»

Francija strogo proti piratom

Heise - Francoska kulturna ministrica Christine Albanel se je v boju proti kršenju avtorskih pravic na spletu lotila tudi prostih točk za brezžični dostop do spleta oz. tako imenovanih vročih točk (hotspot). Ministrica želi vzpostavitev belega seznama, na katerem bi bilo nekaj tisoč strani, ki so nujne za ekonomsko, kulturno in socialno življenje države, nato pa bi omejila internetni dostop prek vročih točk na samo te strani. Tako recimo sredi Pariza prek brezplačnega WLAN-a ne bi mogli brskati po Slo-Techu, če ga Francozi ne bi uvrstili med dovoljene strani. Od lastnikov zasebnih WLAN-omrežij pa bodo poskusili izsiliti zaščito omrežij s šifriranjem, saj jim po osnutku novega zakona o kršitvah avtorskih pravic v primeru kršenja grozi izklop interneta.

Organizacije za zaščito pravic državljanov so že zagnale vik in krik. Jérémie Zimmermann, soustanovitelj La Quadrature du Net, pravi, da je vrnitev k centraliziranem in nadzorovanem dostopu do interenta strah navdihujoča in predvsem...

114 komentarjev

Majhen pregled

Slo-Tech - Samo toliko, da vas spomnim na štiri malenkosti na strani, ki so že dlje v veljavi:
  • Prešteli smo do 10.000! Čestitamo uporabniku z nazivom shock, saj je prvi poslal število 10.000!
  • Vsi prijavljeni imate sedaj na voljo nov oddelek z imenom "Zasebna sporočila", kjer lahko debatira z zaključeno skupino ljudi, brez da bi njegove umotvore bral celoten forum.
  • Hkrati so prijavljeni dobili na voljo nov oddelek z nazivom "Moje teme", kjer lahko pregledno brska po temah, v katerih je sodeloval, ter je v njih kaj novega.
  • Ne pozabimo tudi na to, da smo oddelek "DVD & Gibljive slike" združili s Kulturo, kar pomeni, da v ta oddelek spada tudi filmografija.
Kaj ste spoznali v tej novici? I, nič drugega kot to, da je prijava v sistem brezplačna ter zahteva le pet minut vašega časa. Se izplača [:D].

18 komentarjev

Nove funkcije v forumu

Slo-Tech - Primož je danes ugotovil, da mu brez programiranja živeti ni. Rezultat? Od danes naprej vidite modro črto tudi v temah zadnjih 24 ur, kar bo vsem olajšalo redno spremljanje foruma. Druga novost se skriva v izpisu tem katerega koli oddelka. V nastavitvah si lahko že od nekdaj nastavite, za koliko dni nazaj si želite izpisovati teme v oddelku, a v izpisu tem niste mogli brskati po temah starejših od 45 dni. No, sedaj smo izpis tem razbili na podstrani, tako da si lahko izpisujete tudi najstarejše teme, ki segajo v daljni november 2000 - brez uporabe iskanja po strani.

5 komentarjev

Nova lastnost foruma

Slo-Tech - Mogoče boste v bližnji prihodnosti (ja, že dela) opazili tanko modro črto pri izpisu sporočil v forumu. Črta označuje mejo med že videnimi in novimi prispevki. Če se vam zdi, da bi kakšna druga barva ustrezala bolje, nam to prosim sporočite. Če vas stvar moti, si jo lahko izklopite v osebnih nastavitvah. Seveda stvar deluje samo, če ste prijavljeni.

34 komentarjev

Novost

Jaz - Od sedaj naprej imate REGISTRIRANI uporabniki v levem delu strani tudi možnost "nove teme". Za tem se skriva seznam vseh tem spremenjenih v zadnjih 24urah, ki jih še niste videli. Zaradi zaenkrat še počasnega strežnika se stran nalaga kar nekaj časa. Saj bo bolje...

9 komentarjev