»

Asus P5K deluxe

X-Bit Labs - Na X-Bit labs so se spravili na Asusovo najnovejšo ploščo, ki seveda temelji na Intelovem veznem čipovju P35. Ugotovili so, da gre za zelo kvaliteten izdelek, plošča se je namreč izkazala tako s svojo dodatno opremo, kot z golo zmogljivostjo in navijalskimi funkcijami. Če nabavljate nov sistem, ne boste zgrešili z nakupom, sicer pa nadgradnja ni pretirano smiselna, saj se od prejšnje generacije razlikuje zgolj v nekaterih malenkostih (podpora za prihajajoče procesorje, ...).

Izvorni članek.

21 komentarjev

Združitev CPU in GPU leta 2008?

X-Bit Labs - AMD-jev tehnični direktor, Phil Hester, je v intervjuju za Cnet News.com dejal, da naj bi prvi procesor z integriranim grafičnim procesorjem izdelali leta 2008 v 45 nanometrskem procesu. O izdelavi tovrstnega izdelka pričajo govorice tudi iz Intelovih logov. Tako bi z združenim procesorjem ter grafičnim procesorjem lahko procesorska giganta kupcem ponujala energijsko varčne, a kljub temu zmogljive računalniške sisteme.

Več na X-bit labs.

23 komentarjev

VIA v prihodnjem letu

X-Bit Labs -

Tajvanska VIA je pripravljena na prihodnje leto, v katerem si bo poskušala povrniti največji tržni delež na področju čipovij. To pot so razkrili, katera čipovja lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo.

PT890 bo odgovor na Intelova Grantsdale-P in Alderwood. Podpiral bo 400, 533 in 800 MHz-FSB, dvokanalni DDR ali DDR-II ter podporo ECC in PCI Express x16. Začetek masovne proizvodnje je napovedan za prihodnji mesec.

PM890 bo tekmoval z Grantsdale-G, imel pa bo enake specifikacije kot PT890, le da imel še integrirano grafično jedro UniChrome 3 Graphics, združljivo DirectX 9. Dobavljiv bo kasneje kot PT890.

K8T890 in K8M890 (prvi brez grafike, drugi z integrirano) bosta namenjena Athlonom 64. Podpirala bosta gigaherčno vodilo HyperTransport, Ultra V-Link za povezavo z VT8237 ali VT8239 in PCI Express x16.

Več o tem.

7 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Kot vam je Mate obljubil (sicer je obljubil za včeraj, pa vendar), smo spisali nov test. Sergio se je močno potrudil in se spotil ob testiranju najnovejšega čuda iz Intelovih logov. Vas zanima, kako se obnese Intelov Northwood (P4) 2,2 GHz? Preberite si test.

17 komentarjev