»

Nakupovalni vodič po grafičnih karticah

Tom's Hardware - Na strani THG so spisali precej uporaben vodič za igričarje, ki se trenutno odločajo za nakup nove grafične kartice. Podrobneje so si ogledali tako ponudbo trenutno standardnih, PCI-E kartic, kot starejše izvedenke za režo AGP. Pri obeh so vzeli pod drobnogled vse možne cenovne razrede, tako da lahko v članku najdete nasvet prav vsi, neglede na debelino vaše denarnice. Ne bom dolgovezil, ker ni kaj dosti povedati - najbolje bo, če kar sami preberete prispevek.

20 komentarjev

Catalyst 3.8

AnandTech - Pred nekaj dnevi je ATi izdal nove gonilnike za serijo Radeonov - Catalyst, tokrat z inačico 3,8. Ker pa je zadnje čase vse več dvomov, kar se gonilnikov tiče, so se na Anand Tech potrudili in spisali članek, v katerem so zajeli tudi teste.

V večini testov novejša verzija gonilnikov kar precej pripomore k boljšim rezultatom v primerjavi z 3,7. Članek obsega zajetnih 23 strani in je priporočljiv, zatorej - klik!

13 komentarjev

Nov članek: DirectXa 9 - 1. del

Slo-Tech - 9. izdaja DirectX-a je izdana: pogodbe o nerazkritju podatkov so izgubile del svoje veljave, nam dobro poznani Senitel pa je tako svoje poznavanje grafičnih tehnologij zopet dobro izkoristil in se po obrazložitvi tehnologij za Radeonom 9700 (kjer je med vrsticami tudi napovedal današnji članek) namenil v drobovje programerskega vmesnika.

Tujih novic in člankov na to temo je bilo že nemalo. Pričujoči pa se od mnogih razlikuje po marsičem: odkrijte sami.

Naj bo čas z vami.

21 komentarjev

Doma narejen "iMac"

Bit Technologies - Saj poznate iMace, tista računala, ki so bili sestavljena tako, da je bilo računalo vgrajeno kar v monitor in v bistvu niste potrebovali nobene dodatne škatle?

No, nekaj podobnega se je spomnil tudi tale osebek. Naredil je namreč ohišje z LCD monitorjem ter vanj vgradil celotno drobovje računala. Da ne bom dolgovezil pa bo najbolje, da si ogledate slike. Klikot

Hvala BojlerTM!

4 komentarji

Test Radeona 9700 Pro

AnandTech - Ja, Radeon 9700 je uradno zunaj in na Anandtechu so pripravili test, ki je še vroč. Prišel je pravočasno, frekvence so enake napovedanim in tudi drugih neprijetnih presenečenj ni. Naj samo povem, da je kartica superduper ter da si lahko vsak Slo-Techer želi, da bi mešala grafiko v njegovem mlinčku. Neprijetnosti z gonilniki, ki so bile prisotne ob izidu Radeona 8500, so preteklost zaradi odlično izdelanih in kamnolomsko stabilnih Catalyst gonilnikov. Pa ne bom dolgovezil, kar hitro na branje!

Dodatek: še linki do testov dotične plastike na drugih straneh:

20 komentarjev

Leak rezultatov Radeona 9700

HardOCP - No, pa smo zopet tam. Spet se je zgodilo tisto, kar proizvajalci najbolj sovražijo - na internet so predčasno prišli rezultati dolgo opevane grafične kartice - v tem primeru Radeona 9700. Ker gre za zelo zgodnje teste (leaked), je kartica stestirana le v 3D Marku 2001SE in primerjana s konkurenčnim GeForcem 4 Ti4600. Iz testov je razvidno, da Radeon 9700 povsem deklasira trenutno najmočnejšega GeForca in to z najbrž ne povsem dodelanimi gonilniki. Če se bo kartica tako dobro obnesla tudi v igrah in ne samo v sintetičnih testih ter bodo ATI-jevci naredili dobre gonilnike in kartice ponudili po dokaj normalni ceni, potem bodo igričarji najbrž doživeli svoja sedma igričarska nebesa [:D]. Rezultate si lahko ogledate na HardOCP

9 komentarjev

ATI R9700 demo filmi

ATI - ATI je izdal 4 zelo impresivne demo filme, ki pokažejo, kaj zmore njegova najnovejša pošast - Radeon 9700 - resnično prikazati. Filmi obsegajo od realnočasovnih rendiranj kompleksnih scen do valovanja živalskega kožuha. Slednjega se je sicer že lotila Nvidia v svojem wolfman demu.

Vsi so rendirani s pomočjo DirectX9, med njimi pa je zelo impresiven model Ferrarija F-50. Ati kupi mi ta auto[:D] (no ja, grafično mogoče, da boš pol avto gledu - ata). Filme lahko dobite tukaj.

9 komentarjev

Test LITE-ON LTR-32123S CD-RW

Hardware Zone - Na HardwareZone.com so imeli na testu Lite-onov pekač, katerega hitrosti so 32/12/40, sposoben pa je speči tudi 99minutne prazne cedejke. Ne bom dolgovezil temveč samo povedal, kaj so ugotovili - da je le eden izmed množice 32 kratnih snemalnikov, saj s svojim snemanjem nič ne izstopa. Je pa seveda med cenejšimi, zaradi česar takoj postane privlačnejši ;) Test si preberite tukaj!!

0 komentarjev