»

Kako zaslužiti 350 miljonov USD v dveh tednih?

Yahoo News - Da je Amerika dežela, kjer je mogoče prav vse, je morda dokazal 44-letni Andrew Carlssin. Skromni vložek 800 $ je namreč v pičlih dveh tednih oplemenitil za 350 milijonov ameriških dolarjev!!! Za neneadni uspeh novopečenega investitorja, so se seveda začeli zanimati pri FBI.

28. januarja so škrtnile lisice na 44-letnikovih rokah, ki jim je ponudil nenavadno razlago - trdi da je prišel iz leta 2256! [:\\] Namig, kako legalno obogateti v dveh tednih, najdete v izvirni novici. Zgodba je sicer malce starejšega datuma, a je toliko bolj zanimiva.

14 komentarjev

Scoolirajte se

Overclockers.com - Na Overclockers so spisali zanimiv članek, ki na kratko predstavi šest različnih tipov hlajenja, med katerimi je tudi najizkušenejšim navijačem bržčas vsaj nekaj slabše nepoznanih. Ste že slišali za (pustimo prevod strokovnjakom) t.i. Vortex Tubes, s katerimi je moč zračno hladiti tudi do -50 °C brez premičnih delov (razen kompresorja, seveda). Branje tega članka je tako več kot priporočljivo.

Da pa ne bomo filozofirali samo o teoriji, še povezava na članek entuziasta, ki je zgoraj omenjen tip hlajenja udejanil tudi v praksi.

2 komentarja

Miti hlajenja

ProCooling - Tale članek na Procoolingu je sicer malce starejšega datuma, a je še vedno aktualen, saj obravnava marsikatero zmoto nekaterih strani, ki so pisale o takem in drugačnem hlajenju. Na žalost se tukaj še enkrat potrjuje velika napaka interneta - to, da nam nihče ne jamči, da so navedeni podatki pravilni. No, kakorkoli že, Procooling v svojem članku obravnava nekatere zmote, kot je na primer ta, da "aluminijasta ohišja delujejo kot velik hladilnik" in podobne. Skratka, če se zanimate za hlajenje, potem ta članek enostavno morate prebrati.

0 komentarjev

Univerzalni ventilator

Modfactor - Še enkrat moram priznati, da izdelkov kot je tale, ne vidimo ravno pogosto in ne, to ni vsestranski odsmrajevalec sekretov™, ampak nekaj povsem drugega. Ventilator lahko uporabimo za različne namene - lahko je uporabljen za hlajenje razgrete in prepotene igirčarske roke, ali pa ga uporabimo celo za hlajenje ohišja in blowhole.

Posebnost tega ventilatorja je, da se lahko napaja preko baterij tipa AAA, ali kabla USB. Proizvede slabih 30 decibelov hrupa, obenem pa lahko prepiha do 27 CFM zraka. Napravico so si podrobneje ogledali na Modfactorju.

2 komentarja

Za boljše hlajenje

več strani - Danes sem nekako "hladilno" razpoložen, tako teoretično kot praktično, zato mi je v oči padel test hladilnika in kablov. Pa kar po vrsti:
Na Voided Warranty so testirali Zalmana CNPS6000-Cu HSF. Članek so namenili tudi vsem, ki šele jadrate v vode hlajenja, saj je napisan razločno in kar dolgo za test. Na koncu so ugotovili, da zadeva seka. Pa še klik do testa.
Fantje na MyWorld.com so pod drobnogled vzeli okrogle kable, ki rešijo marsikateri problem slabo zračenega ohišja. Poleg samega izgleda, ki je res prijazen na oko (kabli so črni), jih je navdušila še enostavnost namestitve. Love at a first sight, kot so napisali. Svetujem ogled.

0 komentarjev

Naši članki

Slo-Tech - Malce več kot en teden nazaj sem vam postregel z nekaterimi našimi starimi članki, predvsem začetnikom. Danes, zgodbo nadaljujem in upam, da bo s tem vaše (in konec koncev tudi naše) življenje lažje. Prejšnjič sem vam "razložil" vse od sestavljanja računala do BIOSa ter nekaj o hlajenju, logično temu sledi počasi naprednejše hlajenje in višje overklokanje.

Hlajenje procesorja in veznega čipovja ter nekaj o ventilatorjih pa nanašanje termalnih past in nanašanje zelo razširjene Arctic Silver 3.

Kar pa se tiče navijanja pa odklepanje AthlonaXP ter odklepanje SocketA procesorjev.

Nekateri članki so že precej stari, tako da jih jemljite malce z rezervo, razložijo pa glavne stvari in s tem služijo svojemu namenu.

0 komentarjev

Corsairjeva pošast

HardOCP - Podjetje Corsair je že kar dolgo časa prisotno med računalniško srenjo, saj ga številni poznajo po izjemno kvalitetnem pomnilniku. Čeprav podjetju pomnilniški posel zadnje čase kar dobro gre, so se vodilni odločili, da se bodo podali tudi v vode računalniških sistemov. V preteklem času smo videli že kar nekaj takih poizkusov, vendar pa jih je kar nekaj propadlo, ker niso uspeli zagotoviti dovolj dobre kvalitete in podpore. Corsair obljublja, da bodo naredili vse, kar bodo zmogli, da bodo zagotovili zares dobre sisteme za zelo zahtevne uporabnike....

1 komentar