»

Asus A7V8X

Hexus - S KT400 se bomo očitno še dolgo srečevali, saj so se tokrat potrudili na Hexus in spisali članek o Asusovi plošči A7V8X, o kateri je bilo napisanega že dosti. Pri KT400 ploščah se specifikacije niso dosti spremenile in zato tudi ta plošča ni izjema. Ima AGP 3.0, SATA in ostale dobrote, ki jih pač mora imeti vsaka spodobna plošča. Omeniti velja le prisotnost Q-Fan kontrola, ki nadzoruje hitrosti vaših ventilatorjev. Če vas zanimajo dodatne informacije o plošči, klik!

0 komentarjev

Asus A7V8X

Lost Circuits - Zadnje čase pišem skoraj samo še o novih ploščah, čipovjih in pomnilnikih. No, da se ne izneverim tradiciji, še ena novica iz podobnih logov.

Na spletni strani Lost Circuits so si ogledali še eno izmed mnogih matičnih plošč na KT400 osnovi - Asusovo A7V8X. Potrudili so se in spisali dolg in obširen, kar enajststranski test omenjene plošče. Vsi, ki se odločate o nakupu nove osnovne plošče - Klik!

3 komentarji

Asus A7V8X (KT400)

AMD3D -

Po VIA in Gigabyte sedaj prihaja še Asus z novo matično ploščo A7V8X. Plošča se ponaša z kar lepim spektrom najnovejših tehnologij kot je x8 AGP, DDR400, Serial-ATA...

Specifikacije:

  • Socket A (AMD Athlon/Athlon XP/Duron)
  • VIA KT400/8235
  • FSB: 333/266/200MHz
  • 3 x DDR DIMM
  • Realtek 6-kanalni CODEC
  • 1 x AGP 8X
  • 2 x UltraDMA/133/100/66
  • 2 x 1394
  • 6 x USB 2.0
  • 2 x Serial ATA
  • 6 x PCI
  • BroadCom 10/100 Mbps or 1000 Mbps Ethernet kontroler(opcijsko)

Pa še slikica:

Na ASUS-ovi domači strani začuda nisem našel nobenih podatkov o tej novi plošči...

Hvala tecu za novo sliko in ostalim ker so opazli napake, ki mi ob pozni uri zgleda niso mogle uiti.

10 komentarjev

Test VIA KT400 čipovja na Tom's Hardware

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so dobili v roke še neuradno izdano Viino čipovje KT400. V članku je opisana razlika med novim čipovjem in starima KT333 in KT266A ter dodobra razložena zgradba in delovanje KT400 čipovja.

Preizkusili so QDI Kudoz 7X matično ploščo. Sintetičnih testov in primerjave hitrosti s strima čipovjema ni, so pa pošarili po BIOSu in si ogledali različne nastavitve, ki jih ta plošča prinaša.
Branje je zanimivo predvsem, če vas bolj kot test plošče zanima zgradba in teorija delovanja novega čipovja. Klik!

2 komentarja

Gigabyte prvi z KT400

AusPCWorld - Ko berem, da na trg že prihajajo plošče s podporo 400 MHz DDR pomnilniku, se kar zamislim nad tem, da sem pred pol leta kupil takrat najbolj aktualno ploščo, ki je podpirala 266 MHz module. Življenje gre naprej, tehnologije takisto [:D]. Če izvolite klikniti semle, boste izvedeli, da kani Gigabyte biti prvi z osnovno ploščo, ki bo ta standard podpirala. Poleg tega, da bo nosila VIIno čipovje KT400, bo imela tudi podporo AGP 8x standardu, 6 USB 2.0 rež, kar 3 IEEE.1394 (i.Link, Firewire) vtiče,...

6 komentarjev

Serial ATA specifikacije končno začrtane

Serial ATA - Voditelji računalniške industrije so danes najavili, da so končali pripravo prvih specifikacij za Serial ATA protokol. Šlo bo za napreden vmesnik za povezavo različnih pomnilniških pogonov (trdi diski, CD/DVD enote...) z matično ploščo računalnika. Novi vmesnik bo na začetku zagotavljal prepustnost 1.5Gbps, pozneje jo bodo povečali na 2x in 4x vrednost. Ultra SATA/1500 bo predstavil povsem nove priključke za diske, ki bodo bolj pripravni od trenutnih ploščatih kablov, naprave pa bodo porabile manj energije. Če vas o tej tehnologiji zanima več, obiščite http://www.serialata.org/.

0 komentarjev