»

Zalman CNPS6500B-Cu

Frosty Tech - Zalmanovi legendarni pahljačasti hladilniki že kar precej časa veljajo za ene izmed najbolj kvalitetnih in tihih hladilnikov daleč naokoli. Zgornji dve trditvi samo še potrjuje tale test na Frosty Techu, kjer so se spravili testirat orjaka CNPS6500B-Cu, ki je namenjen hlajenju procesorjev Pentium4 in se lahko pohvali z dobrim pritrdilnim mehanizmom, dobrim hlajenjem in težo 900 gramov. Ravno zaradi slednje računalnika ni ravno najbolje prenašati naokoli z inštaliranim hladilnikom. No, kljub temu pa je bil tester navdušen, saj je Zalmanovemu bakrenemu lepotcu namenil kar 92 %. Ni kaj, kvaliteta je pač kvaliteta [:D] .

0 komentarjev

Slike RAM čipov

Frosty Tech - Med iskanjem svežih testov hladilnikov na Frosty Techu sem odkril tudi precej zanimivo stran, na kateri najdete slike čipov različnih proizvajalcev na RAM modulu. Seznam sicer še zdaleč ni popoln, vendar bo gotovo marsikomu olajšal prepoznavanje. Ampak saj vsi vemo po napisu proizvajalca, kateri RAM je od katerega, porečete. To že, vendar ko boste prišli do Mosela, ki ima na čipih narisan samo nek čuden krogec ali Microna, ki ima na svojih čipih samo zanikrn znak MT, pa lahko pride do manjših problemov. No, če RAM-e različnih proizvajalcev na zunaj poznate, pa se lahko lotite branja informacij iz številk na čipu (tudi to vas nauči ista stran).

0 komentarjev

AVC 112BJO ventilator

Frosty Tech - Če iščete stran, kjer natančno opišejo določen hladilnik, potem je Frosty Tech gotovo ena izmed boljših. Pred kratkim so opisali zanimiv hladilnik 112BJO proizvajalca AVC. Morda se vas bo večina prav začudeno praskala po glavi, češ kaj je zdaj to eno čudo, vendar povsem po krivici, saj gre za zanimiv hladilnik, katerega največja pomanjkljivost je ravno neznanost. 112BJO je narejen iz aluminija, kar je v času, ko vse hiti na bakreno osnovo precej čudno, vendar je ravno aluminijasta osnova vzrok za nižjo ceno od bakrenih sorodnikov. Hladilnik ima mere 48x63x78mm, nanj pa je pritrjen precej tanek AVC-jev ventilator, ki zmore 4800 RPM. Ventilator ne prinaša kakšne revolucije, vendar je zanimiv, ker proizvajalec namesto visokih hladilnih reber, ki so "odlika" marsikaterega konkurenčnega hladilnika, raje izbral malce nižja. Za zaključek bi povedal samo še to, da je 112BJO sicer zanimiv hladilnik, ki pa mu žal manjka nekaj surove moči, da bi lahko posegel po višji uvrstitvi....

0 komentarjev

Neng Tyi Subete Doda

Frosty Tech - Če se sprašujete kaj za vraga pa zdaj pomeni ta naslov, naj razkrijem, da gre za ime še enega hladilnika do zdaj anonimnega azijskega podjetja. Na Frosty Techu so zadevo testirali in moram priznati, da je kar zanimiva. Če ne zaradi drugega, pa zaradi dejstva, da je hladilnik popolnoma bakren. Toda zdi se mi, da se podjetja preveč zanašajo na material, saj bi hladilnik težko označili kot kakšno inženirsko čudo. Pač navadna hladilna rebra z velikim ventilatorjem... Več lahko izveste tukaj.

0 komentarjev

CoolerMasterjev Heat Pipe hladilnik

Frosty Tech - Nekaj testov tega, zdaj že kar starega hladilnika ste po vsej verjetnosti že videli, toda te dni se veliko govori o Heat Pipe tehnologiji, tako da še en testek ne more škodit. No, zadevico so si ogledali na Frosty Techu in jo spustili skozi svojo "sintetično" pripravico za testiranje. Nad hladilnikom so kar navdušeni, toda vseeno naj vas opozorim, da se kakšna poštena Alpha obnese bolje, pa še cenejša je. Testi si lahko ogledate tukaj.

1 komentar