»

Thermaltakeovi barvni ventilatorji

Thermaltake - Vsi vemo, da je v zadnjem času zrasla priljubljenost barvnih ventilatorjev. Tudi Thermaltake se je odločil, da izda svoj primerek prozornega ventilatorja z barvnimi diodami. Lahko ga dobite v rdeči, modri ali zeleni barvi in stikalom za vklop ter izklop. A1654 FireBall premika zrak z 2000 obrati na minuto ter ga je možno pritrditi na katerokoli stran, saj ima snemljivo okrasno masko.

3 komentarji

UV ventilatorji

DarkVision Hardware - Na trg so prišli tudi ventilatorji iz snovi, ki reagira na UV svetlobo tako, da se sveti. A poleg tega, da je tako celotno ohišje kot vetrnica občutljiva na ultra-vijolične žarke, so ti ventilatorji še obarvani - zeleno ali oranžno. Ventilator se napaja preko molex konektorja, a ima vodnik za priklop na matično ploščo, da mu lahko odčitavamo tudi vrtljaje. Podrobnejši opis si lahko preberete na DarkVision Hardware.

0 komentarjev

Še nekaj za tech-freake

Overclockers Australia - Zadnjič se je v našem forumu razvila debata, kako bi preko računalnika krmilih najosnovnejšo elektroniko, torej luči.

Ko sem iskal novice za moj današnji paket, sem na Overclockers Australia našel tole povezavo. Zadeva je preprosta, in sicer ima tip po hiši nekaj kamer, obiskovalci pa lahko s klikanjem ugašajo in prižigajo luči. Prav lepo.

Honey, we can not go to my place. I can not turn off the light and.. there are some cameras around..

4 komentarji

Univerzalni ventilator

Modfactor - Še enkrat moram priznati, da izdelkov kot je tale, ne vidimo ravno pogosto in ne, to ni vsestranski odsmrajevalec sekretov™, ampak nekaj povsem drugega. Ventilator lahko uporabimo za različne namene - lahko je uporabljen za hlajenje razgrete in prepotene igirčarske roke, ali pa ga uporabimo celo za hlajenje ohišja in blowhole.

Posebnost tega ventilatorja je, da se lahko napaja preko baterij tipa AAA, ali kabla USB. Proizvede slabih 30 decibelov hrupa, obenem pa lahko prepiha do 27 CFM zraka. Napravico so si podrobneje ogledali na Modfactorju.

2 komentarja

Katode občutljive na zvok

Slo-Tech - Gotovo ste že slišali, da obstajajo na zvok občutljive neonske luči -- podjetje Sun Beam Technologies pa je izdelalo hladne katode, občutljive na zvok. Te se na zvočne valove odzivajo z utripanjem: z dvema katodama lahko tako ustvarimo zanimive vizualne efekte. Klik!

Poleg teh so izdali tudi večbarvne katode - Klik!

2 komentarja

Trobarvni LED ventilator

Overclockers Australia - Nedelja je. To avtomatično pomeni, da bomo resne novice (vsaj do jutri) postavili na stranski tir ter se posvetili ustvarjalni polovici možgan [:D]. Avstralski navijalci so napisali članek o modifikaciji prozornega ventilatorja s tremi LEDicami različnih barv. Končni učinek je magičen, cena modifikacije ni visoka, postopek kot tak pa razložen zelo podrobno ter natančno. Klik!

Add-on by Tomi: V primeru, da pa ne marate mavrice, so na Overclockers Australia poskrbeli tudi za vas.

1 komentar

Ste nori na vesoljčke?

OCAddiction - Če ste nori na vesoljčke, zagret modifikator in vas žuli kakšnih 60$ preveč, potem ste dober kandidat za nakup te zaščite za ventilator.
Fantje na OC Addictions so dobili v roke komplet ventilatorja, mreže ter še nekaj posladkov, ki pripravijo to pašo za oči k delovanju. Kljub nekaterih napakam so jo ocenili zelo pozitivno, tako da vam svetujem ogled celotnega članka, poleg tega pa je na strani še lepa modifikacija celega ohišja.

4 komentarji

Računalo v mizi

DWPG - Zopet ena malce bolj "čudna" modifikacija. Zakaj bi imeli računalnik v posebni škatli pod mizo, če ga lahko vgradimo kar v mizo samo? Ne mene spraševati zakaj, meni se zdi neumno, toda nekaterim bi bilo to nemara celo všeč. Tako je bilo všeč tudi temu američanu.

3 komentarji

Nadgradnja Linux kernela

Byte - Slej ko prej pride tudi potreba po zamenjavi kernela. Tega so se zavedli tudi na Bytu in napisali članek na to tematiko. Žal vse skupaj ni napisano v obliki vodiča, ampak bolj kot poročilo in nasveti ob morebitni menjavi, tako da začetniki ne boste imeli kake velike koristi. Boste pa znali članek ceniti predvsem izkušenejši uporabniki Linuxa, ki boste v članku našli kak pomemben podatek.

0 komentarjev