»

Si.mobil spreminja cenik in obračunski interval

vir: 24 ur
Slo-Tech - Začenši s 1. avgustom bo naš drugi največji operater prešel z obračunskega intervala 60/1 na 60/60 (ali kar "60"), kar pomeni, da se bo vsaka začeta minuta pogovora zaračunala v celoti. Sprememba ne bo zadela vseh uporabnikov, saj jih ima večina že tako zakupljeno določeno količino pogovorov znotraj svojega paketa, vsaj za klice v svoje omrežje. Tisti, ki pa tega nimajo oz. bodo uspeli pokuriti vso svojo kvoto, bodo odslej plačevali polne minute, pa še to dražje. Cene pogovorov se namreč "zakrožajo navzgor", v povprečju od 12 do 15 %. Podrobnosti lahko vidite na ceniku.

Si.mobilov interval je s tem le še bleda senca

47 komentarjev

Ljubljana in Maribor pokrita s Si.mobil UMTS signalom

Monitor - Naš drugi mobilni operater je 10. septembra zagnal svoje UMTS omrežje, ki za zdaj pokriva Ljubljano in Maribor, signal pa lahko ulovite tudi v Kranju, Kopru, Novi Gorici in Novem mestu. Sistem je nadgrajen na HSDPA, ki v optimalnih pogojih omogoča prenos do 3,6 Mbps.

Si.mobil je v boj krenil zelo agresivno. Z UMTS signalom ima pokritega približno 25 % prebivalstva, tretjina njegovih mobilnikov v prodaji pa že podpira UMTS. Novi paradni konji bodo Sony Ericsson P1 in Vodafone Mobile Connect Card, ki podpirata hitrosti HSDPA. Prav tako bodo kmalu ponudili Huawei USB modeme, ki jih že ponuja Mobitel. Razlikovali se bodo le v natisnjenem logotipu in prilagojeni programski opremi.

Hkrati je napovedana tudi prenova Vodafone live! portala, ki bo med drugim ponujal vsebine za UMTS mobilnike.

Vir

16 komentarjev

SiMobil pravi: "Nič več SMS prek interneta."

S!Mobil - Točno tako. SiMobil je sodeč po obvestilu na njihovi strani začasno onemogočil pošiljanje brezplačnih SMS sporočilc prek interneta. Pravijo, da zaradi zlorab, saj naj bi nekateri uporabniki to funkcijo prekomerno izkoriščali tako ali drugače, dasiravno je število poslanih sporočil z enega IP-naslova časovno omejeno, s čimer naj bi povzročali resne težave sami storitvi in nevšečnosti uporabnikom mobilne telefonije. ZliUporabniki™ so se očitno posluževali proxyjev, ki so v zadnjem času postali zelo popularni. Kakorkoli že, preden planete v jok in na drevo; na spletu obstaja še dosti drugih strani, ki vam omogočajo enake storitve. SiMobil.

31 komentarjev

Mobitel z UMTS še letos

SiOL - Mobitelovo omrežje mobilne telefonije tretje generacije (UMTS) naj bi komercialno zaživelo še pred koncem leta 2003, je na današnji novinarski konferenci na Bledu dejal direktor družbe Anton Majzelj. Mobitel naj bi bil s to potezo med prvimi mobilnimi operaterji v Evropi, saj je UMTS storitve zaenkrat ponudilo le pet operaterjev. Mobitel bo tako naslednje leto pokril le Brnik ter Ljubljano, v začetku leta 2004 pa se lahko nadejamo UMTS tudi v drugih krajih Slovenije. Klik!

2 komentarja

Posedujem računalniško DVD enoto:

Slo-Tech -
  • Da; 58% (559)
  • ne; 35% (339)
  • šiš-kebap. 7% (71)

Skupaj glasov: 969

Nova anketa je plod skupnega dela - izmislili smo si jo pa s skupnimi močmi na Ircu.[:D]

PS: Zaradi možnega nesporazuma moram dodati, da Tomi NI Thomas!
PS2: Zaradi bolj izenačenega boja smo odstranili možnost Šiš-kebap jr., ker vas je enostavno preveč glasovalo zanj. [:D]

12 komentarjev

Najšibkejša komponenta v mojem računalu je:

Slo-Tech - Čeprav zadnja anketa ni bila moja, vam podajam rezultate le-te.
Najšibkejša komponenta v mojem računalu je:
- grafična kartica 28% (246)
- procesor 21% (189)
- ostalo 20% (181)
- šiš-kebap-pečka 17% (150)
- osnovna plošča 13% (119)
(Skupaj glasov: 885)
Zanimivo, da v tej poplavi grafičnih kartic, je ravno grafika vaš (in moj) problem. Sam se enostavno ne morem odločiti, je pa res tudi, da nisem pripravljen dati toliko denarja za novo grafično kartico. :\

3 komentarji