»

MobileCamp Ljubljana

Slo-Tech - V soboto, 27. marca 2010 bo v prostorih Fakultete za Elektrotehniko prvi MobileCamp Ljubljana. MobileCamp je enodnevna konferenca, BarCamp formata, ki jo oblikujejo udeleženci s svojimi predavanji. Namenjena je vsem, ki se ukvarjajo z mobilnimi tehnologijami od programerjev, oblikovalcev, operaterjev do uporabnikov.



Udeležba je brezplačna, vendar za vstop nujno potrebujete vstopnico. Za dodatne informacije o tem, kako pridobiti vstopnico obiščite http://www.mobilecamp.si

8 komentarjev

Nokia Money kot nadomestek e-bančništvu

CNet - Nokia je včeraj napovedala novo storitev z imenom Nokia Money, ki bo uporabnikom omogočala plačevanje računov in pošiljanje denarja prek mobilnega telefona. Finci verjamejo, da bo nova storitev pomagala ljudem v ZDA in državah, ki trenutno nimajo dobre pokritosti z bankami. V mnogo državah namreč uporaba mobilnih telefonov presega uporabo bančnih računov, tako da imajo mnogi uporabniki mobilne telefonije omejen ali sploh nobenega dostopa do finančnih storitev.

Tako bo prek Nokia Money moč plačevati račune, kupovati razne vstopnice in vozovnice ipd, za kar se bodo povezali s podjetjem Obopay, kjer je Nokia manjšinski lastnik. Nova storitev bi naj delovala v različnih omrežjih, z več bankami in v končni fazi tudi na nenokiinih telefonih. Prvo predstavitev bomo videli prihodnji teden na Nokia World v Nemčiji, udejanjenje v praksi pa prihodnje leto.

12 komentarjev

Sojenje proti Pirate Bayu se nadaljuje z rožami

Slashdot - Sojenje proti lastnikom in skrbnikom strani The Pirate Bay se na Švedskem nadaljuje že dva tedna, pri čemer se občasno zgodi kakšna zabavnejša prigoda. Obramba in tožilec sta ta teden večinoma pregovarjala o tem, kaj dokazi dokazujejo in česa ne, kdo je strokovnjak za protokol Bit Torrent, kolikšno škodo imajo res zaradi strani ipd. Nastopili so tudi predstavniki raznih založb, ki še vedno računajo in jadikujejo, kolikšno škodo so zaradi delovanja strani utrpeli. Tako smo bili priče različnim številkam, in sicer koliko glasbe se prenese, koliko zaradi tega izgubljajo založniki in avtorji, kako se zaradi piratstva proda manj vstopnic za kino, katere so največkrat prenesene TV-serije (prepričljivo vodita Skrivnosti otok - Lost in Heroji - Heroes). Podroben pregled najdete na TorrentFreaku.

Zanimiv pripetljaj se je primeril včeraj. V četrtek je namreč pričal profesor Roger Wallis kot izvedenec, ki je odgovarjal na vprašanja, kako sta povezana padec prodaje albumov in deljenje glasbe...

46 komentarjev

M-vstopnica

Slo-Tech - Ljubljanski Kolosej je danes predstavil svojo novost - M vstopnico. Kot delno pove že ime, gre za storitev, ki obiskovalcem kina omogoča nakup in rezervacijo vstopnice za kino kar preko mobilnega telefona.

Na kratko, kako sistem deluje: Janezek (pa ne jaz valda? --alien-w) želi s svojo punco danes obiskati Kolosej in si ogledati film. Katerega, ni važno [;)]. To se pravi, da želi dve vstopnici. Pokliče na številko 041/184-184, kjer ga sistem za prepoznavo glasu vodi do rezervacije ali nakupa vstopnice. ("Simpl k pasulj" [:D] --alien-w)

Sistem deluje tako, da se klicoči z njim "pogovarja", v primeru, da pa se uporabnik nahaja na glasnem področju, ko sistem ne more prepoznati njegovega glasu, lahko vstopnice še vedno naročimo z tonskim izbiranjem. Če je uporabnik vstopnico kupil, kodo ob obisku kinopredstave vtipka v posebno napravo - kartomat, ki stoji v preddverjih kinodvoran Kolosej, Komuna, Vič in Kompas.
Ata, daj mobilca, da si kupim 6 vstopnic za film Možje v črnem 2. Da boš...

2 komentarja