, ki zatira japonski izvoz. V tem četrtletju je bil jen v primerjavi z dolarjem 7,5 odstotka, v primerjavi z evrom pa kar 23,5 odstotka višje kot v četrtletju poprej.

Za celotno fiskalno leto, ki se bo končalo marca 2010, Sony pričakuje nadaljevanje negativnih trendov. Prodaja naj bi upadla za šest odstotkov na 7,3 bilijona jenov, izguba pa naj bi se z lanskih...

16 komentarjev

Poslovni rezultati -- nVidia in SiS

X-Bit Labs -

Pred kratkim je SiS objavil svoje poslovne rezultate preteklega meseca. Celotni dohodki od prodaje so znašali 44 milijonov dolarjev, kar je za 26 % več kot aprila lani in 8 % več kot letošnjega marca. Natančnejših podatkov, ki bi pokazali, ali SiS posluje z dobičkom ali z izgubo, ne želijo razkriti. Več o tem.

No, nVidia nam je ponudila v branje poslovne rezultate prvega letošnjega fiskalnega četrtletja. Prodali so za dobrih štiristo milijonov dolarjev izdelkov, kar je za več kot 30 % manj kot lani v istem obdobju. Čistega dobička so pridelali za 20 milijonov dolarjev, kar je štirikrat manj kot lani isti čas. Izvirna novica.

5 komentarjev

ATI ponovno z dobičkom

Yahoo News - Po zelo dolgem sušnem obdobju je ATI končno lahko z veseljem najavil, da so v prvem fiskalnem četrtletju poslovali z dobičkom. Ustvarili so za $11.8 milijonov prihodka, kar je, glede na to da je celoten računalniški trg utrpel manjši kolaps več, kot pozitivno. Upajmo, da se bo tendenca nadaljevala in se bo ATI ponovno uveljavil kot proizvajalec kvalitetnih in predvsem hitrih grafičnih kartic. Več lahko preberete tukaj.

3 komentarji