»

Računalnik v ribi

The inquirer - Neki ameriški ribič je v jezeru ujel nenavadno postrv. Ko jo je čistil, je v njej našel majhno elektronsko napravo. Računalnik, ki ga je Larry Mattson našel, je bil velik kot njegov prst. Kmalu za tem je opazil, da ima riba na telesu ožigosano telefonsko številko. Tako je prišla na dan skrivnost organizacije The Great Lakes Indian Fish and Wildfish Commission, ki naj bi novembra 2001 v ribe vsadila 124 računalnikov. Od tega jih je bilo do sedaj najdenih le osem. Ribe so najprej uspavali, nato pa so jim t.i. "ribji ranocelniki" vstavili računala v telo in jih kasneje zašili. Ribič je računalnik predal oblastem, za nagrado pa dobil 100 ameriških zelencev. Postrv!

12 komentarjev

Vodno hlajenje

HardOCP - Vodno hlajenje je, vsaj če želite svoj mlinček naviti na spodobno raven, milo rečeno, nuja. Na žalost pa je izdelava lastnega vodnega hlajenja povezana z nešteto težavami ob izgradnji ter montaži, tako da marsikdo prav zaradi tega ne izdela svojega vodnega hlajenja. No, rešitve se vedno najdejo in tako so si danes na [H]ardOCP ogledali že serijsko izdelan komplet za vodno hlajenje nemškega podjetja Innovatek. Kako se že vnaprej pripravljen komplet vodnega hlajenja obnese, si lahko ogledate v kratkem članku, ki so ga spisali na to temo. Klik!

9 komentarjev

Komplet za vodno hlajenje

Monster Hardware - Vodno hlajenje zagotovo ne sodi več med tiste ekstremne načine hlajenja procesorjev, kot na primer hlajenje s tekočim duškom, temveč se vedno bolj pomika tudi v računalnike povprečnih uporabnikov. Na Monster Hardware so si danes ogledali že pripravljen industrijski komplet za vodno hlajenje, imenovan SLPR2002, primeren za vse, ki si želite vodno hlajenje vašega mlinčka, a se vam ne da ubadati z mučnim načrtovanjem ter garažno izdelavo. Gre za komplet v resničnem pomenu besede, saj vsebuje ohišje ter vse potrebne dele za sestavo nepretočnega vodnega sistema. Klik!

0 komentarjev

Še en komplet za vodno hlajenje

MODTHEBOX - Tukaj si lahko ogledate test še enega 'plug'n'play' kompleta za vodno hlajenje. Zadeva se prodaja za ceno pod 100 ameriških zelencev, tako da bo kar pravšnja za vse začetnike v svetu vodnega hlajenja. Vendar ima komplet tudi svoje napake - katere, si pa le preberite tukaj.

Sam sem sicer mnenja, da je nekako bolje, če si sam narediš sistem, ki je prikrojen tvojemu računalu. Vendar je za nekoga, ki šele vstopa v svet vodnega hlajenja, en takle komplet kot nalašč.

1 komentar

Vodno hlajenje

Pimprig - Bliža se čas vročih poletnih dni, ko bodo naši mlinčki trpeli zaradi povišane temperature - naviti še toliko bolj. Zato prav pride vodno hlajenje, vendar je izdelava le-tega lahko precej težavna. Rešitev te težave je seveda nakup kompleta, v katerem so vse komponente vodno hlajene. Neke vrste Plug'n'Play varianta, torej [:D]. Test enega takih kompletov si lahko ogledate tukaj, odločitev, ali se nakup izplača, pa prepuščam posamezniku.

0 komentarjev

Ribice...

HardOCP - Kaj nastane, ko skombiniraš računalnik z akvarijem? I, vodno hlajenje, vendar! Kako izgleda, pa si lahko ogledate tukaj. Moje mnenje je, da je tak akvarij zraven računalnika kar uporabna stvar, ko že n-tič inštaliraš Okna - gledanje ribic je najbrž zelo pomirjujoče. Ni kaj, nekoč si bom moral omisliti nekaj takega [:D].

6 komentarjev

Vodno hlajenje za GF3 TI500

The inquirer - The Inquirer poroča, da nas bo podjetje 3D Power razveselilo s kompletom za vodno hlajenje za Geforce3 grafične kartice. Komplet se bo imenoval Poseidon (grški bog vsega mokrega ) ter izgledal - milo rečeno - fantastično. O ceni zaenkrat še ni govora, tako tudi ne o tem, ali bomo na kartici imeli peltierov element ali ne. Poleg malo dodatnih informacij so priložili le še sliko. Glej in se slini.

2 komentarja

Dober vodno hlajen sistem

vir: HardOCP
HardOCP - Ko smo že pri hlajenju in podobnih zadevah, si lahko ogledate ta sistem. Gre za enega izmed lepše izgledajočih, če ne tako učinkovitih sistemov z vodnim hlajenjem. Zadeva je zelo dobro izpeljana, še posebej glede na to, da je tip moral shladiti dva procesorja (ah, ubožček ), še posebej pa mi je všeč postavitev rezeorvarja za vodo. Očitne napake so ena sama pot za vodo (kar pomeni, da je drugi procesor manj hlajen kot prvi) ter postavitev pumpe, ki blokira...

3 komentarji