»

Seagate tudi Indijcem ne bo nudil treh let

The inquirer - Dogodek, ki je po dolgem času, ko se je polegel prah glede SP1 in prepovedi Googla na Kitajskem, vzbudil pozornost širše spletne javnosti, je vsekakor odločitev velikih proizvajalcev diskov, da ne nudijo več triletne podpore.

Vse lepo in prav, vendar se je pred časom zgodilo, da so posredniki na trenutno najbolj rastočem trgu, in sicer indijskem, dobili Seagatove diske, ki so imeli za dve leti podaljšano garancijo. Zmedo je zakuhal svojeglavi azijski zastopnik, ki ne pozna besede "worldwide". Če pa vas zanima, kaj se zgodi, ko se glavni med sabo me morejo dogovoriti, pa si poglejte tukaj.

The word worldwide must include the Balcans, too...

0 komentarjev

Največji disk za nabor BX

Overclockers Australia - Avstralski navijalci niso poznani samo po odličnih člankih in novicah, ampak tudi po zelo dobrem forumu, na katerem vsak dan poteka kar veliko zanimivih debat. Ker se počasi uvrščam že med računalniške metuzaleme, ki životarijo s procesorjem Celeron in matično ploščo na naboru BX, mi je najbolj padla v oči debata, v kateri udeleženci razpravljajo o tem, kolikšen je največji disk, ki ga to nekdaj odlično, a danes močno zastarelo čipovje podpira. Aja, pa še to: če boste hoteli brati prispevke forumašev, se boste morali prej še registrirati [;(].

1 komentar

Intel: November?

Slo-Tech - Jep, obetajo se nam novosti. Naj jih naštejem nekaj malega:

  • 4. novembra se nam obeta nov padec cen.
     
  • Proti koncu istega meseca lahko pričakujemo izid 3.06 GHz P4 procesorja, še vedno bo zgrajen v 130-nanometrski tehnologiji, poraja pa se problem napajanja, saj naj bi porabil preko 70W.
     
  • Septembra se bodo proizvodne linije poslovile od 1.8 GHz P4 procesorja ter mesec kasneje še 1.9 GHz P4..
     
  • Celeroni? 1.2 GHz bo adijo rekel septembra, oktobra bo salutiral 1.3 GHz, 1.4 GHz pa bo svoj Amigos Para Siempre zapel decembra.
     
  • 3 nove matične plošče. "Silver Reef" (integrirana zvočna karta, usb2, ddr 333...), "Ashland 2" (audio, grafični čip, 533 MHz FSB), "Blue Mountain 2" (raid, 6-kanalna integrirana zvočna kartica, lan, ..., SATA).
Zaenkrat bodi to vse [0:)]. Ne bi rad, da mi na vrata potrka najhujša nadloga po Borgih...

1 komentar

Nova Intelova čipovja

X-Bit Labs - Po neprepričljivemu i845 se je Intel pobral in od sedaj naprej izdeluje za procesorje Pentium4 same zanimive procesorske nabore. Toda to še ni nič v primerjavi s tem, kar nas čaka v prihodnosti. Intel bo namreč 7. oktobra (takrat bo AMD predstavil tudi Athlone s 333 MHz vodilom) izdal tri nove nabore - i845GE, i845GV in i845PE - ki bodo na matičnih ploščah uporabljeni že v istem mesecu.

i845PE in i845GE bosta po poročanju virov podpirala pomnilnik PC2700 DDR SDRAM, 533 MHz vodilo in Intelovo tehnologijo HyperThreading (tehnologija s katero se lahko en procesor predstavi kot dvoprocesorski sistem). i845PE bo tako posodobljena verzija i845E, i845GE pa posodobljena različica i845G.

HyperThreading naj bi podpiral tudi i845GV, ki bo zamenjal nabor i845GL in bo vseboval tudi grafični podsistem. i845GL ne vsebuje AGP-ja, vendar pa še vedno podpira 533 MHz vodilo.

Tisto pravo pa bo se bo pojavilo konec druge četrtine leta 2003, ko naj bi Intel izdal nabor s kodnim imenom Springdale. Nabor...

0 komentarjev

Čipovja za P4

X-Bit Labs - Na x-bit labs so naredili test čipovij za Pentium4, ki podpirajo 533 megaherčno vodilo. Za test so bili zato primerni naslednji čipseti:
- Intel 850E;
- Intel 845E;
- Intel 845G;
- SiS645DX in
- VIA P4X333.

Sicer so izpustili VIA P4X266E, toda razlog je dober: trenutno še ni matične plošče na tržišču, ki bi ta čip vsebovala. [:D] Test je precej obsežen in zelo pregleden, tako da ga priporočam vsem, ki mislite kupovati P4. Tukaj.

0 komentarjev

Seagate z 180 GB diskom

Electic Tech - Woha, ta je pa prostoren![8-O]. Definitivno je to največji disk, za katerega sem slišal doslej. Barracuda 180, kakor se ta disk imenuje, ima torej 180 GB prostora, vrti se z 7.200 RPM, prenos gre vse do 47 MB/sec, priklopi pa se ga na Ultra 160 SCSI konektor. Cena? Sitniš...$2195...

6 komentarjev