»

Test heatpipe hladilnikov za grafične kartice

Slo-Tech - Pri THG-ju so včeraj objavili dokaj zanimiv test hladilnikov za grafične kartice. Za podlago so uporabili eno bolj vročih kartic - Radeona X1900 XTX - ki se je opremljen s tovarniškim hladilnikom pod obremenitvijo ogrel do 90°C. Nadležno brnečo napravico so zato poskušali nadomestiti s petimi različnimi aftermarket izdelki proizvajalcev Zalman, Thermalright, Sytrin, Arctic cooling in Evercool ter medsebojno primerjali dosežene nivoje glasnosti in temperature. Če vas zanimajo rezultati, si vzemite 15 minut časa in preberite celoten test.

5 komentarjev

Hladilniki za Prescotta pripravljeni

Intelov predlog z bifurkacijo

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Pentium 4 s tehnologijo SSE 3, pomanjšan na 90 nm, javnosti bolje poznan pod imenom Prescott, katerega izid je načrtovan za prvo četrtino naslednjega leta, je močno pričakovan procesor. Vse je že pripravljeno na izid, čakamo le še na Intel.

Pripravljeni so že tudi hladilniki lepega števila proizvajalcev, kot sta naprimer Nexus ter CoolJag....

5 komentarjev

Eden večjih za grafične karte

Mikhailtech - Končno en hladilnik za GPUje (no ja, ne popolnoma), ki mi je všeč. Zadnje čase prihajajo na tržišče samo še hladilniki na "radial fin" način ali na način "krneki", nič več tistih lepih, robustnih in dobrih štirioglatih reber z velikimi a tankimi ventilatorji na njih.

CoolJag je že nekaj časa nazaj izdelal zelo dobri nizko profilni hladilnik za procesorje (osrednje, ne grafične) in ogledali so si ga na Mikhailtehu. Hladilo ima kodno ime JAC311C copper in že takrat v testu si je avtor članka rekel, da bi se zadeva dobro obnesla na grafičnih karticah. Zato je malce priredil in porezal hladilnik ter dobil zares zmogljiv in dokaj tih hladilnik za svojo grafično kartico. Če vas zanima kako...

0 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Goorx, naš paranoični strokovnjak za hladilnike, je še tretjič napisal test teh kovinsko-plastičnih zadevic. Tokrat je v roke vzel celo paleto hladilnikov, katerim je pa skupna samo ena točka - v Sloveniji jih ne boste dobili, njihov nakup je pa v večini možen samo iz ZDA. Kako se obnesejo znana imena iz sveta navijalcev, kot so Silverado, Zen ter CoolJag? Naj vas vodi naš novi test!

2 komentarja

Copper Ramsinks

2fast CPU - Pa smo spet pri hlajenju RAM-a. Včasih se človek kar malce nostalgično spominja časov, ko računalnik ni potreboval nobenega hlajenja, potem pa so se hladilniki in ventilatorji začeli pojavljati tudi na komponentah in seveda na RAM-ih. Najprej smo videli Thermaltakov hladilni komplet za sistemski ram, danes pa si bomo ogledali še hladilnik za RAM-e na grafični kartici. RAM-i na grafični kartici so še vedno bolj v domeni zmogljivejših (in dražjih) grafičnih kartic, na cenenih karticah tipa GeForce 2 MX pa niso tako pogosti. Ker je izdelovanje majhnih hladilnih reber malce bolj zahtevna naloga, so nekatera podjetja zavohala denar in ponudila svoje rešitve. TweakMonster je ponudil svoje Copper Ramsinks-e, ki so lepe bakrene barve (izdelani so iz bakra). Odlika Copper Ramsinks je, da sedejo tako na DDR SDRAM, kot tudi na navadni SDRAM. Sicer od RAM hladilnikov ni za pričakovati kakih čudežev, vendar je pri ekstremnemu navijanju vsaka stopinja C še kako pomembna. Test najdete tukaj....

1 komentar

Zanimivo hlajenje grafične kartice

Rizenet - Najbolj sem vesel, če proizvajalci ne uporabljajo stokrat preizkušenih metod, ampak si kdaj izmislijo še kaj novega. Tako kot HighSpeed PC, ki je izdelal hladilnik za AGP grafične kartice imenovan AirLift Cooler. AirLift Cooler na prvi pogled ne obeta veliko. Je hladilnik, na katerem je tudi plastika in guma, ki onemogoča prevajanje električnega toka. Zakaj pa bi mogel biti hladilnik neprevoden? Tukaj pride do prve zanimive ugotovitve - AirLift Cooler ne namestimo na grafični čip, ampak na zadnjo stran grafične kartice, kjer s svojim 4200 RPM ventilatorjem sesa topel zrak in ga usmerja proti napajalniku. Čeprav vse skupaj izgleda malce čudno, se hladilnik v praksi kar dobro obnese. Na testu je grafični kartici uspel znižati temperaturo od 3 do 7 stopinj Celzija. Čeprav to izgleda malo, se pri ekstremnem navijanju še kako pozna. Če izrazim še svoje skromno mnenje; ventilator bi raje obrnil naokoli, tako da bi pihal zrak na PCB. Kakorkoli že, oglejte si test in sami presodite, ali je...

3 komentarji

Temu se reče hlajenje!

vir: NvNews
NvNews - Kaj se zgodi, če imate nekaj prostega časa, Dremel vrtalnik, Elso GLADIACa ter odvečni GlobalWin FDP32 hladilnik? Heh, eden izmed njabolj kul izgledajočih hladilnih projektov, seveda. Po pravici povedano sem se že naveličal malih črnih hladilnikov na pomnilniških čipih grafičnih kartic in sem kar čakal na kaj tako ekstravagantnega. No, če vas zanima ali je tipu to pomagalo, potem vam lahko z gotovostjo rečem, da je. Frekvenco pomnilnika je stabilno spravil z 333 na 385MHz.

1 komentar