»

Nameščanje Jaguarja na iMaca

več strani - Verjetno se boste vprašali, kaj dela takšna novica na Slo-techu, glede na to, da so edini jabolčni ogrizki, ki jih poznamo, zrasli na drevesu. Ampak boste videli zakaj.

Pri Cvilečem psu so v podrobnosti opisali nameščanje operacijskega sistema Jaguar (OS X 10.2) na iMaca. Članek niti ni pretirano zanimiv, zato ne boste doživeli razsvetljenja, tudi če ga preberete.

Bolj se mi zdi zanimiv komentar novičarja na Overclockers Cafe, ki bi nameščanje izvedel drugače:

Step 1: Remove OS X from Box

Step 2: Throw in trash along with iMac

Step 3: Get a Real Computer!


3 komentarji

Nov jabolčni oblikovalski podvig

Apple - Ko je pred nekaj časa Apple izdal svojega prvega iMac-a je naredil pravo revolucijo v računalniški industriji. Sicer ni imel nobenega vpliva na strojno opremo, je pa imel toliko večji vpliv na obliko - prozorna, obarvana mat plastika z vidnim hardverom je postala svetovno znana kot "aj-mek luk" in posnemali so jo premnogi proizvajalci. Sedaj pa je Apple, kot kaže, zopet šel z bičem nad oblikovalce in produkt je novi iMac. Tokratni izgled ni baš neka oblikovalska prelomnica, a stvar je očesu všečna....

12 komentarjev

Navijanje Macov

Overclockers Australia - Maci so v zadnjem času deležni posebne pozornosti, saj je Apple s svojimi izjavami, da bo novi iMac v obliki svetilke, povzročil kar nekaj razburjenja med uporabniki. Ker pa ljudje v takem času zelo radi brskajo za podatki o Applovih računalnikih, se je avtor te strani odločil, da razsvetli uporabnike Applovih računal z vodiči o navijanju. Po nekaterih podatkih ima avtor na svoji strani opisan postopek navijanja prav za vsak model računalnikov, ki jih je Apple izdal (OK, navijanja kakšnih pionirskih izdelkov zagotovo ne gre pričakovati ). Če se vam v hiši valja kakšen star Applov računalnik in ne veste kaj bi z njim, ali pa ste le siti počasnosti svojega iMaca in bi ga radi navili, potem obiščite to stran in se podučite o tehnikah navijanja. Pa čim manj uničenih procesorjev .

0 komentarjev

Jabolčna iPita

ZDNet - iMac, iPod... Oba zelo dobra izdelka, ki sta ob svojem izzidu požela nemalo občudovanja. Da pa se pripravlja nekaj velikega, čuti vsak pripadnik sadjarstva, ki ga pooseblja Steve Jobs. Oni, ki dogajanje na področju Apple-a spremljate bolj, že veste, da se ima v kratkem zgoditi prireditev 'MacWorld', ogromen reprezentativni mac-sejem. Na prejšnjem je prireditelj kljub temu, da ni obljubljal velikih stvari, obiskovalce razočaral. Je pa vprašanje, kako bo letos: šušlja se, naj bi predstavili iMac-a z LCD zaslonom... še pet dni in vedeli bomo.

0 komentarjev

iMaca 2 še ne bo tako kmalu

The Register - Gotovo ste opazili, da včeraj ni bilo nič novic. Ja vem, gotovo bom deležen kritik, da lenarim, ampak včasih si moram tudi jaz vzeti nekaj časa za počitek, ker pisanje tolikega števila novic ni niti malo lahka naloga. Poleg tega pa je tudi poletje .
Gotovo skoraj ni človeka, ki nebi poznal podjetja Apple, saj je to podjetje imelo kar precejšen vpliv na razvoj računalništva. Če že ne po tem, pa ga gotovo poznate po njegovih popularnih iMac-ih, ki so obnoreli Ameriko, pri nas pa niso naleteli na kak večji odziv. iMac je resda simpatičen računalnik, vendar ima kar nekaj hib: najbolj opazna je ta, da nima disketnika, ki je še vedno eden izmed najbolj razširjenih naprav za pisanje podatkov na prenosne medije (diskete). Druga večja pomanjkljivost pa je rahla zastarelost, saj so iMac-i na tržišču že vsaj 3 leta (pred kratkim smo videli malce prenovljeno različico, ki pa se še vedno drži iste osnove). Ne smemo pa pozabiti tudi na zasoljeno ceno, ki si jo zaradi edinstvene zasnove lastijo...

2 komentarja

PC iMac

Jaz - Yay, verjamem, da se bo večina zagrizenih PCjašev ob pogledu na ta računalnik šestkrat prekrižala podolgem in počez, toda kdo ve... mogoče bo za kakšnega mlajšega Slo-Techerja zadeva celo zanimiva. Kot bi rekel Tomi, ki mi je poslal povezavo, gre za nekakšno čudno mešanico PCja in iMaca. Bolj natančno: gre za PCja oblečenega v iMacova All-In-One oblačila. Ne dvomim, da bi marsikateri malček nad računalnikom bil navdušen, toda ostali, "bolj razviti" PCjaši se bomo samo prizanesljivo nasmehnili in vrgli pogled na svoja monstruozna Big Tower ohišja. Vseeno priporočam ogled, če ne zaradi drugega, pa zaradi malce smeha .

4 komentarji