»

Zapisovalnik CIS Technology "Arrgo 52/24/52"

Hardware Zone - CD zapisovalniki so dandanes nekaj povsem običajnega, saj si velika večina gotovo lasti enega izmed njih. Cene enot sicer ostajajo podobno nizke, vendar pa se hitrosti in kvaliteta občutno povečujejo. Trenutno je največja hitrost zapisovanja enaka hitrosti branja - 52x. Enega izmed najnovejših pa so vzeli pod drobnogled pri Hardware Zone. Testirali so enoto podjetja CIS Technology, ki je uporabnikom bolj kot ne neznano. Ugotovili so, da je Arrgo 52x24x52x...

0 komentarjev

TX VENUS II 48/24/48 CDRW

Hexus - Zopet en novi hitri "pekač", ki zapisuje z 48x hitrostjo, prepisuje pa s 24x. Na Hexus.net so ga testirali in naredili primerjavo z drugimi enako hitrimi pekači in prišli do zaključka, da zapiše 705 MB podatkov v rekordnih 2:53.

In še podatek o ceni: V Ameriki boste zanj odšteli okoli 50$, kar je dokaj dobra naložba, kakšne pa bodo cene v Sloveniji, pa boste sami videli, ko bo prišel na police v prodajalnah (če sploh bo). Za test kliknite semkaj.

4 komentarji

Hitrost NV30

Slo-Tech - Zanimivo je to, da linija grafičnih kartic, ki bo na sebi nosila NV30, sploh še nima imena. Nekateri upajo, da bo poimenovan Geforce5, drugi mu že vnaprej pripisujejo tržno ime DreamForce, in tako naprej. Še bolj zanimivo dejstvo od zgoraj navedenega je pa to, da imajo nekatere strani že benchmarke NV30, v primerjavi z R9700 ter Geforce4 Ti4600. Avtor naj bi primerjal te kartice v 3D Mark 2001 in Q3:A ter naknadno (ne vemo kako) izmeril hitrost enote za osenčevanje pik. Jaz rezultatom ne verjamem ter mislim, da so le propaganda za nVidio ter sredstvo za čenče, a kdo sem jaz, da bi sodil [:D]. Klik!

17 komentarjev

Katerega štiridesetkratnika?

Techware Labs - Na kratko, za lahko noč. Če se spravljate v nakup enega od njih, potem naj vam bo v pomoč primerjalni test treh 40x CD-RW enot podjetij Plextor, Teac in Lite-On. Vsako od enot so pregledali ter podrobno opisali. Podvrgli so jih tako mnogim testom branja enot (hitrost branja natisnjene, zapečene ter poškodovane zgoščenke), na sekundo natančno so izmerili hitrost zapisa, prepisa ter izbrisa, upoštevali vsa dejstva ter potegnili logičen zaključek. Klik!

10 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Za vas, o, dragi bralci in bralke, smo opisali predstavnika titanijske družine Geforce4 kartic, Ti4400. Kartica v maloprodaji stane zajetnih sto tisočakov. Kartico sem dodobra opisal, poslikal, ji izmeril hitrost ter navil. Je Geforce4 Ti čip vreden svojega denarja? Bomo dali 100.000 SIT za izvrstno kartico? Branje obvezno!

10 komentarjev

Kako testirati grafikulje?

G3D - Na raznih forumih ljudje zelo velikokrat sprašujejo kako se izmeri FPSje (slike na sekundo) v Quakeu ali pa kje drugje. Pri G3Dju so se tega problema lotili in napisali, za začetnike, zelo informativen člančič o tem, kako izmeriti hitrost grafične. Opisali so postopek v 3D Marku 2000 in pa v nekaterih igrah. Za tiste, ki tega, kako se to naredi ne veste, je ogled skoraj obvezen.

0 komentarjev