»

Sunov program združljive strojne opreme

News Forge - Sun Microsystems je objavil nov seznam strojne opreme, ki je združljiva z njihovim operacijskim sistemom Solaris 9 Power Edition za arhitekturo x86, na katerega je dodal 100 novih sistemov neodvisnih razvijalcev in 100 komponent. Na seznamu lahko najdete širok spekter strojne opreme, od strežniških sistemov, namizij in prenosnikov, do osnovnih plošč in omrežnih naprav. Podjetje je predstavilo tudi zbirko za overitev združljivosti strojne opreme, tako da lahko ponudniki strojne opreme sami overijo svoje izdelke. Sun k sodelovanju vabi vse ponudnike opreme in izdelovalce. Klik!

0 komentarjev

Windows AutoUpdate.

Washingtonpost - O Microsoftovih namerah beročemu mi je na misel padla izjava, ki se je pred kratkim precej pojavljala v političnih krogih in namiguje, da neke odločitve mnogim verjetno ne bodo všeč, vendar naj bi bilo tako bolje za državo (hej, Comrade Napoleon!); pa tudi podobnost s spremembo ameriške 'javne' podobe, kakor nam jo želijo prikazati mediji, je več kot le simbolična.

Microsoft želi namreč v naslednjo verzijo operacijskega sistema Windows (morda celo v naslednji service pack) vgraditi možnost avtomatskega doljemanja popravkov (nekatere navedbe v EULA dokumentu SP1 za WinXP to Microsoftu že dovoljujejo). To -- rekši ZavedniUporabnik -- naš najljubši sistem pak že ima, vendar gre pri tem za to, da bo avtomatsko posodabljanje privzeto vklopljeno in ga bo moč izklopiti, medtem ko je trenutno ravno obratno.

Odzivi aktivizma zaenkrat -- ko so to šele sveže govorice -- še niso opazni vendar precej pričakovani. Ne dvomim, da bo precej govora o posegih v zasebnost, vendar so mnenja mnogih, ki...

44 komentarjev

Vse o aktivaciji Windows XP

Tecchannel.de -

Ko so se pojavili Windows XP in Office XP s svojo aktivacijo, je ta dvignila izjemno veliko prahu in negodovanja. Paranoiki so v tem videli svetovno zaroto in zbiranje vseh zasebnih informacij v zle namene, drugi pa so poudarjali, da Microsoft ničesar ne zbira in da vsa stvar ni tako strašna. Navsezadnje nas na milijone uporablja Microsoftove izdelke.

V članku na tecCHANNEL so si na dvanajstih straneh ogledali aktivacijo podrobneje. Ugotovili so, da z aktivacijo Microsoft nedvomno dobi nekatere podatke, a ti še zdaleč niso kritični, saj gre za identifikacijsko številko izdelka, namestitveni ključ in ostale serijske številke. Klik!

Za tiste največje paranoike pa: še vedno...

7 komentarjev

Polkna XP: predhodnik SP2

WinFuture.de - Imate veliko fobijo pred tem, da imate v računalniku preveč hroščev? Ste namestili SP1 pa vas to ne pomiri? Potem vas bo tale novička vsaj malo pomirila. Fantje in dekleta (njih ne smemo zanemariti) na WinFuture.de so v enem paketu zbrali vse popravke, ki so izšli po izdaji Service Packa 1 za Windowse XP. Če vas zanima katere popravke to zajema kliknite sem, za dolpoteg paketka pa kliknite sem.

3 komentarji

Težave z novim Plus paketom za WinXP

OSSR - Kot poročajo na OSSR, ima Microsoft težave z nam dobro znano aktivacijo njegovih izdelkov. Zalomilo se je pri novem Plus! paketu priboljškov za operacijski sistem Windows XP. Težava naj bi bila v tem, da se program, navkljub legalno nameščenim Windowsem XP, noče namestiti na računalo, rekoč da moramo program aktivirati korektno. Težava, tako Microsoft, izvira v tem, da želi Plus! nasloviti neke registrske ključe, do katerih pa uporabnik na računalniku nima dostopa. No, nam še ni skrbeti, saj je paket trenutno na voljo le kot nalinijski nakup s kreditno kartico, omejen na področje ZDA. Klik!

1 komentar

Windows XP - SP1

Microsoft - Microsoft je SP1 Final - Build 1106 popravek za XPje izdal nekaj dni prej, kot se je nazadnje govorilo. Ako si lastite najnovejši MS sistem, potemtakem je download obvezen. Če imate naloženo piratsko kopijo originala, se pripravite na težave, saj lahko pride do zapletov pri namestitvi kasnejših updatov ali celo do problemov pri sami instalaciji. Ni pa nič kritičnega. V končni fazi dobite bolj stabilen in izboljšan sistem [:D]

Direktna povezava.

6 komentarjev

Izkušnje z Windows XP SP1

Tweak Town - Na TweakTownu so objavili članek, ki opisuje njihove izkušnje z namestitvijo prvega service packa za Windowse XP. Sam članek niti ni tako zanimiv, bolj sem bil presenečen nad politiko urednika, ki si nameščanje paketa na nelegalne kopije XP-jev razlaga tako: "Če že imate nelegalna Okna XP, je popolnoma vseeno, če že namestite SP1. Škode tako ali ne morete narediti več." Kaj me je v članku najbolj prenesetilo, si poglejte sami, upoštevajte pa tako, da je novica zgolj informativnega namena in da takšnega članka na Slo-techu ne bi našli.

2 komentarja

Windows XP SP1 in njegovih pet minut

The Register - Microsoft ima očitno politiko, ki mu narekuje, da mora vsake toliko časa javnost spraviti na noge z eno od svojih potez.
Razen, če ste zadnjega pol leta bili odrezani od sveta, potem verjetno veste, kakšen vihar se je razbohotil glede Service Packa 1 za Windowse XP. Ker so fantje pri MS ugotovili, da se da vse uporabnike Corporate verzije od namestitve paketa odvrniti z onemogočanem kode, je bilo sedaj še potrebno poskrbeti za vse, ki so aktivacijo obšli. Tako mislijo (če sem prav razumel, ker je članek dolg in delno nejasen), naj bi po novem aktivacija bila potrebna pri vsaki nadgradnji, poleg tega pa naj bi namestitev vsebovala poleg serijske številke še namestitveni ID, ki bi skupaj s seznamom strojne opreme (pri aktivaciji preko spleta) zagotavljal pristnost izdelka. Vsaj tako pravi Microsoft.
Celoten članek so objavili na Registru, in ni lahko večerno branje, tako da vstopate na lastno odgovornost. Najbolj zanimiva je verjetno le cinična pripomba na koncu sestavka....

7 komentarjev

Windows XP SP1...

Vnunet - ... ima iziti v drugi polovici dotičnega leta. Povečini bo kar klasičen skupek popravkov, vendar pa ne gre prezreti dodane podpore za "ne-pcjevska računala", torej razne mutantske zadevice, kot recimo prihajajoča Mira ter Tablet PC-je.

Bo pa skupek popravkov sveboval še nekaj, uporabnikom manj vidnega. Ker gre pač za "naslednjo verzijo oken" (revizijo), se nanjo navezujejo tudi navedbe iz predloga poravnave v zadevi Microsofta proti 18 zveznim državam: razkritje nekaterih API-jev razvjialcem.

1 komentar

Click here to begin

Slo-Tech - Žiga did it again :

Zanimivo, na kako stare varnostne luknje se spravljajo pisci 'kode zlobe'. Novi trojanec Trojan.Offensive izkorišča 10 mesecev staro varnostno luknjo v Navideznem stroju (virtual machine? - slycer), prisotne v Internet Explorer verzijah 3.0 - 5.5sp1. Programček se pošilja kot html e-pošta z besedilom 'Star'. Ob kliku na povezavo se izvede javascript programček, izkoristi varnostno luknjo ter s spremembo skoraj 50 postavk v registru onemogoči izvajanje vseh programov in zaustavitve sistema, skrije ikone namizja ter izvrže skrajno neokusno sporočilo ("If you have any trouble, please email findlu@21cn.com." ter "Note: Not for Japanese & dog & pig.").
Naslov novičke je mišljen kot ironija - taisto besedilo se prikaže ob 1. zagonu Oken oz. kot tooltip gumba Start...

1 komentar