»

Natečaj za nov logotip FreeBSD - tokrat uradno

OSNews - Kot smo na teh straneh že poročali, so namigi o novem logotipu FreeBSD pred dvema tednoma že pricurljali v javnost. Takratne neuradne informacije so namigovale celo na "upokojitev" popularnega hudička Beastija, kar je sprožilo burne peticije za njegovo ohranitev.

Kot se je izkazalo, ga pravzaprav nikoli niso nameravali opustiti kot maskoto (kar pomeni, da nas bo še naprej pozdravljal ob zagonu tega operacijskega sistema), potreben je bil le nov logotip, ker dosedanji niso bili poenoteni in niso zadovoljevali nekaterih tehničnih zahtev za uporabo v medijih, ovitkih CD-jev ipd.

Tokrat je bil natečaj tudi uradno razpisan (več o pravilih igre pa tule), sodeluje lahko vsakdo in pošlje poljubno število predlogov, delo pa mora biti avtorsko (ne sme kršiti avtorskih pravic tretjih oseb), ne sme žaliti katerekoli skupine ljudi (rase, verske skupine ipd.), predstavljati mora glavne odlike FreeBSD (učinkovitost, zanesljivost), biti združljiv z Beastijem in uporaben tako v barvnem kot črno...

15 komentarjev

Kaj se dogaja pri Intelu?

X-Bit Labs - Poleg pospešene priprave na lansiranje Pentiuma4, ki bo deloval s frekvenco 3 GHz, marsikaj. A očitno Intelovcem ne primanjkuje časa za kovanje novih logotipov za svoje izdelke. Pred kratkim so na tej francoski strani objavili kup različnih logotipov, ki so jih pri Intelu zrisali za svoje procesorske nabore. Svoj komentar glede novih logotipov so spisali tudi pri X-Bit labsih.

3 komentarji

Prenovljena galerija GSM logotipov

Slo-Tech - Morpheus je bil izjemno priden ter pred davnimi meseci poslal prenovo sekcije GSM logotipov. Težava je le bila, da smo na njih malček pozabili (heh ) in bili spomnjeni s strani Morpheusa na Infosu. Danes se je Primož spravil v nadgradnjo in tukaj imate več deset novih logotipov. Da pa ne boste skrbeli, kam smo jih spravili, naj vas še spomnim, da imate v levem meniju direktno povezavo na stran z logotipi. Uživajte v pošiljanju novih slikic na vaš prenosni telefon!

3 komentarji