»

Pri Googlu imajo smisel za humor

Slo-Tech - Priljubljeni iskalnik Google zna včasih tudi presenetiti. In to na šaljiv način. Dokaz za to boste dobili, če boste kot iskalni niz vpisali "miserable failure". Prvi zadetek je namreč povezava na uradno biografijo ameriškega predsednika Georga W. Busha.
Za nejeverne pa še slika:


Če gre za namerno razvrstitev tega zadetka na prvo mesto, ima nekdo v marketinškem oddelku Googla očitno dobro idejo, kako povečati obiskanost iskalnika...

19 komentarjev

Prenovljeni communicator

The Register - Verjetno vas ni veliko, ki ne bi vsaj vedeli, kaj pomeni beseda communicator, če je v povezavi z Nokio. Telefon, ki ni samo to, telefon, ki ima vedno nekaj več in nekaj, česar še drugi nimajo. Seveda na račun velikosti in cene. Telefon za prave poslovneže, torej.

Vendar je bila serija 9000, kakor so zaradi kodnih imen poimenovali vse izdane telefone, že precej zastarela. Da bi zadovoljili vse prestižne uporabnike, se je Nokia odločila izdati nov model, in sicer 9230. Kaj pa bo poleg tribanda, GPRS podprtih MMS-ov in ostalih dobrot še ponujal, so si ogledali tukaj. Tudi vi si lahko.

Ostali lahko samo upamo, da bo kmalu prišlo do PDA-GSM poroke..

1 komentar

21.504

Overclockers Australia - Najbrž se sprašujete, kaj pomeni dotična številka. Torej, 21.504 ali enaindvajset tisoč petsto štiri je število točk, ki jih je v 3D Marku 2001 SE dosegel neki Japonec po imenu Holicho. Vsaj tako pravijo na Overclockers Australia, kjer so zasledili ta zavidanja vreden dosežek. Bolj kot nad rezultatom pa so bili preseneči nad tem, kako je ohladil svojega P4 in Radeona 9700. Verjetno vas ni veliko, ki bi kaj podobnega imeli doma.

Sicer sem pa vedno menil, da Japonci niso čisto pri pravi...

7 komentarjev

Malo za šalo

Slo-Tech - Verjetno vas ni veliko, ki ne bi poznali svojevrstnega oblikovanja iMacov. Veliko manj vas dotični računalnik ima doma. In če ste v tej skupini, in imate radi stilno urejeno stanovanje, potem si morate umisliti iToilet.
Seveda zadeva v resnici ne obstaja, je le dokaz, da avtor obvlada risarske programe. Poleg tega je sama stran napisana v šaljivem jeziku, tako da je ogled skoraj nujen[:D]

3 komentarji

Rezultati Risove ankete

RIS - Verjetno vas je velika večina sodelovala lani v RISovi anketi, in sedaj so na voljo rezultati. Če vas zanima, kako se obnašamo Slovenci in kaj počnemo, si poglejte tukaj.
Sicer pa, a ni bilo omenjeno, da bomo o tem obveščeni po mailu

7 komentarjev

Kako testirati grafikulje?

G3D - Na raznih forumih ljudje zelo velikokrat sprašujejo kako se izmeri FPSje (slike na sekundo) v Quakeu ali pa kje drugje. Pri G3Dju so se tega problema lotili in napisali, za začetnike, zelo informativen člančič o tem, kako izmeriti hitrost grafične. Opisali so postopek v 3D Marku 2000 in pa v nekaterih igrah. Za tiste, ki tega, kako se to naredi ne veste, je ogled skoraj obvezen.

0 komentarjev