»

Življenje sistemskega administratorja

Slo-Tech - Ste si kdaj zaželeli bíti sistemski administrator? Upravljati ter imeti pod nadzorom velike računalniške sisteme? No, dejstvo je, da življenje skrbnikov računalniških sistemov še zdaleč ni enostavno. Predstavljajte si gôro uporabnikov, ki vas dnevno osrečuje s svojimi težavami, posebno veselico pa predstavljajo velike napake v sistemih. Še posebno če zanje nite krivi vi. Torej, kakšno je takšno življenje v resnici, nam je razkril Sam Varghese, ki je spisal dolg članek na to temo. Klik!
Pa srečno novo leto še od mene.

0 komentarjev

Računalnik prihodnosti?

Dan's DATA - Verjetno si večina računalnik še vedno predstavlja kot veliko, bež belo, ponavadi zelo glasno ohišje in škatlo s precej kilogrami in temperaturo, ki ob mrzlih večerih daje prijetno toploto, imenovano CRT monitor. Temu, da je še vedno big tower najboljša zadeva za modifikacije, in da prostora v ohišju ni nikoli dovolj, ne gre oporekati, samo kaj pa imamo na voljo, če želimo imeti kaj manjšega?

Odgovor na vprašanje nam ponujajo v članku Small or Smaller na Dan's Data. Primerjali so dve različni ohišji, vsako s svojimi prednostmi in slabostni, ter komentirali izbor periferije. Iz vse skupaj je nastal precej dolg članek z ogromno uporabnimi povezavami, tako da če imate petnajst minut preveč, ga vsekakor preberite.

Ati, kaj pa je bila ta bela kišta na tleh?
Sine, to je bil pa računalnik..


4 komentarji

Velika primerjava notesnikov

PC World - Na PCWorld.com so naredili veliko primerjavo najnovejši prenosnih računalnikov. Vsi tiktakajo pri procesorskih hitrostih višjih od 1GHz, za lažjo primerjavo pa so jih razdelili na dve skupini: "power" in "value", jih stehtali, preizkusili trajanje baterije, prijaznost do uporabnika, velikost ekrana...

Saj je bolje da ne naštevam, ker vem, da so imeli ogrooomno dela. Razpredelnico z vsemi podatki in ocenami si oglejte tule, začetek celotnega 19 strani dolgega članka pa je tu.

1 komentar