»

Obiskovalci največ časa prebijejo pri Microsoftu

Slo-Tech - Comscore je te dni objavil zanimive rezultate meritev internetnega obiska, kjer so merili, koliko časa uporabniki prebijejo na kakšni spletni strani. Na prvem mestu je še vedno prepričljivo Microsoft, saj so uporabniki septembra na njihovih straneh preživeli skoraj štiri milijarde ur, od tega tri četrtine na storitvi Windows Live Messenger. Na drugem mestu je Google s poltretjo milijardo ur, sledita pa mu Yahoo in Facebook. Slednji je svoj rezultat praktično potrojil.

Zanimiva je tudi regijska variacija, saj ima Microsoft v Latinski Ameriki dvakrat večji delež kot v Evropi in štirikrat večjega kot v Severni Ameriki. Yahooja pa Evropejci in Latinoameričani nekako ne marajo, medtem ko je v Severni Ameriki petkrat priljubljenejši kot tod. Še ekstremnejši primer je portal Tencent, ki v Aziji pobere desetino vsega časa, drugod pa sploh ne pride na lestvice.

16 komentarjev

Yamaha CRW-F1E

Bench House - Tako, na Bench House so spisali nov test internega CD-zapisovalnika. Tokrat so testirali Yamahino čudo, ki bere s 44x hitrostjo, s prav takšno hitrostjo tudi zapisuje, prepisuje pa s 24x. Kljub dejstvu, da imamo že tudi zapisovalce z višjo deklarirano hitrostjo, je yamaha hitrejša od nekaterih uveljavljenih imen, npr. od Teaca, saj za peko 800 MB CDja potrebuje samo tri minute. V kolikor vaš računalnik potrebuje novo "pečko", klik!

0 komentarjev

Yamahin pekač in risalnik

Tom's Hardware - O tem čudu smo na Slo-Techu sicer že pisali, a ker je danes sobota in se na spletu dogaja dobesedno nič ...

Na Tom's Hardware so si ogledali ter preizkusili Yamahin CD zapisovalec z imenom CRW-F1, ki se ponaša z zelo zanimivo zmožnostjo, ki ga dela drugačnega od ostalih CD-RW enot. Z Yamaho lahko namreč rišete po nepopisanem delu plošče ter tako ustvarjate prave umetnine. Seveda to ni bila edina stvar, na katero so se osredotočili pri Tomu. Zanimal jih je namreč tudi čas peke, združljivost ter ostale malenkosti, na katere se ozremo pri nakupu CD zapisovalnika. Klik!

1 komentar

Yamaha CRW-F1 44/24/44

Review Makers - Tale Yamaha se bo (upam) kmalu znašla tudi v mojih rokah, da bom napisal en test še za vas. Se spomnite, ko smo govorili, da bo naslednji Yamahin pekač lahko risal slike na spodnjo stran CD-Rja? No, ta pečka je prišla na police trgovin sicer že kar nekaj časa nazaj, toda izgleda, da so prišli končno tudi v roke piscev testov. Test na Reviewmakers.com si oglejte tule, več o tem pekaču pa kmalu...

1 komentar

Test YAMAHA CRW-F1 IDE CD-RW pogona

CDR-Info - Na CDR-Info so se spravili stestirati nov Yamahin CD-RW pogon. Test je trajal kar 10 dni, sedaj pa se lahko pohvalijo s prvim testom omenjenega pogona na svetu.

Zadevica naj bi v Evropi stala približno 199 evrov, v paketu pa poleg pekača dobimo še Nero, InCD, 2 prazna CD-ja ter kablovje in navodila. Sposobnosti pekača so zanimive: snema lahko s 44x hitrostjo, presnemava s 24x, bere pa takisto s 44x; dostopni čas znaša 130ms. A njegove posebnosti sploh še nisem omenil: pogon namreč omogoča "tiskanje" na CD-R ploščke. Če se še spomnite novice o tem, vam bo jasno, kaj hočem povedati (če pa nimate pojma, si pa poglejte test).

Ko sem se le prebil skozi celoten test, ki obsega kar 13 strani, sem lahko videl, da so testerji našli veliko več pozitivnih stvari kot pa negativnih in ga zelo priporočajo.Klik!

0 komentarjev

Test Yamahinega 16/10/40 SCSI CD-RW pogona

CDRLabs - Na CDRLabs si lahko preberete test novega Yamahinega pekača, ki uboge CDjčke žge s kar 16 kratno hitrostjo. Zadeva se že dobri tudi pri nas, zato je toliko bolj zanimiva. No, CDRLabovi fantje imajo o njem precej pomislekov, saj naj bi bil zaenkrat še preveč hroščat. Same performanse so, kot bi bilo za pričakovati, zelo dobre, toda uporaba tega pogona je lahko preveč frustrirajoča. Za več informacij pa si kar oglejte test.

0 komentarjev