»

Vodno hlajenje

HardOCP - Vodno hlajenje je, vsaj če želite svoj mlinček naviti na spodobno raven, milo rečeno, nuja. Na žalost pa je izdelava lastnega vodnega hlajenja povezana z nešteto težavami ob izgradnji ter montaži, tako da marsikdo prav zaradi tega ne izdela svojega vodnega hlajenja. No, rešitve se vedno najdejo in tako so si danes na [H]ardOCP ogledali že serijsko izdelan komplet za vodno hlajenje nemškega podjetja Innovatek. Kako se že vnaprej pripravljen komplet vodnega hlajenja obnese, si lahko ogledate v kratkem članku, ki so ga spisali na to temo. Klik!

9 komentarjev

Comdex 1. dan

Sudhian - Na Sudhian so spisali kratek članek o prvem dnevu trenutno najbolj odmevnega sejma z imeom Comdex, ki se trenutno odvija v mestu luči, v Las Vegasu. Pripravili so kratek opis nVidiine tiskovne konference o novih Geforce FX in pa Shuttlov brezžični sistem. Kratek članek, ki naj bi potešil lakoto vseh občudovalcev. Klik!

Naslednje leto bo na Comdexu gostoval tudi Slo-Tech.

Novo hlajenje GeForceaFX

10 komentarjev

Svetloba ima zavore

SMH - Če vam rečem, da Einsteinova enačba E = mc^2 ne drži se mi boste smejali, toda začeli so dokazovati, da je to res. Profesor Davies je za to ugotovitev in delo na tem "projektu" celo dobil "Michael Faraday Award", ki jo podarja Royal Society v Londonu.

Svetloba potuje kot smo do sedaj mislili s 300.000 kilometri na sekundo, toda dokazali so, da se je ob velikem poku hitrost spremenila. Kot pravijo v članku na SMHju hitrost nikoli ni bila "dana od boga", da bi jo lahko enačili z našo predstavo in ji določili točno vrednost. Zelo zanimiv, a kratek članek si le preberite, saj so se s tem odkritjem močno zatresla fizikalna tla. [:D]

11 komentarjev

Teacov 24-kratnik

CDRLabs - Na res zelo dobri strani, kjer najdemo karkoli povezanega z zapisovanjem na zapisljive zgoščenke, CDR Labs, so stestirali novega štiriindvajsetkratnika od Teaca. Izgleda, da bo ta model nekako ponovil tisto slavo modela CD-R58S, zaslovelega pred dvema letoma, saj je dobil visoko oceno 9/10. Je robusten, hiter, zanesljiv, zmore pisati s polno hitrostjo na skoraj vse medije, ter ima kvalitetne programe v paketu. Sicer se oblika Teacovih pečk ni spremenila že mnogo let (kar lahko zaradi učinkovitosti štejemo tudi kot pozitivno), a izgled ni vse. Sicer pa enota ni pravi 24x zapisovalni dirkač, saj začne zapisovanje pri 16x hitrosti, v povprečju piše z 22,5x. Kliknite na ta naslov ter si test preberite, saj je kvaliteten, poučen ter obsežen.

6 komentarjev

Ekstremno navijanje Kyra 2

X-Bit Labs - Squeezing All Juices... se glasi podnaslov tega članka. Vendar tokrat ne boste brali članka, ki vas bo učil kako čimbolj temeljito iztisniti sok iz pomaranče ali kakšnega drugega agruma. Ne, podnaslov v prenesenem pomenu pomeni izkoriščanje poslednjega MIPS-a iz Kyra 2. Ker gre za ekstremno overclockanje, ne bo dovolj le nastavljanje želenih frekvenc v programu za navijanje in upanje na najboljše. Če hočemo iz Kyra 2 spraviti kar največ bo potrebno malce cinjenja. Vsa skrivnost je v tem, da na nek čip pricinimo uporček, ki Kyru 2 zviša Vcore. Pri višji Vcore napetosti pa je Kyro 2 bolj stabilen pri višjih frekvencah (podobno kot pri navijanju CPU-ja). Rezultat povišane napetosti je zmožnost delovanja Kyra 2 pri neverjetnih 200 MHz (za procesor, katerega pomnilnik deluje sinhrono s frekvenco procesorja je to že kar dosežek). Do take frekvence so prišli navijalci na X-bti labsih. Vendar X-biti niso opisali samo navijanja Kyra 2. Članek so izkoristili tudi za obsežno testiranje navite...

1 komentar