»

Pentium 4 se poslavlja

The inquirer - Ne dobesedno, saj smo nekaj novic nižje objavili izid novega Pentiuma 4, seveda! A če smemo verjeti The Inquirerju, je nov Pentium 4 3,2 GHz zadnji iz te serije. Intel namreč, tako pravijo, ne načrtuje hitrejših Pentiumov 4, saj jim 0,13-mikronska tehnologija tega ne dopušča. Naslednji hitrejši procesor bo grajen v 0,09 mikronih na jedru Prescott in se ne bo več imenoval Pentium 4. Ali bo dobil logično ime Pentium 5, še ni znano. Izvirna novica.

15 komentarjev

Navijanje Pentiuma 4 2,4C

vir: HardOCP
HardOCP - AMD-jevi Athloni XP z novimi TbredB jedri so znani predvsem po tem, da so zelo hitri in se odlično navijajo. Na drugi strani pa se nahaja Pentium 4, ki se navija malce slabše. Je to tako tudi z novim Pentium 4 z 800 MHz FSB? To vprašanje so si zastavili na [Hard|OCP]. Procesor z nazivno hitrostjo 2,4 GHz so poskusili čim bolj naviti z uporabo vodnega hlajenja. Spravili so ga do največ 3,5 GHz, pri 3,6 GHz pa so se že pojavili problemi. Več o tem.

2 komentarja

Creative Sound Blaster Audigy

X-Bit Labs - Kot veste bo Creative proti koncu poletja predstavil novo družino zvočnih kartic, Audigy. Audigy bo nasledil trenutno najpopularnejšo družino na svetu, SB Live!. Center novih kartic je novi procesor z imenom EMU10K2, ki podpira precej več efektov ko njegov starejši bratec EMU10K. Nove kartice bodo prav tako imele podporo FireWire/1394 vodilu ter Secure Content tehnologiji (onemogoča predvajanje avtorsko zaščitenega zvoka). Kartice iz nove družine bodo sledeče:
  • Sound Blaster Audigy Platinum: $199 model s FireWire priključki in daljincem
  • Sound Blaster Audigy MP3+: standardna kartica za poslušanje MP3jev s pripadajočim softverom, $99
  • Sound Blaster Audigy X-Gamer: kartica za igričarje, $99
Na internet je že pricurljala predstavitev nove družine, najdete pa jo tukaj.

5 komentarjev

Baby P4 že v prodaji

X-Bit Labs - V Japonskih računalniških trgovinah se je že pojavil novi Pentium4, ki pa, "presenetljivo", ni višje, temveč nižje frekvence kot njegova starejša brata. No, zadevica deluje pri 1.3GHz, prodaja pa se kot polni BOX produkt z dvema 64MB palčkama RDRAMa. Cena? Malenkost... od $543 do $590! Me res zanima, kako nahypan morešt bit, da greš kupit tako stvar, potem pa gledaš kako pri kolegu na 1GHz Athlonu stvari delajo hitreje. Jaome .

2 komentarja

Intel že dobavlja P4 1.3GHz

Tech Web - Sodeč po Tech Webovem poročilu je Intelov "baby P4" že od sredine decembra na voljo strateškim OEM partnerjem, kot je Dell. O najmanjšem Intelovem P4 je bilo kar veliko govora, saj naj bi ta procesor kupce končno odtegnil od starajočih se P3jev in jih privabil k nakupu novih, svetlečih P4. Zakaj bi bilokdo z malo soli v glavi to dejansko tudi naredil mi ni najbolj jasno, saj je 1.3GHz P4 po vsej verjetnosti počasnejši celo od 1GHz P3. Kakorkoli, novi procesor stane 409$, kar dejansko ni tako ogromno, toda še vedno precej preveč glede na njegove sposobnosti...

1 komentar