»

Po Madonni še Metallica

WPVI.com - Marsikdo se še vedno spominja spora Metallice s pokojnim (deloma po njihovi zaslugi) Napsterjem. No, ampak Metallica še miga. Sodeč po tejle novički, so se, tako kot pred časom Madonna, spravili nad uporabnike P2P storitev. V obtok so namreč dali večjo količino skladb country pevca Johna Denverja in jih maskirali s svojimi naslovi.

Urgh. Preveč viskija v kozarcu?

44 komentarjev

Radeon 9800 pro

vir: Guru 3D
Guru 3D - Podjetje ATI -- znano po fantastičnih grafičnih karticah -- je nedavno izdalo naslednika do sedaj najhitrejše grafične kartice Radeon 9700 Pro, Radeona 9800 Pro. V bistvu je prav presenetljivo, kako hitro je napredovalo to kanadsko podjetje. Še pred kakimi tremi leti so se borili za najnižji cenovni razred, danes pa so čisto pri vrhu. Ta kartica naj bi bila odgovor na nVidiino NV30 serijo. Na Guru 3D so na test postavili najnovejšega Radeona in spisali kar 17 strani dolg članek.

Kartica temelji na R350 jedru. Za razliko od Radeona 9700 Pro ima Radeon 9800 Pro GPU zgrajen v 0,13 mikronski tehnologiji. Grafični procesor deluje pri frekvenci 380 MHz, pomnilnik pri 680 MHz, upoštevajoč DDR. Prav tako uporablja...

38 komentarjev

Še nekaj za tech-freake

Overclockers Australia - Zadnjič se je v našem forumu razvila debata, kako bi preko računalnika krmilih najosnovnejšo elektroniko, torej luči.

Ko sem iskal novice za moj današnji paket, sem na Overclockers Australia našel tole povezavo. Zadeva je preprosta, in sicer ima tip po hiši nekaj kamer, obiskovalci pa lahko s klikanjem ugašajo in prižigajo luči. Prav lepo.

Honey, we can not go to my place. I can not turn off the light and.. there are some cameras around..

4 komentarji

Testa dveh grafičnih kartic

več strani - Trenutno se na grafičnem trgu za prestižen naslov najboljše grafične kartice potegujeta GeForce Ti4600 ter Radeon 9700 Pro. Sicer se tehtnica ljudstva nagiba malce bolj na stran ATIjevega favorita, vendar pa si bo vsak našel svojega zmagovalca sam. Da bo ta odločitev lažja, vam predstavljam dva testa omenjenih grafikulj:

1 komentar

Test Radeona 9700 Pro

AnandTech - Ja, Radeon 9700 je uradno zunaj in na Anandtechu so pripravili test, ki je še vroč. Prišel je pravočasno, frekvence so enake napovedanim in tudi drugih neprijetnih presenečenj ni. Naj samo povem, da je kartica superduper ter da si lahko vsak Slo-Techer želi, da bi mešala grafiko v njegovem mlinčku. Neprijetnosti z gonilniki, ki so bile prisotne ob izidu Radeona 8500, so preteklost zaradi odlično izdelanih in kamnolomsko stabilnih Catalyst gonilnikov. Pa ne bom dolgovezil, kar hitro na branje!

Dodatek: še linki do testov dotične plastike na drugih straneh:

20 komentarjev

Radeon 9700 Pro uradna objava za javnost

ATI - ATI je objavil uradno dokumentacijo, ki napoveduje Radeona 9700 Pro za sredino avgusta. Zadevica bo pravi cukerček. Imela bo 8 vzporednih cevovodov, popolno podporo Microsoftovemu DirectX 9, AGP 8X in tako naprej in tako dalje. Škatelna verzija (retail) bo obsegala:
  • 128MB DDR pomnilnika;
  • Dual-display z možnostjo VGA, DVI-I in s-video konektorjevz neodvisnimi resolucijami in osveževalnimi frekvencami za katerikoli dve priklopljeni napravi;
  • Hitrost GPUja bo 325MHz in 620MHz pomnilnika;
  • WHQL (Windows Hardware Quality Labs) podpisani gonilniki in HYDRAVISION™ programska oprema;
  • SMARTSHADER™ 2.0, SMOOTHVISION™ 2.0, HYPER Z™ III in VIDEOSHADER™ tehnologije;
  • ter ceno US$399.
Celotna izjava tukaj.

8 komentarjev

10000 član na Overclockers Australia

Overclockers Australia - Humm, 10000? Saj v bistvu če tako pogledamo, to niti ni tako veliko. Glede na to, kako velika je Avstralia in koliko ljudi živi tam, se mi v bistvu sedaj, ko primerjam z nami res ne zdi veliko. Slo-Tech ima 3094 registriranih uporabnikov, Slovenija pa je v primerjavi z Avstralijo le 0,26% ozemlja celotne Avstralije. Toda ker velikost ozemlja ne pove dovolj, naj vam podam še število prebivalcev. V Avstraliji jih je okoli 18.100.000, v Sloveniji pa približno 2.000.000. To pomeni da je nas v primerjavi z Avstralci 11%. To pomeni, da če bi bili tudi oni toliko overclockarji in računalničarji kot smo Slovenci, bi moral imeti Overclockers Australia že cca 28.000 uporabnikov. Pa recite, da Slovenci nismo nori!

3 komentarji

OfficeXP že skrekan

The inquirer - Hehe, medtem ko se Microsoft trudi z raznimi aktivizacijskimi metodami za svoj softver, se mu warez scene le smeje v brk. Dokaz za to je tudi to poročilo s The Inquirerja, po katerem sodeč je nedavno izdani OfiiceXP že skrekan in v obtoku po internetu. Če je zadeva resnična ali ne, presodite sami, toda jaz bi kar rekel, da je (*prikrit pogled na sveže spečen OfficeXP CD*) .

20 komentarjev