»

Angleži: vedno nekaj posebnega

The Register - Fantje, dekleta, računalniki. Nekaj ne gre skupaj, ne? Kaj je lepšega kot povabiti dekle v kino, na poti tja pa ji omeniti kako zelo radi delate z računalnikom, igrate igre, programirate v fortranu...? Ostati tiho ter izpasti kot zelo sramežljivo bitjece? Zelo verjetno.

Sam 'IT' že od nekdaj občudujem, prav tako one, ki se z njo/njim ukvarjajo. Žal pa to ne velja za prav veliko ostalih ljudi, zaradi česar "nam" drugi prav radi rečej "geeki". Da pa tako ne gre več naprej, so pogruntali Angleži ter podjetje e-skills, ki je pričelo z iniciativo osveščanja 13- in 14-letnikov (-letnic) o dejanskosti informacijske Lepote. Klik!. Slovenija: Se Priporočamo?

Kaj, ko bi poleg verouka v osnovnošolstvo uvedli še dotično izobraževanje? Bi se pritoževal ne. :)

1 komentar

14.389 Vašingtončkov™ za naritno oglaševanje

Slo-Tech - Toliko o zlomu (sicer spletnega, no) oglaševalskega sistema: Kim Adler, dokaj uspešna kegljačica (tista, ki keglja -- če imate lepši izraz, bom zelo hvaležen), je v zadnjem letu s športom zaslužila $9.000. Očitno pa je njen sloves tolikšen, da je neko podjetje za v naslovu omenjen znesek preko spletne dražbe kupilo 52 kvadratnih centimetrov velik oglaševalski prostor na njeni zadnjici [torej, kratkih hlačah]. Klik!

Morda pa biti suh le ni najbolj dobičkonosna naložba v svoje telo?

6 komentarjev

3/6: Morje, led, Star Trek in IT

Vnunet - Malce IT-humorja nikoli ne škodi. Verjetno ste se kdaj spraševali, zakaj zaboga znanstveniki potrebujejo TOLIKO denarja za sledenje selitvam živali. Verjeli ali ne, vgradnja (nadgradnja? [>:D]) tovrstne naprave v gos stane 3.000 angleških funtov. Uf! Klik!

Koliko pa znaša dejanska vrednost, če take napravice vstaviš v 6 gosk ter slediš njihovi poti čez severni tečaj? I, najmanj 6.000 GBP. Gosak Kerry je letel 4.500 milj, nakar se je 'ustalil' -- v eskimovem hladilniku. Oscarja je pomalicala plenilka (bird of prey!), Arnthorja pa so sestrelili Romulani. O nadaljevanju epskega potovanja vas bomo še obveščali.

1 komentar

Na Florido za 5.340,- sit po osebi

Vnunet - Le kaj si je mislil Nick Dryer, ko je na spletni strani potovalne agencije 'First Choice' zasledil ponudbo, omenjeno v naslovu novice (cena sicer 15 GBP). I, naročil je šest kart, prejel račun za 90 angleških funtov, ga plačal ter užival 3.000 GBP vredne počitnice s svojo šestčlansko družino [>:D]. Diagnoza: uslužbenec agencije je napak vpisal ceno... Kakorkoli, agencija je zadovoljna, da se je družina imela lepo ter ne bodo zahtevali dodatnega plačila. Klik!

6 komentarjev

Halo, Rex? Dej mi Fidota na telefon!

Vnunet - Če po bazah vlačimo američane ter krožkarje pa ne bo narobe, če našo pgsql bazo (ter cenjeno bralstvo) osvetlimo z informatizacijo -- lovske -- družbe na finskem.

Verjeli ali ne, lovskim psom bodo lastniki lahko montirali gsm telefon (z gps napravo [:\\]). Lovec bo tako lahko poklical svojega psa ter ga vprašal katero žival je zasledil. Ta mu bo odgovoril z laježem... Benefooš!!

4 komentarji

Vaš e-mail naslov v 2.900 nabiralnikov...

Vnunet - Če bi šlo za 'URL' naslov, bi bili prej ko ne veseli. Nisem pa prepričan, da bi bili tako veseli, če bi prejeli e-poštno sporočilo, v katerem bi videli ostalih nekaj tisoč prejemnikov. Taista napaka se je pripetila Compaqu, ki je poslal emaile kupcem Windowsov XP. Šlo naj bi za človeško napako, če se vam ljubi brati godrnjanje kupcev - Klik!

Morda bi zapisal še mojo osebno izkušnjo, ki je e-naslov sicer razkrila samo okoli petdesetim, morda stotim ljudem: tržiška trgovina je (najverjetneje) prebivalcem Tržiča poslala pošto, v kateri nas obvešča, da so svoji 'štacuni' dodali 'e-'. Ko sem zarobantil, od kje jim moj naslov, ter, zakaj za vraga so vse prejemnike vpisali v okence 'Za/To' in ne 'Kpp/Bcc', so mi le odgovorili, da so moj naslov dobili v Telefonskem Imeniku. Bes jih plentaj!

9 komentarjev