»

Napačne GPS koordinate in adijo vaša hiša

Razdejanje

vir: engadget
engadget - Če ste mislili, da GPS naprave povzročajo preglavice le voznikom, vam tokrat prinašamo novico iz tiste nadvse nehvaležne kategorije "saj ni res, pa je".

Pred nekaj dnevi je namreč podjetje za rušenje stavb podrlo popolnoma napačno hišo na podlagi GPS koordinat in opisa same stavbe. Kot se je kasneje izkazalo, so bile očitno dane koordinate premalo natančne (ali že v osnovi napačne), samega naslova stavbe pa ni preveril nihče od odgovornih pri podjetju za rušenje.



Tako je družina Byrd ostala brez družinske hiše, ki jo je zgradil že njihov oče, a podjetje za rušenje vztraja, da niso storili nobene napake in da je s papirji vse v najlepšem redu (pričakovano, delo jim je bilo outsourcano...

22 komentarjev

Aretacija ruskega hackerja

SiOL - Na SiOL-u sem našel novico o aretaciji ruskega hackerja ki so ga s prevaro spravili v ZDA, kjer so ga ob prihodu aretirali. 27-letni Vasiliy Gorshkov je bil spoznan za krivega množične kraje številk kreditnih kartic ter drugih osebnih podatkov iz podatkovnih baz bank, ISP-jev ter drugih podobnih podjetij. Kazen je reci in piši 3 leta zapora ali varščina v višini 690.000 ameriških dolarjev. Sedaj pa še en klik!

3 komentarji

IT-Zapahi pa še kar škripljejo!

Vnunet - Pa ne zaradi starosti, ampak predvsem zaradi kvantitete aretacij, ki so se zgodile v zadnjem času. Na hitro lahko omenim ostarelo dekle, ki je preprodajalo Windowse, pa včerajšnjega Angleža...

IT-aretacije pa se še kar vrstijo. Tako so pred tednom dni (ja, zelo pozen sem) zaprli pisca virusa T0rn. Klik!

Sicer se ta novica zna zdeti zelo nezanimiva -- a ne pozabimo, da gre pri tem za vrsto kriminala, kjer je zlobneže veliko težje izslediti kot lokalne (in globalne) pirate.

0 komentarjev

Kupite mu Uplink!

Vnunet - Kakor je omenjeni špil "fantastičen", dejansko v lepih barvah podaja marsikak koristen napotek vsem wannabe hekerjem: vedno poskrbi za zabris sledi v 'log' datotekah.

Sodišče z ugotavljanjem krivde 28-letnega Angleža Stephen-a Carey-a ni imela veliko težav. Tega je namreč podjetje RP Duct Work najelo za izvedbo rednih vzdrževalnih del na IT sistemih, fante pa je stvar milorečeno 'zaje*al'. (Se opravičujem, se ne bo ponovilo.)

Kakorkoli, fanteta podjetje ni želelo izplačati, ta pa je v sistem vgradil zadnja vrata. Tako je iz sistema, sodeč po dnevniških zapiskih, nekega dne ob točno določeni uri nekdo izbrisal 50.000 GBP vredno bazo. Ob enakem času so telefonske centrale povezale Stehpenov modem z onim v podjetju... Klik!

3 komentarji

Prosim, preglej ta dokument. Mimogrede mi...

Vnunet - ... lepo pošlji še zahtevani dokument, ki ga sam sicer nikakor ne bi smel dobiti. Pa saj sva kolega, kajneda?

Dotični zlobnež bo seveda imel kolega, če bo na drugi strani sedelo računalo z nameščenim Wordom (po možnosti 97 -- obseg Luknja™ še raziskujejo). Tega namreč heker zna s pravilno sestavljenim dokumentom, ki ga kolegu pošlje s prošnjo za revizijo (ter jo ta tudi odobri) prepričati, da poleg ključnega dokumenta priloži še kakšen drug dokument (ki ga heker zahteva). Microsoft slame še ni izdal -- ko jo bo, boste obveščeni. Klik!

Do takrat pa ne uporabljajte Worda. [:O]

4 komentarji

Stran l337 haX0rjev napadena

Vnunet - Medtem, ko je brazilska 'hekerska' skupina Hax0rs Lab praznovala svoj 1000. vdor tako, da je vdrla v nadalnjih 1158 strani in jim spremenila podobo, je 'heker' z vzdevkom CarderBR spremenil podobo njihove lastne strani.

Na tej jih je obtozil, da so lamerji ter niso sposobni uporabljati lastnih orodij temveč zgolj ukradene skripte drugih skupin. Ka-Klik!

0 komentarjev

V keho s hekerji.

Vnunet - Zgoraj naveden poziv seveda predpostavlja nepravilno uporabo termina 'heker', da se razumemo, oz. uporabo, kot jo smatrajo člani Spodnjega doma ameriškega Senata. Slednji so namreč z zgolj 3 glasovi 'nay' izglasovali dodatek k patriotskemu zakonu, ki predvideva višje kazni za računalniške hekerje, celo doživljenjsko zaporno kazen za primere, kjer bi se ogrozilo življenje drugega posameznika. Prav tako bodo policisti (če majo dovoljšen IQ) lahko izvajali prisluškovanje telefonskim linijam ter opazovanje spletnega prometa brez sodnega naloga, v kolikor bo obstajal sum ogrozitve državne varnosti (rop poslovalnice McDougnut's, recimo). Klik!

Dodatek: pozabil sem omeniti nekaj, kar bi lahko pripeljalo do pomot -- ta zakon je potrdil sam Spodni dom, da pa stopi v veljavo, ga mora zglasovati sam Senat, kar pa se zna zgoditi šele jesen. --Ziggga

7 komentarjev