»

TwinMOS PC3700 DDR

VR - Zone - Potem, ko je Jedec sprejel PC3200/DDR400 standard, je TwinMOS prvi naredil korak naprej in predstavil PC3700 DIMM spominski modul. Modul deluje kar pri 466 MHz in omogoča spominsko prepustnost do 3768 MB/s. TwinMOS je za to uporabil čipe z dostopnim časom 4,3 ns in latenco 2,5. Delujejo pri napetosti 2,7 +-0,1 V - se pravi nad standardom 2,5 V za "navadne" DDR module - kar malce kaže na to, da so se posluževali metod, ki niso neznane povprečnemu overclockerju. [:D]

Večina spominskih modulov PC3500 ali PC3600 z izbranimi čipi, še vedno uporablja 5 ns čipe, DDR 466 MHz pa predstavlja že skrajnost obstoječe tehnologije in hitrejši moduli bodo verjetno morali presedlati na bolj napredne tehnologije pakiranja čipov kot sta BGA (Ball Gridd Array) ali CSP (Chip Scale Packaging) - podobno kot se je zgodilo pri DDR spominu na najhitrejših grafičnih karticah. Celotno novico s povezavami na nekaj...

4 komentarji

Sergio: urednik, veliki bwana in ol' bachelor

Slo-Tech - Ako ravno mu tega ne gre prisoditi, se je danes, 14. 2. 2003, naš predragi urednik v novi dan prvič zbudil še za leto dni starejši.

Ta mladenič jih sedaj šteje 19 in je najmlajši master-bwana/urednik Slo-Techa do sedaj ;). Verjetno se mu lahko zahvalimo za vse kvalitetne članke in teste, zalaganje z novicami, uspešnim urednikovanjem in predvsem za prav maternisko skrb nad stranjo in ohranjanje dobrih odnosov med admini, kriminalisti, moderatorji in pisuni.

Ter seveda vami, obiskovalci.

Vse najboljše Sergio!

64 komentarjev

Smeško namesto zapisnika

Yahoo News -

Policisti v Franciji so se tokrat srečali z zelo zanimivo kartoteko nekega voznika. Devetnajstletnega voznika so namreč ustavili, pri redni kontrolni pa so ugotovili prekoračitev dovoljene meje alkohola v krvi. Ko se je pojavil pri sodniku za prekrške v severni Franciji, natančneje v mestu Besancon, je mladenič tam našel nezavarovan računalnik, prek katerega se je dokopal do svoje kartoteke.

Jasno jo je izbrisal, da pa bi testiral dobrodušnost policistov, je na njeno mestu vstavil simbola ;), kar vsi računalniški uporabniki prepoznamo kot smeška. No, sodnik ni bil tako vesele narave, prisodil mu je štiristo evrov kazni, prenehanje veljavnosti vozniškega izpita ter tromesečno bivanje v ječi. Niso vsi za štose ...

7 komentarjev

Megatest™ DDR modulov

Tweak Town - O različnih testih mnogih pomnilnikov, tako DDR kot SDR, smo na Slo-Techu že poročali, a ta test je vsekakor nekaj posebnega. Na Hardware Lux so namreč preizkusili kar deset različnih pomnilnikov, celoten test pa popisali na, reci in piši, kar šestanjstih straneh. Zadeva je sicer malce starejšega datuma, a je vseeno zanimiva, saj so preizkušeni praktično vsi dostopni modulu na enem mestu pod enakimi pogoji. Klik, za vse ki pa ne znate nemško, prevedena različica!

0 komentarjev

Še več DDR400 modulov

več strani - DDR400 je postal že pravi naslednik dodobra uvevljavljenga DDR333, kljub temu da JEDEC sploh še ni uradno postavil standarda za DDR400. Proizvajalce seveda to ne moti, izdali so si kar svoje standarde. Danes vam predstavljam testa TwinMOSove in Corsairove DDR400 palčke, katerih teste ste si že lahko ogledali. Da vidimo, če pridejo različne spletne strani do enakih rezultatov.

2 komentarja

Corsair XMS2700

Hardware Test - Corsairovi moduli so kvalitetni, se kar dobro navijajo ter imajo že industrijsko na sebi košček aluminija, ki razprši toploto ter poskrbi za boljše hlajenje. Na tej strani si pa lahko ogledate test Corsairovega XMS2700 modula. Clawfinger je v Slo-Techovem testu pomnilniških modulov ugotovil, da je XMS2400 pri svoji najvišji hitrosti (172 MHz FSB, CAS2) prekleto hiter za svojo frekvenco, kar lahko Corsairovim modulom štejemo samo v plus. Se že kaj bolj slinite, če vam povem, da je XMS2700 dosegel stabilnih 200 MHz (ustreznica PC3200)? Čudi se.

0 komentarjev

Po Samsungu tudi Micron z DDR400 čipi

The inquirer - Uf, danes sem rahlo zdelan, tako da več novic od mene pričakujte jutri. Za danes pa samo teli dve:
Le dan po Samsungovi najavi, da so izdelali prve čipe, ki ustrezajo specifikacijam DDR400, je svoje DDR400 čipe predstavil tudi Micron. Tudi Micron navaja, da bo tehnologija dozorela za trg šele v tretji četrtini tega leta in obenem poudarja, da naj bi DDR400 čipi v idealnih pogojih pokazali tudi do 20 % večjo zmogljivost kot trenutno najzmogljivejši DDR333. Mogoče tudi zaradi tega, ker bodo omogočali kar za 3.2 GB/s prepustnosti.

0 komentarjev

DDR400 ni več tako oddaljen

The inquirer - Da, prav ste prebrali. Čeprav pomnilnik DDR333, ki je pravi magnet za navijalce, sploh še ni tako dolgo na tržišču, je Samsung napovedal, da se nam obeta že DDR400 pomnilnik. Ta naj bi deloval pri frekvenci 200 MHz, ker pa lahko DDR SDRAM prenese dva podatka na cikel, pa naj bi efektivno deloval pri 400 MHz. Samsung zaenkrat pošilja samo primerke tega pomnilnika, in sicer Nvidii, SiS-u in Vii, hkrati pa poudarja, da tega pomnilnika ni za pričakovati pred tretjo četrtino letošnjega leta. Za podporo se nam vsekakor ni treba bati, saj izgleda, da bo pomnilnik spet prvi podprl SIS. Več tukaj.

1 komentar

SiS najavil DDR400

The Register - SiS je predvčerajšnjim na svoj načrt za prihodnost dodal še na DDR400 temelječe Pentium 4 čipovje. Če pogledamo realno, je varno reči, da produkta še kar nekaj časa ne bomo videli. Tudi SiS ne daje nobenih končnih izjav o datumu izida, pravijo, da naj bi čipovje izšlo nekje v letu 2002. Seveda pa je jasno, da hoče SiS postati prvo podjetje, ki je najavilo DDR400, kot je prvo najavilo na DDR333 temelječo čipovje SiS645.

0 komentarjev