»

Jutranje britje ob prebiranju elektronske pošte

Tweak Town - Računalništvo se razvija hitreje, kot smo si lahko predstavljali! Na računalniškem tržišču so se pojavili smešno nori izdelki, kot je naprimer tudi računalniški brivnik. Naprava je sicer pripravna za vse tiste, ki jutra preživijo s skodelico kave in tipkovnico v roki. Verjetno se sprašujete, kaj ima to skupnega z računalnikom. Jah, brivnik se napaja prek USB vodila [:D]. Tukaj si lahko ogledate nekaj slik in pa več informacij o tej prikupni a uporabni igrači.

7 komentarjev

4.1 in 5.1 zvočni sistemi

epiGamer - EpiGamerji so naredili test kar šestih 4.1 in 5.1 zvočniških sistemov za naša računala (in ušesa). Prve 4 strani so za zvočne znalce sicer odveč, saj razložijo najbolj pomembne stvari in lastnosti ozvočenja in zvočnikov, kar pa bo nadvse pripravno za vse "začetnike". Razloži vam pomen kanalov, zvočno in nazivno moč, število zvočnikov in podobno, tako da je branje priporočljivo. V testu/članku opišejo in ocenijo sisteme od Cambridge Soundworks FPS1600, preko Logitechovih Z560 do Altec Lansing 641.

0 komentarjev

Altec Lansing

TweakNews.net - Na Slo-Techu imamo radi Altec Lansing zvočnike. Morda vam to pove dejstvo, da smo lansko leto podelili komplet zvočnikov tega podjetja zmagovalcu TESKAnu v Portorožu ter letos BolerTMju v Piranu (obema za najlepši ohišji) Zakaj? Ker so enostavno dobri!

No, preidimo k bistvu. Altec je naredil nov komplet zvočnikov, ki ima tokrat samo 2 satelita ter globokotonca. Na TweakNews.net so si jih ogledali in bili precej navdušeni. S 25W RMSja (čiste zvočne moči) pravijo da so zvočniki neverjetno glasni in hkrati proizvedejo izredno čist in kvaliteten zvok. Tudi izgled jim je bil všeč, pa kontrole na satelitih, in nizka cena ter še mnogo stvari, tako da so produktu dali kar nagrado najboljše izbire. Članek si oglejte tu.

Test Altecovih ATP3 zvočnikov na Slo-Techu najdete tukaj, test ACS56 pa tu.

6 komentarjev

Test Altec Lansing Select 641

Dan's DATA - Pri Danu so se zopet spravili k testiranju zvočniškega sistema. Tokrat so pod prste vzeli Altec Lansingov sistem Select 641, kateri je sestavljen iz 4 zvočnikov, ene velike škatle, imenovane tudi woofer (ki je baje večja in težja od nekaterih ohišji - visok je kar 46 centimetrov), vse skupaj pa lahko upravljamo preko daljinca. In, kako so zadovoljni s sistemom? "Priporočamo" se nahaja na koncu testa. Klik!

0 komentarjev

Logitech Z-560 4.1

HotHardware - Če imate tako kot večina omejen proračun in iščete dober zvočni sistem, ki je vreden svojega denarja, vzemite pod drobnogled Logitechov Z-560 4.1 Speaker System, ki ima skupno izhodno moč nič manj kot 400 watov. Zvočnike so opisali na HotHardwaru. Zvok so preverjali s poslušanjem CDjev, igranjem iger in gledanjem DVDjev (oziroma poslušanjem). Povsod so se zvočniki izkazali z izjemno čistim naravnim zvokom ter močjo subwooferja. Posebnost teh zvočnikov je tudi izboljšava zvoka imenovana M3D, ki je dvignila raven zvoka v praktično vseh testih. Edina slabost zvočnikov pa je, da pri zvočnikih ne moreš uravnavati visokih tonov.
Cena naj bi se gibala okoli $139 dolarjev, kar je za več kot $100 dolarjev ceneje kot Klipschovi Promedia 4.1s zvočniki. Tako naj bi bili zvočniki z odličnim zvokom in nizko ceno trenutno najboljša izbira za tiste, ki iščete odlične zvočnike za nizko ceno, a brez podpore DD 5.1....

0 komentarjev

Cambridge SoundWorks DTT3500 Digital

AnandTech - V vsesplošnem navdušenju nad izdelki, ki ponujajo nekaj kar se tako lepo sliši pod imenom Domači Kino in je navadno zelo drago, nam Creative Labs s svojo serijo Cambridge SoundWorks prihaja nasproti na eni strani z dobro kvaliteto in na drugi z dokaj nizko ceno. Ob izidu nove serije zvočnih kartic Live 5.1, ki omogočajo odkodiranje signala Dolby Digital že na izhodu iz kartice, brez dodatnega dekoderja, so nam pripravili tudi novo serijo njihovih, po mojem mnenju odličnih zvočniških kompletov. Tema današnje novice pa je prav sistem Cambridge SoundWorks DTT3500 Digital, v katerega opis so se podali na AnandTech. Če vas zanima več, si le oglejte članek.

8 komentarjev