»

Pentium 4 2.2M v ponedeljek

News.com - Kot kaže, se bomo lahko kaj kmalu nadejali še hitrejših notesnikov, saj bo Intel v ponedeljek izdal že kar 2.2 gigaherčno izvedenko svojega Pentium-4 Mobile procesorja, namenjenega izključno za uporabo v prenosnikih. Od svojega počasnejšega bratca, Pentiuma 4 2.0M, se procesor, razen po frekvenci, ne bo razlikoval. Proizvajalci prenosnikov nameravajo ta procesor vgraditi v vrhunske prenosnike, katerih cena se začne pri 2000 dolarjih. Več informacij tukajle.

0 komentarjev

Je Intel megaherčni goljuf?

PC World - AMD navdušenci že dolgo poudarjajo, da Intelovi procesorji pri isti frekvenci delovanja ne zmorejo takega bremena kot AMDjevi. Kot vemo, je AMD svojim procesorjem iz Palomino serije začel celo dodajati znameniti plus k njihovem nazivu. No, nekateri so šli še korak dlje in vložili tožbo proti Intelu, Gatewayu in Hewlett Packardu. Le-ti naj bi jih zavedli v nakup Intelovega P4 procesorja z neresničnimi izjavami o superiornosti P4 procesorja nad P3 in AMD Athlon procesorji. Klik za več informacij.

21 komentarjev

AMD 2400+ in 2600+ 21-ega

The inquirer - Govorice, da bo AMD kmalu izdal dva nova procesorja so, kot kaže, vedno bolj resnične. 21. avgusta naj bi izdal novega 2.133GHz hitrega AthlonaXP 2600+ in 2GHz tiktakajočega AthlonaXP 2400+. Nobeden od procesorjev sicer še ne bo podpiral 333MHz FSBja, toda pravijo, da bodo kmalu prestavili tudi to.
Ob poti: Intel je prestavil izid 2.80GHz Pentium 4 na 26. Avgust. The Inquirer.

7 komentarjev

Saga: AMD in Intel

Emulators Online - Tukaj si lahko preberete četrti del precej zanimivega članka ali bolje rečeno razmišljanja. Saga se je začela leta 2000, ko je Intel na trg poslal Pentiuma 4 - takrat je bil ta procesor predrag in se je preslabo obnesel, da bi bil vreden razmisleka. To je bil čas, ko si za performance kupil Athlona. Sedaj, nekaj let kasneje, je Intel toliko izboljšal svoje Pentiume 4, da so spet prevzeli krono hitrostnega prvaka, AMD pa je, kot kaže, zaspal na lovorikah...

Osebno upam, da se bo AMD prebudil in ostal konkurenčen Intelu, ker bomo potrošniki tako na boljšem - s tem mislim seveda na nizke cene procesorjev.

26 komentarjev

Ali gre Intel po Hammerjevih stopinjah?

AnandTech - Intel je podjetje, ki so ga nedavno pretresali številni neuspehi, ki so si sledili eden za drugim. Najprej jih je doletel neuspeh nabora i820 s hroščem, ki je zahteval, da Intel zamenja vse matične plošče na tem naboru. Drug neuspeh je bila neuspešna pogodba z Rambusom, ki je Intelu naredila več škode kot koristi. Tretji neuspeh so bile težave z najhitrejšim Pentiumom III na jedru Coppermine, ki se je pregreval kot za stavo, četrti slabi rezultati Pentiuma4 v primerjavi s konkurenco in peti neuspeh slaba prodaja Itaniumov, ki je bila pod pričakovanji. Intel pa utegne biti poražen še na...

0 komentarjev

Intel Northwood 2.2 GHz

ZDNet - V ponedeljek bo Intel trgu ponudil nove izvedenke svojih Pentium 4 procesorjev. Silicijski župici bosta tokrat tiktakali pri 2 ter 2.2 GHz (nenaviti, jasno ), izdelani pa bosta v .13 mikronski tehnologiji.

Pričakovanja? Po mnenju strokovnjakov so zelo dobra -- no, kolikokrat pa niso -- a vendar je tu začutiti rahlo drugačno klimo, kot smo je bili vajeni. Procesor ne bo le cenejši zaradi 130 nanometrske (delno bakrene) tehnologije izdelave. Vseboval bo tudi še enkrat več predpomnilnika, tokrat 512 kB (kot Pentiumi 2, če me spomin ne vara), 562 dolarjev vredne lepotce pa bo prav tako moč uspešno goniti v navezi z DDR pomnilnikom.

AMD je prav tkao najavil 0.13 mikronske procesorje, kodno poimenovane 'Thoroughbred'. Pa izgovori, če moreš. Klik!

4 komentarji

Intel škrtari

X-Bit Labs - Vsi vemo, da je Intel zelo prijazen in da zraven svojih Pentium 4 procesorjev daje 128MB (2 x 64MB) ali 256MB (2 x 128MB) RDRAM pomnilnika. No, žal vas moram razočarati z novico, da je Intel prenehal s prilaganjem RDRAM modulov. Razlog za to je preprost: Intel je ugotovil, da so se Pentiumi 4 ukoreninili med uporabniki in da promocija s prilaganjem RDRAM modulov ni več potrebna. Pa tudi cene RDRAMA so v zadnjem času padle na tako raven, da so moduli postali dostopni tudi preko običajne trgovske mreže. Prenehanje prilagnja pa je tudi logična poteza, saj se nam bliža predstavitev Brookdale čipovja, kjer RDRAM ne bo več potreben.

3 komentarji

Cena Intel Pentium4 procesorjev bo padla

X-Bit Labs - Okoli 15. aprila naj bi cena Intel Pentium4 drastično padla. Pa poglejmo številke:
  • Cena Intel Pentium 4 1.5GHz bo z $637 padla na $519. To je 19% pocenitev.
  • Cena Intel Pentium 4 1.4GHz bo z $423 padla na $375. To je 12% pocenitev.
  • Ob objavi bo cena Intel Pentium 4 1.7GHz okoli $701.
Te pocenitve sploh niso tako šokantne. So pa spodnje, ki naj bi se zgodile okoli 23. aprila.
  • Cena Intel Pentium 4 1.7GHz bo padla na $361. To je 49% pocenitev.
  • Cena Intel Pentium 4 1.5GHz bo padla na $256. To je 51% pocenitev.
  • Cena Pentium 4 1.4GHz bo padla na $193. To je 49% pocenitev.
Številke govoriji zase. Intel se očitno zelo trudi približati svoje Pentium4 procesorje navadnim uporabnikom. Mu bo uspelo?

17 komentarjev