»

UV ventilatorji

DarkVision Hardware - Na trg so prišli tudi ventilatorji iz snovi, ki reagira na UV svetlobo tako, da se sveti. A poleg tega, da je tako celotno ohišje kot vetrnica občutljiva na ultra-vijolične žarke, so ti ventilatorji še obarvani - zeleno ali oranžno. Ventilator se napaja preko molex konektorja, a ima vodnik za priklop na matično ploščo, da mu lahko odčitavamo tudi vrtljaje. Podrobnejši opis si lahko preberete na DarkVision Hardware.

0 komentarjev

Miti hlajenja

ProCooling - Tale članek na Procoolingu je sicer malce starejšega datuma, a je še vedno aktualen, saj obravnava marsikatero zmoto nekaterih strani, ki so pisale o takem in drugačnem hlajenju. Na žalost se tukaj še enkrat potrjuje velika napaka interneta - to, da nam nihče ne jamči, da so navedeni podatki pravilni. No, kakorkoli že, Procooling v svojem članku obravnava nekatere zmote, kot je na primer ta, da "aluminijasta ohišja delujejo kot velik hladilnik" in podobne. Skratka, če se zanimate za hlajenje, potem ta članek enostavno morate prebrati.

0 komentarjev

Univerzalni ventilator

Modfactor - Še enkrat moram priznati, da izdelkov kot je tale, ne vidimo ravno pogosto in ne, to ni vsestranski odsmrajevalec sekretov™, ampak nekaj povsem drugega. Ventilator lahko uporabimo za različne namene - lahko je uporabljen za hlajenje razgrete in prepotene igirčarske roke, ali pa ga uporabimo celo za hlajenje ohišja in blowhole.

Posebnost tega ventilatorja je, da se lahko napaja preko baterij tipa AAA, ali kabla USB. Proizvede slabih 30 decibelov hrupa, obenem pa lahko prepiha do 27 CFM zraka. Napravico so si podrobneje ogledali na Modfactorju.

2 komentarja

Trobarvni LED ventilator

Overclockers Australia - Nedelja je. To avtomatično pomeni, da bomo resne novice (vsaj do jutri) postavili na stranski tir ter se posvetili ustvarjalni polovici možgan [:D]. Avstralski navijalci so napisali članek o modifikaciji prozornega ventilatorja s tremi LEDicami različnih barv. Končni učinek je magičen, cena modifikacije ni visoka, postopek kot tak pa razložen zelo podrobno ter natančno. Klik!

Add-on by Tomi: V primeru, da pa ne marate mavrice, so na Overclockers Australia poskrbeli tudi za vas.

1 komentar

Malo drugačen ventilator

ipKonfig - Kaj je narobe z današnjimi ventilatorji, poleg hrupa? Predvsem to, da je relativno velika površina v centru ventilatorja zakrita z motorjem, kar se lahko pokaže za problem pri procesorskih hladilnikih, kjer je tako kar precejšen del reber manj učinkovit, kot bi bil lahko. Tega problema so se lotili pri podjetju Y.S. Tech, kjer so ga rešili na zanimiv način - motor so iz centra prestavili v okvir ventilatorja. S tem so se ne samo rešili 'mrtve točke' v centru ventilatorja, pač pa so hkrati tudi zmanjšali hrup in porabo ventilatorja.
Ta ventilator so v roke dobili na ipKonfig.com, kako zadeva izgleda in malo tehničnih podatkov pa si lahko preberete v prvi polovici testa.

9 komentarjev

Quickoffice 6.0

Infosync - Za vse lastnike Palmov: Na Infosync so si podrobneje ogledali nov paket Quickoffice 6.0, ki je namenjen vsem, ki iščejo nekaj podobnega Wordu in Excelu. Quickoffice proizvaja Cutting Edge Software in ne Microsoft [:)]. Sodeč po testu na InfoSync-u večje prednosti v primerjavi z verzijo 5.6 predstavlja VFS podpora za naprave na osnovi "kartične razširitve" [>:D] . Deluje tudi v barvah, a le, če imamo tudi mi barvni Palm. Na težave pa lahko naletimo pri sinhronizaciji, saj je le ta zelo nerodna in okorna.

Vsi Palmaši pa lahko preiskusite demo verzijo tega programa tukaj.

0 komentarjev

Rezanje blowhola

Bit Technologies - Rezanje blowhola izgleda precej enostavno, vendar se v praksi izkaže, da ni vse tako lahko kot izgleda. Rezanje je že najbolj preprosti del, malce bolj zoprno pa je risanje pravilnega kroga, saj se lahko tudi s šestilom kaj zalomi pri večjih dolžinah. Tukaj na sceno spet stopi Bit-Tech, ki hoče pomagati novopečenim rezalcem blowholov, zato so na svoji strani objavili podloge za blowhole. Podloge so izrisane za 120 mm, 92 mm (Panaflo ventilatorji) in 80 mm blowhole.

0 komentarjev

Barvanje ventilatorjev

Bit Technologies - Zadnji precej zanemarjen del računalnika so bili do nedavnega ventilatorji, ki so s svojo vedno črno barvo tako kot vedno kremasta ohišja začeli postajati precej dolgočasni. Sedaj pa se tudi tukaj nekaj premika, saj smo bili pred kratkim priča prozornim ventilatorjem, ki izgledajo precej kul, pa tudi Sunon se je zganil in predstavil svoje obarvane primerke. Ostali se zaenkrat sklicujejo na rek "pomembna je učinkovitost in ne dizajn", zato morajo tu poseči vmes računalniški umetniki, ki jih poznamo pod nam bolj znanim nazivom - modifikatorji. Poseg se imenuje ročno barvanje ventilatorjev in je tako preprost, da ga lahko naredi tudi tisti, ki ne ve, kako se resetira računalnik. Sicer je res, da tak obarvan ventilator ne pride do izraza, če je v napajalniku, vendar te stvarce v blowholu naredijo kar precejšen vtis. Kako izgleda pobarvan ventilator v akciji, pa si poglejte tukaj.

7 komentarjev

ADDA ventilatorja

Hardware Extreme - Še ena ventilatorska, vendar se tokrat selimo iz hlajenja procesorjev na hlajenje sistema. V tem testu sta predstavljena dva ADDA-jeva ventilatorja, ki nimata kakšnega posebnega imena. Proizvajalec jih je poimenoval kot Ultra High Speed ADDA Fan (50CFM - Cubic Feet per Minutes) in Medium Speed ADDA Fan (31.4CFM). Oba sta zelo kakovostna izdelka, saj velja ADDA kot enega izmed najboljši proizvajalcev hladilnih rešitev, kar priča tudi ocena, saj sta ventilatorja dosegla 90 in 95 %. Kljub dobremu hlajenju pa moramo vseeno zamižati na eno oko, saj najzmogljivejši ventilator poleg dobrega hlajenja prinaša tudi tisto zoprno lastnost, ki je skupna vsem zmogljivim ventilatorjem - hrup. Sicer pa to itak ne moti nobenega resnega navijalca. Čeprav je ADDA naredila dva izmed najboljših ventilatorjev na svetu, pa tudi Delta ne počiva, saj je pred kratkim predstavila svojo 80 mm pošast, ki zmore kar 80 CFM. Kar veliko, vendar tu postane hrup že skorajda neznosen (ta ventilator naredi po...

0 komentarjev