»

Demonstracija uradnega kopiranja Blu-ray filmov

vir: engadget
engadget - Pioneer se je po ukinitvi proizvodnje plazemskih televizorjev odločil kupcem ponuditi enoten multimedijski sistem, ki so ga poimenovali Entertainment Tap. Njihov namen je združiti vse video in zvočne vhode iz različnih naprav in virov (Blu-ray in DVD ter CD predvajalniki, spletne baze filmov, itd.) ter jih preobleči v enoten uporabniški vmesnik. Del tega je tudi podpora t.i. Managed Copy, ki dovoli ustvarjanje varnostne kopije Blu-ray filma. Še več, postopek izdelave kopije so močno poenostavili, saj zahteva zgolj nekaj pritiskov na gumb in vnos varnostne PIN kode (ki preprečuje npr. otrokom kupiti za nekaj tisoč dolarjev filmov), izdelava kopije pa nato poteka pri približno 5x hitrosti predvajanja filma, seveda odvisno od zmogljivosti pogona. Pri Pioneerju še...

1 komentar

Slovenska knjiga o PHP ter MySQL na Apacheu

Slo-Tech - Yohan del Sud, eden bolj cenjenih na Slo-Techovem forumu, se je izjemno potrudil ter skupaj s kolegom spisal knjigo z naslovom "PHP ter MySQL na spletnem strežniku Apache". Knjiga na 140 straneh ter v desetih poglavjih obdela kombinacijo teh tehnologij ter je primerna tako za popolne začetnike brez predznanja kot tudi za starejše mačke. Rdeča nit te knjige je izdelava spletnih trgovin, poslovalnic ter vseh aplikacij, ki morajo biti hitre ter učinkovite. Knjigi je priložena tudi zgoščenka s primeri kode v knjigi ter z brezplačnimi različicami PHPja, MySQLa ter Apacheja.

Prodajna cena je 4490 SIT. Vsi, ki jo boste do konca tega meseca naročili preko tega e-poštnega naslova, pa dobite 25-odstotni popust, s krito poštnino. Še slikica naslovnice:

10 komentarjev

Nedeljske debate

Slo-Tech - Aktualno v Slo-Techovem forumu, kraju večnih debat: mh8759a je želel vedeti, kakšno sintakso uporabljajo programerji ter naletel na zanimive odgovore. Jebiveter je dokončal svoj projekt kockastega vodnega hlajenčka ter povezave do slik objavil v tej temi, prav tako je storil tudi alien-w. Freejack se je naveličal preračunavati frekvence ter sprogramiral zelo enostaven, a učinkovit programček Overclocking Calculator. Pucvoler je objavil slike svojega v popolnost vodno hlajenega ter čisto tihega ohišja. Pa naj še kdo reče, da je naš forum dolgočasen [:D]. Veselo na branje!

2 komentarja

Testing, testing... kh kh... a to dela?

Jaz - Ehm ja, očitno vsi drugi pisunčki novic uživajo nekje pod toplimi odejami, tako da je pisanje novic na ta mrzel in deževen nedeljski popoldan padlo na moja pleča. No, saj mi ni težko, ampak ko enkrat prideš iz prakse.... Torej, moje l33t novice-making skillz so malo zarjaveli ampak potrpite z mano. Menda ne bo tako hudo .

3 komentarji

Kako NE!! sestavljati računalnik

Jaz - Odličen članek o sestavljanju, oziroma nesestavljanju računalnikov, so pripravili pri HardwareCentral. Ob vsej debati o sestavljanju in modificiranju računal tule na slo-techovem forumu, se bo najbrž marsikak nadebudnež polotil svoje strojne opreme na lastno pest. Svetujem, da si pred morebitnim posegom v drobovje računalnika obvezno preberete tale zelo poučen članek. Seveda pa moram dodati: "vsi posegi so na lastno odgovornost!"

1 komentar