»

Gigabyte najavil novo ploščo

X-Bit Labs - Gigabyte 7VAXP je zagotovo ena najbolj poznanih KT400 plošč (morda zato, ker je bila na tržišču prva, kdo ve [:D]), danes pa je Gigabyte najavil njeno naslednico oz. novo inačico, ki si zasluži novo ime. Imenovala se bo, pretresljivo, GA-7VAXP Ultra, kar nakazuje, da gre v bistvu za izboljšano ter obogateno staro ploščo. Poglejmo si njene karakteristike:
  • VIA KT400 čipovje z VT8235 southbridgem
  • 3 DIMM podnožja s podporo DDR266, DDR333 ter DDR400
  • 5 PCI ter en AGP (8x) slot
  • ATA133 kontroler, RAID ter SATA krmilnika
  • vgrajena 100 megabitna mrežna kartica
  • 6 USB2.0 ter 3 Firewire priključki
  • vgrajena AC'97 zvočna kartica ter
  • podpora za navijanje ter zaščita pred termalnim uničenjem procesorja
Klik!

2 komentarja

Asus ali Gigabyte?

Slo-Tech - Kupujete novo osnovno ploščo? Se tudi vi ne morete odločiti, kateremu proizvajalcu bi zaupali vodilno vlogo v vašem računalniku? Za vse lastnike Penitumov4, ki se ubadate s podobnim vprašanjem, so poskrbeli na TweakTown, kjer so danes objavili test dveh matičnih plošč na enakem čipovju. Tokrat so preizkusili Asus P4PE ter Gigabyte 8PE667. Obe plošči temeljita na i845PE, novi Intelovi pogruntavščini, tako da lahko povsem objektivno primerjamo hitrost ter stabilnost obeh plošč. Klik!

Powahh [:D]

1 komentar

Gigabyte 7VAXP

AusPCWorld - Gigabyte 7VAXP sicer ni ravno nova plošča, je pa zelo popularna, saj ima trenutno najnovejši čipset za Athlon procesorje tj. KT400, ter je do zob obložena z različnimi dobrotami. Pri AusPCWorld so spisali še svež test te matične plošče, ki, zanimivo, uradno ne podpira DDR400 pomnilnika, kljub velikem napisu DDR400 na škatli. Ah ta marketing ...

0 komentarjev

Gigabyte 7VAXP

AnandTech - Matične plošče, moja strast[>:D]. Ponovno se je na internetu pojavil nov test ene izmed matičnih plošč in seveda si ne morem kaj, kot da vas razveselim s povezavo nanj[:D].

Na AnandTechu so si ogledali Gigabytovo 7VAXP, grajeno na KT400 osnovi, o kateri smo že poročali. Gre za neposredno naslednico KT333 plošče, imenovane 7VRXP, katere test je Slo-Tech že objavil. Kako pa se plošča obnese v praksi, so preverili AnandTechovci in spisali ličen članek oz test. S ploščo so bili sorazmerno zadovoljni, razočara samo nezmožnost uporabe več kot ene DDR400 palčke pomnilnika. Klik!

0 komentarjev

KT 400 prihaja @ polna hitrost?

The inquirer - Že zdavnaj napovedani KT 400 čipset očitno končno prihaja. Via ga sicer uradno še ni predstavila, vendar pa bi lahko na njegov izid sklepali iz današnje izjave znanega proizvajalca matičnih plošč DFI-ja, ki je napovedal prihod dveh matičnih plošč, ki bosta vsebovali to čipovje in sicer bosta modela nosila oznaki AD77 Infinity in AD77 Pro.
Obe plošči bosta podpirali Serial ATA, AGP 8X, DDR 400 pa uradno ne bo podprt, vendar bodo plošče v navezi z njim menda vseeno delovale. Prav tako pa je prvo KT 400 ploščo pred časom predstavil tudi Gigabyte. Več o tem si preberite tu

0 komentarjev

Gigabyte prvi z KT400

AusPCWorld - Ko berem, da na trg že prihajajo plošče s podporo 400 MHz DDR pomnilniku, se kar zamislim nad tem, da sem pred pol leta kupil takrat najbolj aktualno ploščo, ki je podpirala 266 MHz module. Življenje gre naprej, tehnologije takisto [:D]. Če izvolite klikniti semle, boste izvedeli, da kani Gigabyte biti prvi z osnovno ploščo, ki bo ta standard podpirala. Poleg tega, da bo nosila VIIno čipovje KT400, bo imela tudi podporo AGP 8x standardu, 6 USB 2.0 rež, kar 3 IEEE.1394 (i.Link, Firewire) vtiče,...

6 komentarjev

DDR400 ni več tako oddaljen

The inquirer - Da, prav ste prebrali. Čeprav pomnilnik DDR333, ki je pravi magnet za navijalce, sploh še ni tako dolgo na tržišču, je Samsung napovedal, da se nam obeta že DDR400 pomnilnik. Ta naj bi deloval pri frekvenci 200 MHz, ker pa lahko DDR SDRAM prenese dva podatka na cikel, pa naj bi efektivno deloval pri 400 MHz. Samsung zaenkrat pošilja samo primerke tega pomnilnika, in sicer Nvidii, SiS-u in Vii, hkrati pa poudarja, da tega pomnilnika ni za pričakovati pred tretjo četrtino letošnjega leta. Za podporo se nam vsekakor ni treba bati, saj izgleda, da bo pomnilnik spet prvi podprl SIS. Več tukaj.

1 komentar

RAIDizacija matičnih plošč

več strani - Od prvih RAID hackov pred kar nekja časa (Promise ATA66 hack, ABIT KA7-100 hack, ...) je dotično početje precej popularna zadeva. Kako tudi ne, saj na ta način dobite dodatno, zelo uporabno funkcijo, za katero niste plačali. Zastonj darila pa so najlepša, kajne ? Kakorkoli, danes bomo razveselili lastnike dveh matičnih plošč. Prva je ABIT BE6-II v1.2 (s HPT370 kontrolerjem). Postopek za RAIDizacijo te plošče je zelo preprost (če je flashanje BIOSa za vas preprosto), najdete pa ga tukaj.

Druga primerna plošča je ASUS A7V s Promisovim ATA100 kontrolerjem, ki se je tudi da prepričati v RAID delovanje z le malce truda. Postopek za to pa najdete tukaj. Na splošno boste na Tweak Hardware strani našli veliko večino možnih RAID hackov za matične plošče, tako da se ogled izplača.

0 komentarjev