»

Hynixu odpisani dolgovi

X-Bit Labs - Pomnilniški gigant Hynix je že nekaj časa na robu preživetja, saj ga pestijo denarne težave; pridelali so namreč kar nekaj dolgá. No, danes pa so doživeli rahlo olajšanje, saj so se upniki na čelu s Korea Exchange Bank, ki je tudi največja upnica, odločili podjetju odpisati za 4,1 milijarde dolarjev terjatev. Konkurenčni podjetji Micron Technology ter Infineon AG se s to odločitvijo nikakor ne strinjata, saj menita da gre za nepravično pomoč podjetju (spomnimo se, Micron že nekaj časa želi kupiti Hynix), zato sta se celo pritožili na sodišču. Klik!

1 komentar

Hynix z novimi pomnilniki

X-Bit Labs - Podjetje Hynix ima zagotovo primat med proizvajalci kakovostnih pomnilnikov, saj njihovi moduli veljajo za najbolj stabilne ter najhitrejše. No, danes pa so postavili še en mejnik: kot prvi proizvajalec so predstavili čip s prepustnostjo 1Gb/s na pin. Njihov najnovejši DDR pomnilnik tako tiktaka pri 500 MHz, z njegovo masovno proizvodnjo pa so pričeli danes, tako da lahko pričakujemo tovrstne čipe v trgovinah v začetku prihodnjega leta. Klik!

0 komentarjev

Micron, Hynix: obnovitev pogajanj

The Register - Lep čas nazaj smo pisali o pomnilniški tovarni Hynix, ki je bila v čednih finančnih težavah ter podobno usmerjenemu Micronu, ki je bil pripravljen odkupiti lep paket delnic Hynixa (hec: pomnilniška vojna [>:D]).

Prodaja takrat ni uspela (beri povezane novice), predstojnik korejske finančne nadzorne komisije pa delničarje in upravo poziva k obnovitvi pogajanj. Namreč, še pred decemberskimi predsedniškii volitvami bi želeli na Hynixovih papirjih videti ameriško zastavo. Oh say, can you see...

0 komentarjev

Hynix Micronu "ne"

ARNet - 22. 4. je bila objavljena novica dneva, saj smo zvedeli, da je Micron s Hynixom podpisal Memorandum of understanding, saj sta se odbora podjetij strinjala z Micronovo namero o nakupu Hynixa. Danes, le nekaj ur pred iztekom pogodbe, je Hynix zavrnil Micronovo pogodbo. Razlog? Načrt naj bi znatno precenil vrednost Micronove delnice, ki naj bi odkupila celotno Hynixovo pomnilniško proizvodnjo. Veselo na branje!

0 komentarjev

Micron bo kupil Hynix

CNN - Micron in Hynix sta podpisala predpogodbo, ki naj bi stopila v veljavo tridesetega aprila, po kateri naj bi Micron kupil Hynixov oddelek pomnilniških ćipov za 3.4 milijarde amerikanerjev in s tem vzel zastavico podjetju Samsung kot največjemu proizvajalcu pomnilniških modulov, kar za nas pomeni samo eno stvar - Micron si bo lahko sam postavljal cene. Klik! Pa ravno so začele padati cene...

2 komentarja

Hynix se ne bo prodal Micronu

The inquirer - Vodilni pri pomnilniškem velikanu Hynix, ki se še vedno otepa velikanskih dolgov in trenutno ni niti slučajno v ugodnem položaju, so se odločili, da se ne bodo prodali Micronu. Do te odločitve naj bi prišlo zaradi tega, ker naj bi si bili podjetji preveč različni, po nekaterih drugih napovedih pa je za vse skupaj kriv Micron, ki ni hotel kupiti Hynixa. Očitno se bo drama okoli pomnilniške krize nadaljevala še dolgo časa, mi uporabniki pa lahko samo upamo, da se bo pomnilnik zopet drastično pocenil.

0 komentarjev

Micron kupuje Hynix?

EETimes - Micron, eden največjih proizvajalcev pomnilniških modulov, ki ima pod kapo več kot eno milijardo ameriških dolarjev sredstev za nakup konkurentov, se pogovarja s podjetjem Hynix o poslovnem sodelovanju. Hynix je podjetje (njihove pomnilniške module boste našli na ATIjevih produktih), ki se ponaša z zelo neprofitnim delovanjem, saj svoje izdelke prodaja dobesedno po dumpinških cenah. Medtem ko podjetje druge proizvajalce prisiljuje v nižanje cen, se podjetje ukvarja z ogromnimi izgubami (okoli sedem milijard dolarjev jih že ima). Micron se pogovarja o nakupu Hynixa, a problem je, da čisto noben od borznih analitikov ne vidi večje koristi v tem početju. Je to odgovor na grožnje, da se bosta združila Infineon ter Toshiba? Sicer ima pa najbrž Micron nekaj drugega v načrtu: Nakup podjetja Hynix dobesedno za drobiž, s čimer si posledično zagotovi višje cene ter posledično večji profit na trgu, ker Hynix ne bo več imel pogojev nižanja cen. Micron nato samo še razproda ter zapre podjetje....

0 komentarjev