»

Nov članek: urejanje napajalnih kablov

Slo-Tech - Že dolgo opažamo trend, da industrija, ki proizvaja računalniške komponente, včasih pokuka v peskovnik entuziastov (spomnite se okroglih IDE kalbov). Vsak, ki vsaj enkrat tedensko odpre stranico ohišja in stika po komponentah ve, kako so lahko neurejeni napajalni kabli moteči. Zadnje čase opažamo, da že izdelovalci najboljših napajalnikov uredijo kable oziroma celo omogočijo odstranitev neuporabljenih (redki so tisti, ki bi imeli zasedenih vseh 10 Molex priključkov). Za vse tiste, ki takih napajalnikov še nimate, je Samo Cerkovnik spisal članek o tem, kako se vse kable lično obleče in tako omogoči boljši pretok zraka. Pa tudi izgled ni od muh.


Za obsežnejše komentarje še tema na forumu.

13 komentarjev

CF-968 AMS gBOX Blue

OCAddiction - Iz ohišij je danes nastala prava umetnost, saj se je število modificiranih računalnikov povečalo. Če kupujemo ohišje, je le-to ponavadi srednjega oziroma velikega tipa, le redki se pa odločijo za manjša in bolj praktična ohišja. Lep predstavnik manjših ohišij je CF-968 AMS gBOX Blue, ki ima povrh vsega tudi dobre sposobnosti. V kompletu dobimo tudi osnovno ploščo (heh), 150 W napajalnik, hladilnik, gonilnike in kupček kablovja. V računalnik lahko vstavimo katerokoli grafično kartico, plošča pa je pripravljena sprejeti tudi P4 3,06 Ghz, ki omogoča funkcijo večnitenja.

0 komentarjev

Rabite mrežico za zaščito ventilatorja?

modtown - Če so vaše želje višje od trenutne (borne, moram reči) ponudbe v Mat'Kurji, vas bo tale novica razveselila. Pri modtownu so razpisali natečaj za najboljšo in najbolj izvirno 80mm mrežico za ventilator. Zmagovalec bo brezplačno prejel svojo zaščitno mrežico v zlati, rdeči, modri, srebrni ali prozorni barvi ter Antec-ov 80mm ventilator z vgrajeno modro diodo. Drugouvrščeni pa bo prejel le izdelan svoj "gril". Več podrobnosti izveste tukaj, predlogo za izdelavo pa dolpotegnite tule.

Upam da se bo kdo od forumašev opogumil in se udeležil tekmovanja, saj so do sedaj predstavljeni dizajni resnično revni in jih bo lahko premagati. Tekmovanje traja od 14. septembra do prvega oktobra, tako da je časa še dovolj. Pa kar na delo![:D]

0 komentarjev

Mrežice za ventilatorje - Thermaltake style

Tweakers Australia - Zdi se, da se podjetje Thermaltake vse bolj razvija v giganta, ki, kar se tiče hlajenja, ponuja že marsikaj - od ohišij in hladilnikov do okroglih IDE kablov ... in seveda mrežic za ventilatorje, ki so si jih ogledali na Tweakers Australia. Ponavadi na tržišču videvamo predvsem aluminijaste primerke, Thermaltake pa hoče vedno biti nekaj posebnega, zato je ponudil bakrene mrežice. To pa seveda ni nič slabega, saj Thermaltakove bakrene mrežice, če gre verjeti avtorju članka, izgledajo naravnost fantastično.

0 komentarjev

Akasini zviti IDE kabli

Blarg Overclocking - Akasa zadnje čase ni poznana samo po odličnih hladilnikih in svojih oblogah proti hrupu, ampak tudi po odličnih okroglih IDE kablih, ki so za sodobno navijanje postali že malone nuja, ker omogočajo mnogo boljši pretok zraka po ohišju kot pa nerodni ploščati sorodniki. Vendar to ni edina odlika kablov, saj se svetijo v temi in so - verjeli ali ne - celo bolj zmogljivi od običajnih ploščatih IDE kablov. Več o teh malih čudih, ki se jih najbrž nebi branil nihče, si lahko preberete v testu na Blarg OC.

3 komentarji

Mrežice za ventilatorje

Club Overclocker - Kar nekaj vode je že preteklo, odkar sem zadnjič dal povezavo na kakšen test teh precej koristnih pripomočkov. Kot gotovo že veste, so mrežice za ventilatorje bile do nedavnega namenjene samo kot varovalni pripomoček, ki je preprečeval, da bi kakšna stvar (prst? ) po nesreči zašla v ventilator. No, sčasoma, ko so modifikatorji pridobili vse več "pravic" in ko so predstavljali dovolj veliko kupno moč, pa so se proizvajalci teh mrežic začeli ukvarjati tudi z dizajnom. Tako smo lahko čez nekaj časa dobili "mrežice" v obliki "nuke" ali "biohazard" znaka, kmalu pa še pobarvane izvedenke le-teh (saj veste, kako so modifikatorji nori na žive barve ). No, če želite spet videti kakšen (krajši) test teh stvarc, potem oddeskajte na ClubOC, kjer so testirali "mrežice" podjetja ZXMods.

0 komentarjev

Čudni hladilniki

Dan's DATA - Vsi poznamo Orbe. Standardna valjasta oblika z ventilatorjem v sredini. Jasno. Vsi poznamo Vulcano-te. Kocka z ventilatorjem na vrhu. Jasno.
Kaj pa hladilniki kot tisti na sliki spodaj? Če sem prav razumel besedilo, gre za hladilnik, ki se vrti okoli svoje osi. Ali nekaj takega... Če želite zelo nazoren test veliko hladilnikov, oddeskajte sem. Test je res dobro napisan. Ob strani imate fotografijo vsakega hladilnika in rezultat nejgove hladilne moči. Nato pa je spodaj še natančen opis vsakega izmed njih. Če nameravate v kratkem kupiti nov hladilnik, si test morate...

4 komentarji

Listan

Jaz - Ja, vem, čuden naslov novice. No, kmalu vam bo vse jasno (ma ne...). Po objavljeni novici o hladilniku za disk, se je DrSergioDJ odpravil na iskanje tega hladilnika. Medtem je našel neko nemško online trgovino z zelo zanimivo ponudbo. Ponujajo vse od ohišij (tudi aluminijastih in takih z klima napravo), napajlnikov (tudi Enermaxova 550W pošast je vmes), preko raznih hladilnikov in ploščic, ki jih namestite med procesor in hladilnik do overclocking kartice za slot A Athlone, nečesa podobnega mojim šaltarjem, le da je digitalno in pohekanih Promisovih Ultra ATA 100 kontrolerjev. Zelo vredu štacunca, razen nekaterim izdelkom zasoljenih cen.

7 komentarjev

Stajliš mrežice za ventilatorje

PC Workshop - Heh, moram priznati, da mi je ta pogruntavščina precej všeč: lasersko izrezane mrežice za ventilatorje najrazličnejših oblik. Glede na to, kako preprosta je izdelava le-teh in kako polepšajo videz ohišja se samo čudim, da se nekdo ni že prej spomnil česa takega. Kakorkoli, na PC-Workshopu lahko preberete "test" teh zadevic. Ok, sicer mi ni čisto jasno, kako se lahko dotične strani sploh testira, tako da dotičnem spisu recimo informativen članek. Vsekakor priporočam ogled za vse moderje!

4 komentarji