»

Yamaha CRW-F1E

Bench House - Tako, na Bench House so spisali nov test internega CD-zapisovalnika. Tokrat so testirali Yamahino čudo, ki bere s 44x hitrostjo, s prav takšno hitrostjo tudi zapisuje, prepisuje pa s 24x. Kljub dejstvu, da imamo že tudi zapisovalce z višjo deklarirano hitrostjo, je yamaha hitrejša od nekaterih uveljavljenih imen, npr. od Teaca, saj za peko 800 MB CDja potrebuje samo tri minute. V kolikor vaš računalnik potrebuje novo "pečko", klik!

0 komentarjev

Yamahin pekač in risalnik

Tom's Hardware - O tem čudu smo na Slo-Techu sicer že pisali, a ker je danes sobota in se na spletu dogaja dobesedno nič ...

Na Tom's Hardware so si ogledali ter preizkusili Yamahin CD zapisovalec z imenom CRW-F1, ki se ponaša z zelo zanimivo zmožnostjo, ki ga dela drugačnega od ostalih CD-RW enot. Z Yamaho lahko namreč rišete po nepopisanem delu plošče ter tako ustvarjate prave umetnine. Seveda to ni bila edina stvar, na katero so se osredotočili pri Tomu. Zanimal jih je namreč tudi čas peke, združljivost ter ostale malenkosti, na katere se ozremo pri nakupu CD zapisovalnika. Klik!

1 komentar

Oseminštiridesetkratniki ...

GamePC - ... ali na kratko 48x. Tri zapisovalce praznih CD plošč, ki so zmožni pisati z 48x hitrostjo, so si ogledali pri GamePC. Pod lupo so imeli CD-RW enote treh gigantov, Lite-On, MSI ter Plextor.

Testirali so predvsem hitrost, dostopni čas, hitrost luščenja glasbe ter zmožnost kopiranja zaščitenih CDjev. Vas torej morda mika nov CD zapisovalec? Berite tu.

0 komentarjev

Yamaha CRW-F1 44/24/44

Review Makers - Tale Yamaha se bo (upam) kmalu znašla tudi v mojih rokah, da bom napisal en test še za vas. Se spomnite, ko smo govorili, da bo naslednji Yamahin pekač lahko risal slike na spodnjo stran CD-Rja? No, ta pečka je prišla na police trgovin sicer že kar nekaj časa nazaj, toda izgleda, da so prišli končno tudi v roke piscev testov. Test na Reviewmakers.com si oglejte tule, več o tem pekaču pa kmalu...

1 komentar

52x CD-RW!

CDRLabs - Podjetje Ultima bo izdalo enega izmed najhitrejših pekačev na zemljski obli. Njegove specifikacije bodo namreč naslednje:

  • 52x snemanje, 7800KB/s
  • 24x presnemavanje
  • 52x branje
  • kompatibilno z CD-RW standardi, vključno z CD-DA, CD-ROM/XA, CD-I,...
  • 2MB predpomnilnika
  • JustLink tehnologija
  • ...


  • Več o tem tu.

    9 komentarjev

    Test YAMAHA CRW-F1 IDE CD-RW pogona

    CDR-Info - Na CDR-Info so se spravili stestirati nov Yamahin CD-RW pogon. Test je trajal kar 10 dni, sedaj pa se lahko pohvalijo s prvim testom omenjenega pogona na svetu.

    Zadevica naj bi v Evropi stala približno 199 evrov, v paketu pa poleg pekača dobimo še Nero, InCD, 2 prazna CD-ja ter kablovje in navodila. Sposobnosti pekača so zanimive: snema lahko s 44x hitrostjo, presnemava s 24x, bere pa takisto s 44x; dostopni čas znaša 130ms. A njegove posebnosti sploh še nisem omenil: pogon namreč omogoča "tiskanje" na CD-R ploščke. Če se še spomnite novice o tem, vam bo jasno, kaj hočem povedati (če pa nimate pojma, si pa poglejte test).

    Ko sem se le prebil skozi celoten test, ki obsega kar 13 strani, sem lahko videl, da so testerji našli veliko več pozitivnih stvari kot pa negativnih in ga zelo priporočajo.Klik!

    0 komentarjev

    ASUS CRW-4012A 40/12/48 CD-RW

    CDRLabs - Asusova pečka je prava raketa. Snema lahko z 40x, presnemava z 12x, bere pa z 48x hitrostjo. Kljub vsemu pa na primerjalnem testu izgubi tako pri peki 650MB kot 700MB CD-jev. A naj vas to ne odvrne od (morebitnega) nakupa. Pogon se lahko pohvali z več tehnologijami, paketu je priložen Nero 5.5, zadevščina pa presnemava z 12x. Ampak, vse le ni tako lepo. Ima le 2MB predpomilnika, (pre)glasna je ob branju oz. snemanju, pa še kaj bi se našlo. Več o testu tukaj.

    0 komentarjev

    Yamaha CRW2200 bo podpiral Audio Master Quality Recording način snemanja

    CDR-Info - NA CeBITu so delavci s straniCDRInfo pri Yamahi izvohali, da bo ta funkcija snemanja kmalu prisotna tudi pri njihovem pekaču CRW2200. Tako bo pekaž zmožen snemanja perfektnega audia na katerikoli prazen CD-R plošček z zmanjševanjem šuma, nastalega pri snemanju CDja. Več informacij o tem pa si boste lahko prebrali v aprilu na uradni Yamahini strani oz. nekaj malega več vas čaka tudi tukaj.

    3 komentarji

    Test Yamahinega 16/10/40 SCSI CD-RW pogona

    CDRLabs - Na CDRLabs si lahko preberete test novega Yamahinega pekača, ki uboge CDjčke žge s kar 16 kratno hitrostjo. Zadeva se že dobri tudi pri nas, zato je toliko bolj zanimiva. No, CDRLabovi fantje imajo o njem precej pomislekov, saj naj bi bil zaenkrat še preveč hroščat. Same performanse so, kot bi bilo za pričakovati, zelo dobre, toda uporaba tega pogona je lahko preveč frustrirajoča. Za več informacij pa si kar oglejte test.

    0 komentarjev