»

LEGO spletni strežnik

Vnunet - Izdelek danskega podjetja, poimenovan 'Mindstorms', je naletel na fantastičen odziv ne le med 'mlajšimi', katerim je bil v prvi vrsti namenjen, pač pa tudi med starejšo populacijo, ki se je spravila na programiranje nemogočega.

Zadnji rezultat pa je dosegel heker 'Christ': v Lego kocke (oz. RCX enoto) je prenesel protokol uIP TCP/IP. Stvar zaenkrat zgolj odgovarja na 'ping' zahtevke, programer pa misli napisati še zelo preprost spletni strežnik. Trenutno ima na voljo še 3 kB pomnilnika, kar pa se mu zdi zelo veliko. Klik!

4 komentarji

Meccano vs. LEGO

Slashdot - No, ker vidim, da vam računalništvo zadnje čase ne diši kaj preveč, sem vam pripravil eno off-topic novico. Na Slashdotu sem pred kratkim zasledil novico o prevladovanju LEGO-ta nad Meccanom. Posebej kritičen do tega je Nobelov nagrajenec Adam Lusher. Lusher navaja, da se je veliko znanstvenikov v mladosti ukvarjalo z Meccanom. Lusher je tudi mnenja, da bo prevlada LEGO kock prinesla več škode kot koristi. Zakaj? Ker se otroci ne bodo ukvarjali z Meccanom, bomo imeli manj znanstvenikov. In kaj je pri Meccanu tako dobrega? Dejstvo je, da vas Meccano nauči delati z raznimi konstrukcijami. Če pri izdelovanju konstrukcije kaj pozabiš oz. slabo narediš, potem se bo ta napaka še kako odražala v končnem izdelku. LEGO je precej gradil na odpuščanju, saj je možnost, da se bo konstrukcija iz LEGO kock podrla precej manjša kot pa pri Meccanu. Nekateri celo pravijo, da jih ukvarjanje z "legicam" ni nič naučilo. Vsi "anti-legaši" so bili Angleži. Ob prebiranju tega članka se mi je v glavi...

22 komentarjev

LEGO ohišje

Overclockers Australia - Hmm, kaj se bodo ljudje še spomnili? Po razno raznih vstavljanjih "oken" v ohišje, barvanjih ohišja, ... nisem naletel na nobeno posebno modifikacijo ... Vse do danes, ko sem vsaj za moje pojme naše enega izmed najbolj izvirnih ohišij. Tip ohišja ni ne barval, niti ga ni modificiral, ampak ga je kar na novo naredil iz LEGO kock (!!!). Wow. Slike ohišja si lahko ogledate tukaj.

10 komentarjev

Andy se poslavlja

Jaz - Žalostna novia... Zelo žalostna novica. Na BXBoardsih lahko preberete sporočilo webmasterja, Andya Drakea, v katerem sporoča, da bo BXBoards v bližnji prihodnosti prenehal z delovanjem. Mislim, da bo online skupnost s tem veliko izgubila, saj se je Andy vedno zelo trudil in pisal najbolj natančne in poglobljene teste matičnih plošč. Kaj naj rečem... BXBoards je ena izmed strani, ki me je inspirirala, da sem s Slo-Techom sploh začel in ni mi ravno vseeno, če nehajo z delovanjem . No, pa vso srečo Andy...

0 komentarjev