»

Hop-on bo nadlegoval proizvajalce mobitelov

Ars Technica - Podjetje Hop-on poroča, da jim je patentni urad potrdil nekaj patentov, ki med drugim vsebujejo nekatere funkcije, ki se pojavljajo na velikem številu sodobnih mobilnih telefonov. Tako namerava podjetje pošteno priviti kopico proizvajalcev, ki so na svoje izdelke vključili stranske zvočnike za predvajanje MP3 datotek, ali pa opremili telefone z dodatnimi stranskimi gumbi za sprožitev fotoaparata oz. videokamere. Najbrž ste v opisu prepoznali praktično vsak sodoben telefon, česar se veselijo tudi avtorji patenta, saj bi jim to prineslo dosti denarja, a kljub vsemu bi zadeva znala biti sporna, komentirajo pisci na ArsTechnici.

8 komentarjev

Radeon 9000 Pro tudi na Macih

X-Bit Labs - Kanadski gigant, podjetje ATI Technologies, je danes objavil vest, da so začeli z masovno prodajo svojih grafičnih kartic Radeon 9000 Pro -- tokrat za uporabnike Macev. Kartica bo tako kot PC inačica delovala pri 275 MHz (RAM in GPU), zanimivo pa je dejstvo, da ne bo imela aktivnega hlajenja. Kartica bo na voljo s 64 MB pomnilnika, njena cena pa bo znašala približno 170 ameriških zelencev. Klik!

2 komentarja

Smo res tako zaostali?

The Register - Sicer novica (zaenkrat) ni povezana strogo z računalništvom, samo se mi je vseeno zdela zanimiva za objavo.
V nedeljo sem se "spotaknil" ob e-državo in naše zaostajanje za le-to.
Ta novica na Registerju pa mi je dala vedeti, da smo Slovenci, vsaj kar se tiče določenih zadev, daleč pred Zahodom.
Tako so Britanci sedaj začeli razmišljati, da telefoniranje med vožnjo za nekaj faktorjev poveča možnost nesreč, tako da predlagajo, da bi se uporaba mobitelov med vožnjo prepovedala. Zakon, ki je verjetno pravno gledano podoben določilom našega ZVCP, pa se vendarle razlikuje v eni "malenkosti". Najvišja kazen znaša kar Ł 2.500 (ja, 2.500 funtov).

3 komentarji

Mobi-papir

Večer - Kaj takega (to smo že tako ali tako navajeni, kajne [;)]) lahko pogruntajo le čez lužo. Za kaj gre? Ameriško podjetje Hop-on je izdelalo mobilni telefon - kartico. Tako lahko kjerkoli v ZDA kupite telefon - kartico, s katerim lahko telefonirate za ceno lokalnega impulza (kar je veliko ceneje) 60, 90 ali 120 minut, odvisno katero kartico kupite. Slušalke z mikrofonom kupite samo enkrat, potem pa menjate samo telefon, eh, kartico...

6 komentarjev

Nočete dati nad 50 jurjev za grafikuljo?

AnandTech - Hočete si omisliti grafično kartico ter srepo zabolščite v denarnico. Prosim lepo? Kako naj dam 70 jurjev za dobro grafično, če sem pa za 20 kosov prekratek? Kje so tisti dobri časi, ko je najboljša 3D grafična stala malo nad štiridesetimi tisočaki? Raje nehajte nostalgirati ter si raje preberite tale test na Anandtechu. Na sedemnajstih straneh so do obisti primerjane grafične kartice, katere lahko (v ZDA) kupite za manj kot 200 zelencev. Kot se pokaže, sem imel prav. nVidiin Geforce4 Ti4200 je absolutni zmagovalec, saj nosi titulo prvaka v prav vseh testih. Če se spomnite, sem vam pred dnevi posredoval v novici povezavo do strani, kjer je bil Ti4200 navit nad specifikacije Ti4600, in to stabilno. Vam moram povedati še kaj več? :D

9 komentarjev