»

IR nadzor nad računalnikom

MODTHEBOX - Infrardeči daljinski upravljaljniki so že dodobra udomačeni pred televizijami in radii. A prihaja pa tudi do "križanja med vrstami", saj so se "daljinci" uveljavili tudi kot pri računalnikih. Na ModTheBox so temeljito stestirali iMON, kateri ima poleg same strojne opreme, v paketu vključeno tudi programsko opremo, ki omogoča vse od gledanja filmov, pa do zaganjanja različnih aplikacij. Z izdelkom so bili načeloma zadovoljni, saj je iMON dosegel 9 od desetih točk.

2 komentarja

Festival Te Mikka

Slo-Tech - Da naštejemo: hip hoper Edo Maajka, ska-pankerji Elvis Jackson, avantgardni hip hop trio Dälek, alter rockerji Psycho-path, hardkorovci Monochrome, kontraverzna metal zasedba Noctiferia, ska žurerji Shandon, in še mnogo drugih, vas čakajo na festivalu Te Mikka, 11. in 12, julija na letališču Murska Sobota. Za podrobnejše informacije obiščite spletno stran www.temikka.com.

13 komentarjev

Microsoft bo prodajal dlančnike

ZDNet - Zadnje čase lahko vsi, ki spremljate področje informacijske tehnologije, opazite, da se skuša Microsoft vplesti v vse sfere, od strojne do programske opreme, pa tudi ideje kot o ponudniku dostopa do spletnih vsem ima.

Tako sem danes na ZDnetu zasledil, da se je velikan iz Redmonta povezal s Samsungom, in namerava narediti prevetritev na trgu cenejših dlančnikov. Tako naj bi novi skupni dlančniki imeli 200 MHz Samsungov procesor, 32 MB spomina, 3,5" barvni (ali pa tudi ne) zaslon ter podporo SD in SDIO karticam. Vse skupaj bo poganjal Pocket PC sistem, ki ga bo prispeval Microsoft.

Kaj vse bodo dlančniki še nudili, in kaj si lahko od vstopa Microsofta obetamo na trgu dlančnikov, pa poglejte tukaj.

0 komentarjev

Tri v enem

Infosync - Samsung predstavlja novo različico dlančnika z imenom SPH-i700. Zakaj 3 v 1? V njem najdete prav vse, od integrirane kamere prek vseh značilnosti PDA-ja do mobilnega telefona. Edino, kar lahko pogrešimo pri tej dokaj majhni, a zelo zmogljivi napravici, je Bluetooth.

Za vse tehnične informacije odbrzite sem.

1 komentar

Palmi tudi namesto daljinca

Infosync - Philips je izdal programček Pronto Lite, ki dlančniku z vmesnikom IR doda zmožnosti daljinca. Na voljo je 15-dnevna demo verzija -- dobite jo tu. Če pa vam bo zadevica všeč, si jo lahko privoščite za $19.95. Vse podrobnejše informacije dobite na tej strani.

Proizvajalec upa, da se bo programčič dobro vnesel in da bo združljiv s skoraj vsemi napravami. Zgleda kar lepo [:)]

9 komentarjev

Za študentski žep

Infosync - Sony je predstavil nov PDA, ki je za 13 % manjši od standardnih dlančnikov (T-serija). Ima visokoločljivostni (320x320 pik!) črno-bel ekran, 8 megabajtov pomnilnika, uporablja pa operacijski sistem PalmOS 4.1. Za energijo skrbita 2 standardni AAA bateriji, ki se jih lahko dobi v skoraj vsaki trgovini, baterije s polnilcem lahko tudi napolnimo. Uporaben je tudi navigator...

11 komentarjev

Dva v enem: 3G telefon in PDA

Cellular News - DoCoMo je združil 3G telefon in dlančnik -- tako je nastal FOMA SH2101V, ki ima vgrajeno kamero in nam omogoča realnočasovno sestankovanje [:P]. Premore prikaz 262.144 barv, ima pa 3,5 inčni zaslon. Podatke lahko sprejema s hitrostjo do 384 kbps, pošilja pa s hitrostjo 64 kbps. Podpira seveda vse novejše tehnologije, kot so i-mode, gledanje filmov, poslušanje glasbe in drugo. Klik! Prodajalci ga bodo na trg poslali 16. julija 2002, cena pa še ni znana.

0 komentarjev